Billy Mumy: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

Sunshine

1973 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1973. Romantiek van Joseph Sargent. Met o.a. Cristina Raines, Brenda Vaccaro, Meg Foster, Bill Mumy en Lindsay Greenbush.

Een doordringende psychologische film over een non- conformistisch stel en de arts die de vrouw onder behandeling heeft voor een (ongeneeslijk) geval van kanker. Een opzettelijk traag verloop en de techniek van het terugblikken hindert de hoofdrolspelers. Liedjes van John Denver.

Bless the Beasts and Children

1972 | Drama

Verenigde Staten 1972. Drama van Stanley Kramer. Met o.a. Billy Mumy, Barry Robins, Miles Chapin, Jesse White en Ken Swofford.

Opwindend verhaal over een groep jongens en hun grimmige verdediging van een milieudoel.

Rascal

1969 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1969. Familiefilm van Norman Tokar. Met o.a. Steve Forrest, Bill Mumy, Pamela Toll, Bettye Ackerman en Elsa Lanchester.

Disney-bewerking van Sterling Norths bekende autobiografische boek over zijn vriendschap als jongen met een wasbeer; omgewerkt volgens de Disney-formule met plezierig maar voorspelbaar resultaat.

For The Love Of Willadean

1965 | Familiefilm

Verenigde Staten 1965. Familiefilm van Byron Paul. Met o.a. Ed Wynn, Michael McGreevey, Billy Mumy, John Anderson en Roger Mobley.

De twaalf-jarige Willadean heeft geen moeder en een vader die meer aandacht heeft voor zijn watermeloenen dan voor zijn dochter. Een nieuwe jongen komt in de buurt wonen. Hij is de natuurlijke vijand van twee broers die er vooral op uit zijn om bovengenoemde watermeloenen te pikken. De broers dagen hem uit een supergrote meloen te jatten en maken hem wijs dat hij daarmee indruk op meisje zal maken zodat ze gek op hem wordt. Naïeve kinderfilm met een moraal in elke scène. Wynn als oude zwerver is de enige die blijk geeft van enig acteertalent. Alleen de allerkleinsten zullen in de ban raken van deze film uit de Disney-fabriek, die is geschreven door Arnold en Lois Peyser, naar een verhaal van Borden Deal. Camerawerk van William Snyder.

Dear Brigitte

1965 | Komedie

Verenigde Staten 1965. Komedie van Henry Koster. Met o.a. James Stewart, Glynis Johns, Fabian, Billy Mumy en Jack Kruschen.

Goede acteurs in een redelijke familieklucht over een genie van acht jaar (Stewarts zoon Mumy) dat verliefd is op Brigitte Bardot. Bardot verschijnt even aan het eind. Er is geprobeerd om op allerlei manieren met originele, dwaze invallen te komen, maar het doet allemaal te bedacht aan.

Sammy, the Way-Out Seal

1962 | Familiefilm

Verenigde Staten 1962. Familiefilm van Norman Tokar. Met o.a. Jack Carson, Robert Culp, Patricia Barry, Elisabeth Fraser en Mike McGreevey.

Deze Disney-speelfilm gaat over een aangespoelde zeehond die door twee jongens wordt verzorgd. De kinderen hechten zich aan het beest en besluiten hem naar huis te smokkelen. Het is een gedateerde film waar we nu niet meer warm voor zullen lopen.

Sammy The Way Out Seal

1962 |

1962. Norman Tokar. Met o.a. Billy Mumy, Robert Culp en Jack Carson.

Deze Disney-speelfilm gaat over een aangespoelde zeehond die door twee jongens wordt verzorgd. De kinderen hechten zich aan het beest en besluiten hem naar huis te smokkelen. Het is een gedateerde film waar we nu niet meer warm voor zullen lopen.

Alfred Hitchcock Presents: Bang! You're Dead

1961 | Thriller

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1961. Thriller van Alfred Hitchcock. Met o.a. Billy Mumy, Steve Dunne, Biff Elliott, Lucy Prentiss en Juanita Moore.

De kleine Jackie Chester (Mumy) is bezeten van westerns en loopt daarom steeds met een speelgoedrevolver rond. Op de dag dat zijn oom Rick (Dunne) terugkeert uit Afrika, ontdekt hij in diens koffer een echt pistool. Hij gelooft dat het een cadeautje van oom Rick voor hem is en hij loopt ermee naar buiten zonder dat iemand het merkt. Er zitten kogels in en Jackie spant de veer. Hij richt het op de mensen die hij tegenkomt, zonder dat iemand zich bedreigd voelt. Iedereen denkt dat het maar een spelletje is, maar de kijker weet dat het elk ogenblik kan afgaan. Dat is voor Hitchcock voldoende om je het zweet in de handen te doen krijgen. Knap scenario van Harold Swanton, naar een verhaal van Margery Vosper. Uitstekend spel van de jonge Mumy. Het camerawerk is van John L. Russell.