Pamela Brown: cast.
Er zijn 17 films gevonden.

In This House of Brede

1975 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1975. Drama van George Schaeffer en George Schaefer. Met o.a. Diana Rigg, Judi Bowker, Gwen Watford, Pamela Brown en Denis Quilley.

De mondaine Londense zakenvrouw Rigg is weduwe geworden. Ze neemt een drastisch besluit: zich terugtrekken in het klooster. Het wordt geen eenvoudige ommekeer in haar leven, want door de zusters wordt ze tegengewerkt; zij is niet een van hen, want zij heeft ooit het echte leven gekend. Wanneer de jonge novice Bowker in het klooster arriveert, neemt Rigg haar in bescherming. Een film die ons een andere kijk gunt over het leven achter de kloostermuren met als centraal punt twee vrouwen: de een voelt zich bedrogen door het leven, de ander moet eigenlijk nog beginnen te leven. James Costigan bewerkte de roman van Rumer Godden tot een film die geestelijkheid zeker niet spaart. Duurt echter te lang om te blijven boeien. Knap gespeeld door beide hoofdrolspeelsters. Opvallend camerawerk van Chris Challis.

Dracula

1973 | Horror

Verenigde Staten 1973. Horror van Dan Curtis. Met o.a. Jack Palance, Simon Ward, Nigel Davenport, Pamela Brown en Fiona Lewis.

Palance speelt Bram Stoker's onsterfelijke vampier-graaf als pathethische, door noodlot getroffen figuur. Topbezetting, getrouw scenario van Richard Matheson en rijke griezelfotografie van Oswald Morris verlenen klasse aan oude stof.

The Night Digger

1971 | Horror, Thriller, Drama

Verenigd Koninkrijk 1971. Horror van Alastair Reid. Met o.a. Patricia Neal, Pamela Brown, Nicholas Clay, Jean Anderson en Graham Crowden.

Een merkwaardige maar over het algemeen goede psychologische thriller naar de roman van Joy Cowley, Nest in a Falling Tree, speciaal bewerkt door Roald Dahl voor zijn toen gedeeltelijk verlamde vrouw Patricia Neal, wie de rol op haar lijf is geschreven. Het gaat over een ongetrouwde vrouw uit de provincie die met haar bijna blinde stiefmoeder samenleeft. Hun wat gespannen relatie wordt verluchtigd door de komst van een jonge klusjesman Clay, die bij hen intrekt. Als de dames ontdekken wat hij in zijn vrije uurtjes uitspookt, begint de spanning... Goed gespeeld met goede muziek van Bernard Herrmann. Alex Thomson stond achter de camera.

Figures in a Landscape

1970 | Avonturenfilm, Drama, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1970. Avonturenfilm van Joseph Losey. Met o.a. Robert Shaw, Malcolm McDowell, Henry Woolf, Christopher Malcolm en Pamela Brown.

Een stel capabele hoofdrolspelers en enig verbazingwekkend stuntwerk met helikopters - maar daarmee hebben we de pluspunten van deze warrige allegorie dan wel genoemd. De film gaat over twee vluchtelingen die in een niet nader genoemd land worden achtervolgd door een niet nader genoemd leger. Misschien vinden fans van Losey er iets aan.

Secret Ceremony

1968 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1968. Drama van Joseph Losey. Met o.a. Elizabeth Taylor, Mia Farrow, Robert Mitchum, Pamela Brown en Peggy Ashcroft.

Farrow lijkt op Taylors gestorven dochter; Taylor lijkt op Farrows gestorven moeder en een ontmoeting tussen hen heeft vreemde gevolgen. Een oorspronkelijk en uitstekend psychologisch drama, maar Universal besloot in de film te gaan snijden en extra scènes toe te voegen om hem met een lengte van 101 minuten meer 'aanvaardbaar' voor tv te maken. De waardering geldt alleen voor de oorspronkelijke versie. Scenario van George Tabori naar een verhaal van Marco Deveni. Camerawerk van Gerry Fisher.

Becket

1964 | Biografie, Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1964. Biografie van Peter Glenville. Met o.a. Richard Burton, Peter O'Toole, John Gielgud, Gino Cervi en Donald Wolfit.

De twaalfde-eeuwse Britse koning Hendrik II (O'Toole) vindt het ambt nogal saai. Liever stort hij zich in het nachtleven, om een stevig potje te drinken en achter de vrouwen aan te zitten. Hierbij krijgt hij hulp van de Saksische Becket (Burton). Als dank benoemt hij hem tot aartsbisschop van Canterbury, als de vorige, lastige kerkleider overlijdt. Maar tot zijn verbazing ontpopt Becket zich tot een vroom en hardwerkend man die niet te beroerd is om zijn vorst stevig dwars te zitten. Acteerkanonnen Burton en O'Toole schitteren in deze fraaie, met Oscarnominaties overladen productie uit het uitmuntende filmjaar 1964.

Cleopatra

1963 | Biografie, Drama, Historische film, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten​/​​Zwitserland 1963. Biografie van Joseph L. Mankiewicz. Met o.a. Elizabeth Taylor, Richard Burton, Rex Harrison, Roddy McDowall en Francesca Annis.

De megaproductie Cleopatra ging om twee redenen - die niets met de film te maken hebben - de geschiedenis in. Op de set kregen de getrouwde Liz Taylor en Richard Burton een verhouding, met een enorm schandaal als gevolg. En de film overschreed het budget met een factor twintig wat bijna het eind betekende voor studio 20th Century Fox. Mankiewicz wilde oorspronkelijk twee films van drie uur gebruiken om de relaties tussen Cleopatra (Taylor), Caesar (Harrison) en Marcus Antonius (Burton) in beeld te brengen, maar moest twee uur wegsnijden. Niettemin een uiterst imposant epos.

The Scapegoat

1959 | Thriller, Drama, Horror, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1959. Thriller van Robert Hamer. Met o.a. Alec Guinness, Bette Davis, Nicole Maurey, Irene Worth en Peter Bull.

Tijdens een reisje in Frankrijk wordt de Britse toerist Guinness benaderd door een aristocraat die als twee druppels water op hem lijkt (inderdaad eveneens een rol van Guinness). Deze stelt hem voor van identiteit te verwisselen, waarin de naïeve Brit stapt, niet vermoedend dat zijn dubbelganger van plan is een moord te plegen. Middelmatige bewerking door Gore Vidal en regisseur Hamer van de uitstekende roman van Daphne du Maurier. Het is gewoonweg ondenkbaar dat Guinness kan doorgaan voor een Franse edelman en nog erger is het gesteld met Davis als diens moeder, een Franse gravin. De film heeft duidelijk ook veel te lijden van diverse hermontages. Fotografie is van Paul Beeson.

Richard III

1956 | Historische film, Drama

Verenigd Koninkrijk 1956. Historische film van Laurence Olivier. Met o.a. Laurence Olivier, John Gielgud, Ralph Richardson, Alec Clunes en Pamela Brown.

Een zorgvuldig uitgewerkte, maar wat toneelmatige filmversie van Shakespeares verhaal over de krankzinnige vijftiende-eeuwse Britse koning en de intriges aan zijn hof.

Lust for Life

1956 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1956. Biografie van Vincente Minnelli. Met o.a. Kirk Douglas, Anthony Quinn, James Donald, Pamela Brown en Everett Sloane.

Toen Minnelli zich voorbereidde op deze film over Vincent van Gogh, kon hij nog mensen ontmoeten die de verfmeester gekend hadden. Uniek is ook dat Minnelli regelde dat hij zo'n 200 authentieke Van Gogh-doeken mocht filmen. Minnelli zocht de plekken op waar Van Gogh geweest was, liet hele velden Van Gogh-geel spuiten en hoofdrolspeler Douglas schilderlessen nemen. Het pad van de schilder, van Holland naar Frankrijk, met broer Theo (Donald) als geldschieter, Paul Gauguin (Quinn) als bevriende rivaal, met de zonnebloemen en het afgesneden oor, dat kennen we nou wel. Het zijn de details die Minnelli gepassioneerd inbracht, die maken dat Lust for Life een levendig portret blijft.

Now and Forever

1955 | Komedie, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1955. Komedie van Mario Zampi. Met o.a. Janette Scott, Vernon Gray, Kay Walsh, Jack Warner en Pamela Brown.

Scott speelt een zeventienjarig meisje dat tot over haar oren verliefd is op een jonge automonteur Gray. Moeder wil de verhouding voorkomen, maar beiden vluchten naar Gretna Green in Schotland om daar te trouwen. Typisch zedendrama van rond 1950, toen trouwen zonder ouderlijke toestemming de voorpagina haalde. Meeslepend gedaan en indertijd een succes, maar wereldvreemd voor de kijker van veertig jaar later.

Personal Affair

1954 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1954. Drama van Anthony Pelissier. Met o.a. Gene Tierney, Leo Genn, Glynis Johns, Walter Fitzgerald en Pamela Brown.

Bedeesd verhaaltje over een van moord verdachte onderwijzer.

The Second Mrs. Tanqueray

1952 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1952. Drama van Dallas Bower. Met o.a. Pamela Brown, Hugh Sinclair, Ronald Ward, Virginia McKenna en Andrew Osborn.

Een rijke Victoriaanse weduwnaar trouwt met een bekende dame die erachter komt dat zijn dochter de maîtresse is van haar eigen ex-minnaar. Stramme, zuinige versie van het verouderd gelijknamige toneelstuk van Arthur Wing Pinero, gedraaid door voormalig BBC-regisseur Bower.

Tales of Hoffman

1951 | Muziek, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1951. Muziek van Michael Powell en Emeric Pressburger. Met o.a. Moira Shearer, Robert Rounseville, Robert Helpmann, Pamela Brown en Frederick Ashton.

Jacques Offenbachs sprookjesachtige opera over een student en zijn buitenissige dromen werd opvallend en ongewoon verfilmd. De VS-versie werd tot 118m gecoupeerd. Het scenario is van beide regisseurs Powell en Pressburger. Het camerawerk is van Christopher Challis.

Alice in Wonderland

1950 | Familiefilm, Fantasy

Frankrijk 1950. Familiefilm van Dallas Bower. Met o.a. Carol Marsh, Stephen Murray, Pamela Brown, Felix Aylmer en Ernest Milton.

Statische bewerking van het klassieke boek van Lewis Carroll met 'vondst' om acteurs en poppen te combineren; veel van de geestigheid en charme ontbreekt.

I Know Where I'm Going!

1945 | Romantisch drama

Verenigd Koninkrijk 1945. Romantisch drama van Michael Powell en Emeric Pressburger. Met o.a. Wendy Hiller, Roger Livesey, Pamela Brown, Finlay Currie en Valentine Dyall.

Arm meisje reist naar een eiland nabij Schotland om daar een rijkaard te trouwen, maar wordt onderweg door een storm opgehouden en valt dan voor een marine-officier (Livesey). Veel gebeurt er niet in I Know Where I'm Going!, maar het verhaal wordt met een indrukwekkend gevoel voor sfeer verteld. Oplettende kijkers zullen merken dat Livesey er in de locatie-opnamen wat merkwaardig uitziet: de acteur kon wegens verplichtingen in Londen niet naar Schotland afreizen en werd daar dan ook vervangen door een body double. De fraaie fotografie is van Erwin Hillier.

One of Our Aircraft Is Missing

1941 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1941. Oorlogsfilm van Michael Powell en Emeric Pressburger. Met o.a. Godfrey Tearle, Eric Portman, Hugh Williams, Pamela Brown en Googie Withers.

Intrigerende oorlogsfilm van Michael Powell en Emeric Pressburger speelt in de zomer van 1941 als de RAF bombardementsvluchten uitvoert op de Mercedes Benz-fabrieken bij Stuttgart. Fascinerende beginbeelden van lege Britse bommenwerper die - kennelijk op de 'automatische piloot' - over het Kanaal richting Engeland vliegt. Waar is de bemanning gebleven, wat was hun missie? Het verhaal begint 15 uur voor de onvermijdelijke crash: een botsing met een lichtmast kort nadat het lege toestel de Britse kust had bereikt. One of our aircraft is missing werd mede-geproduceerd door Powell & Pressburgers eigen filmmaatschappij The Archers. De latere regisseur David Lean werd ingehuurd als editor.