Karel Hermánek

1947 Acteur

Karel Hermánek (1947) is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Stalingrad

1993 | Oorlogsfilm, Drama, Historische film

Duitsland 1993. Oorlogsfilm van Joseph Vilsmaier. Met o.a. Dominique Horwitz, Jochen Nickel, Thomas Kretschmann, Dana Vávrová en Sebastian Rudolph.

De Duitse soldaten Fritz Reiser (Horwitz) en Manfred Rohleder (Nickel) worden in 1942 met hun bataljon naar Rusland gestuurd waar ze ingezet zullen worden in de slag om Stalingrad. Ze zijn ervan overtuigd dat ze het Russische verzet snel zullen breken, maar het tegendeel is waar: het wordt een bloedige, chaotische strijd. Indrukwekkende beelden van winterse, onherbergzame landschappen, geschoten in Praag en Finland versterken de anti-oorlogsboodschap van Stalingrad. Een deel van het productieteam was eerder betrokken bij een andere sterke oorlogsfilm: Das Boot.

O, zapom[KA5]netlivém černokněžnikovi

1991 | Familiefilm, Avonturenfilm

Servië en Montenegro 1991. Familiefilm van Hynek Bocan. Met o.a. Karel Hermánek, Klárka Jandová, Jacub Marek en Jaroslav Smíd.

Een onderhoudende synthese van een opwindend verhaal en een sprookje. Maruschka leest in de klas een opstel voor over het bezoek aan de filmstudio's van Barrandov. Daar werd met behulp van speciale effecten een fantastische film getiteld 'De Grote, de Dikke en de Scherpziende' gemaakt. De regisseur kan echter geen goede speler vinden voor de rol van de magiër. Uit het verleden duikt plotseling een tovenaar op die al honderden jaren ervoor in een diepe slaap was gevallen.

S certy nejsou zerty

1984 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro/Tsjechië 1984. Familiefilm van Hynek Bočan en Hynek Bocan. Met o.a. Vladimír Dlouhý, Ondrej Vetchy, Monika Pelcová, Dana Bartunková en Jaroslava Kretschmerova.

De afgezant van de duivel Vetchy wordt naar de Aarde gestuurd om een hele slechte molenaarsvrouw naar de hel te sturen, maar zij is telkens de knecht (Vetchy) van Lucifer te slim af, totdat hij hulp krijgt van Dlouhý, een soldaat, die door haar toedoen in het leger werd ingelijfd. De milde verfilming van een bekend Tsjechisch sprookje van Božena Nemcová. Niet eng; geschikt voor eerste-klassertjes of groep drie.

Na pytlácké stezce

1979 | Familiefilm, Avonturenfilm

Servië en Montenegro 1979. Familiefilm van Václav Gajer en Vaclav Gajer. Met o.a. Tómaš Holý, Gustáv Valasch, Josef Kemr, Vaclav Sloup en Karel Augusta.

De tweede film, na POD JEZECVI SKALOU uit 1978, in een serie over de twaalf-jarige schooljongen Vasek, die de schoonheid van de natuur ontdekt. Hij wil liever niet naar het buitenland op vakantie maar kiest voor het bos waar zijn opa jachtopziener is, en samen komen zij een stroper op het spoor. Een onderhoudend en prachtig gefilmd avontuur voor kinderen. Scenario van Josef Pohl en de regisseur. Camerawerk van Rudolf Milič.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Karel Hermánek op televisie komt.

Reageer