Ewan Hooper: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Roots

1992 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1992. Drama van Simon Curtis. Met o.a. Jane Horrocks, Pam Ferris, Imelda Staunton, Ewan Hooper en Timothy Spall.

Een plattelandsmeisje keert terug naar haar familie en komt zichzelf tegen als ze probeert de modieuze ideeën van haar linkse vriendje in praktijk te brengen. Arnold Weskers briljante en geëngageerde toneelstuk uit 1959 krijgt hier een sterke nieuwe vertolking van de uitstekende cast. Pam Ferris als de moeder steekt boven iedereen uit.

The Most Dangerous Man in the World

1988 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1988. Drama van Gavin Millar. Met o.a. Martin Shaw, Ian Sears, Tom Radcliffe, Ewan Hooper en George Innes.

Interessant docudrama over de aanslag op paus Johannes Paulus II in 1981 door de jonge Turk Mehmet Ali Agca, dat zeer goed de gewelddadige politieke intriges en spionage weergeeft. Shaw is geloofwaardig als wapen- en drugsdealer die Sears als Agca manipuleert. Heel wat duistere zaakjes komen op een populaire manier aan het licht: Agca was al eerder een veroordeelde moordenaar, Itali[KA3] faalde in het veroordelen van Bulgaarse samenzweerders, PLO-agenten werden in Syri[KA3]e opgeleid en er waren ook plannen om de Poolse vakbondsleider (en latere president) Lech Walesa te vermoorden. Vakkundig in beeld gebracht door Millar en geschreven door T.R. Bowen.

Dracula Has Risen From The Grave

1968 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1968. Horror van Freddie Francis. Met o.a. Christopher Lee, Rupert Davies, Veronica Carlson, Barbara Ewing en Barry Andrews.

Dracula krijgt het aan de stok met de predikant van een klein stadje wanneer hij achter diens mooie blonde nichtje aan zit. Heel aardige Hammer-horror. Scenario van John Elder. Werd gevolgd door TASTE THE BLOOD OF DRACULA.

How I Won the War

1967 | Komedie, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1967. Komedie van Richard Lester. Met o.a. Michael Crawford, John Lennon, Roy Kinnear, Lee Montague en Jack MacGowran.

Antioorlog-komedie van regisseur Richard Lester, de Britse filmmaker die in de jaren 60 razend populair werd dankzij de Beatles-films A Hard Day's Night en Help! Zijn relaas over gemankeerde Britse manschappen tijdens WO II (waaronder John Lennon) zit weer vol met zijn gepatenteerde technieken, zoals verschillende kleuren voor dito plaats en tijd, een non-lineaire verteltrant en acteurs die zich direct tot het publiek richten. Lennon gaf zelf het beste commentaar: Naar verluidt vroeg Lester tijdens de productie aan Lennon om het acteervak serieus te overwegen, waarop Lennon antwoordde: 'But it's a bit silly, isn't it?'