Feliks Falk

Regisseur

Feliks Falk is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Bohater roku

1986 | Komedie

Polen 1986. Komedie van Feliks Falk. Met o.a. Jerzy Stuhr, Mieczyslaw Franaszek, Katarzyna Kozak-Paszkowska, Piotr Machalica en Marian Opania.

Vervolg op een eerdere film van Falk met dezelfde hoofdpersoon, Danielak, gespeeld door Stuhr. Na zijn ontslag bij de tv probeert hij een comeback te maken met een show over de Held van het Jaar. Daarvoor kiest hij een rustige winkelier uit, die een flatgebouw voor een ramp met gas wist te behoeden. Tijdens een rondreis met dansers realiseert de winkelier zich dat hij niet publiekelijk de waarheid kan vertellen. In de grote finale gaat alles mis in aanwezigheid van partijambtenaren en merkt Danielak dat hij het slachtoffer is geworden van manipulatie. Deze grappige film was een sensatie op het festival van Moskou in 1987, waar hij de prijs van de jury kreeg. Ook bekend als HERO OF THE YEAR.

Idol

1985 | Oorlogsfilm, Drama

Polen 1985. Oorlogsfilm van Feliks Falk. Met o.a. Krzystof Pieczynski, Ewa Zukowska, Jerzy Kamas, Tadeusz Huk en Janusz Gajos.

De jonge journalist Tomek bestudeert het leven van de overleden schrijver Kroton die voor hem het symbool is van de Angry Generation uit de jaren vijftig en die hij vergeefs tracht te imiteren. Zijn ontmoeting met de zoon van de schrijver, die in een weeshuis zit, geeft zijn leven een doel. Interessant voor degenen die in Kroton de controversiële Poolse schrijver Marek Hlasko herkennen, maar onnodig somber.

Szansa

1980 | Drama

Polen 1980. Drama van Feliks Falk. Met o.a. Jerzy Stuhr, Krzysztof Zalewski, Tomasz Zieciowski, Elzbieta Karkoszka en Ewa Kolasi[KA1]nska.

De film gaat over een leraar met fascistische denkbeelden die op school zijn leerlingen hiermee indoctrineert en de desastreuze gevolgen van deze vergiftigende invloed. Een interessant onderwerp, maar helaas is Falk er niet in geslaagd dit thema op een genuanceerde wijze uit te beelden. De film is te eenduidig om geloofwaardig over te komen, ondanks het goede spel van steracteur Stuhr en zijn opponent Zalewski.

Wodzirej

1978 | Drama

Polen 1978. Drama van Feliks Falk. Met o.a. Jerzy Stuhr, Sława Kwasniewska, Wiktor Sadecki en Michał Tarkowski.

De doorbraak van de ook in Nederland bekende Falk. Zijn tweede film is een nauwgezette beschrijving van een aantal dagen uit het leven van een professionele balmeester, waarin cynisme en corruptie de kop opsteken in het leven van alledag in een provinciestad. Stuhr zet op sublieme wijze de balmeester neer in deze dynamische, harde film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Feliks Falk op televisie komt.

Reageer