Ilse van Huisstede

Producer

Ilse van Huisstede is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

The West Lusaka Man

2006 | Documentaire

Nederland 2006. Documentaire van Walter Stokman.

De Nederlandse avonturier Roel Goosen zit sinds 2001 vast in de Zambiaanse hoofdstad Lusaka op beschuldiging van moord. Volgens getuigen zou Goosen in 2001 in dronken toestand een vrouw hebben neergeschoten die een gebedsbijeenkomst bezocht. Goosen zelf houdt het erop dat hij toevallig in de buurt was, toen hij plotseling door een woedende menigte werd belaagd en zwaargewond wakker werd in een politiecel. In de gevangenis belanden in een ver land zonder fatsoenlijk rechtssysteem. De verhalen zijn zo langzamerhand bekend, maar zelden zullen de gevolgen voor betrokkene en familie zo indringend in beeld zijn gebracht als in Walter Stokmans documentaire.

Beautiful in Beaufort-Wes

2006 | Documentaire

Nederland 2006. Documentaire van Walter Stokman.

Beaufort-Wes is een stadje in de Groot Karoo, de halfwoestijn tussen Kaapstad en Johannesburg. Een van zijn bewoners is de Zuid-Afrikaanse dichter/songschrijver Gert Vlok Nel. Hij werd geboren in 1963, het jaar dat het apartheidsregime strenge censuurwetten invoerde en Nelson Mandela op Robbeneiland gevangen werd gezet. Door zijn mediaschuwe houding en zijn schaarse maar hoogwaardige productie is Vlok Nel uitgegroeid tot een cultfiguur. Walter Stokman zocht hem op in Beaufort-Wes, waar hij bij zijn vader inwoont, en maakte een sfeervolle documentaire vol weemoedige teksten, die vooral over persoonlijk leed gaan.

ASH Worldwide Suicide

2002 | Documentaire

Nederland 2002. Documentaire van Walter Stokman.

Documentaire van Walter Stokman waarin vier Amerikanen vertellen over hun ervaringen op de nieuwsgroep alt.suicide.holiday, een discussie forum op het internet voor mensen die zelfmoord willen plegen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ilse van Huisstede op televisie komt.

Reageer