José Luis Alonso is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

El Diputado

1978 | Drama

Spanje 1978. Drama van Eloy de la Iglesia. Met o.a. José Sacristán, María Luisa San José, José Luis Alonso, Queta Claver en Agustín González.

In het Spanje van 1977 wordt een communistische afgevaardigde door extreem rechts gechanteerd omdat hij homosexueel is. Een onzinnig onderwerp dat echter niet afglijdt tot het belachelijke dankzij de persoonlijke betrokkenheid, het gevoel voor verhoudingen en het observatievermogen dat De la Iglesia bij de mise-en-scene aan de dag legde. Een belangrijke film uit de geschiedenis van de Spaanse cinema.

Camada negra

1977 | Drama

Spanje 1977. Drama van Manuel Gutiérrez Aragón. Met o.a. José Luis Alonso, Ángela Molina, Maria Luisa Ponte, Joaquin Hinojosa en Emilio Fornet.

De weduwe van een falangist heeft haar zoons volgens haar mans fascistische idealen opgevoed, waardoor de fanatieke inspanningen van de jongste puber om de gelijke van zijn broers te worden resulteren in een moord op het arbeidersmeisje op wie hij verliefd is 'in naam van Spanje'. De boeiende, onverbloemde reflectie van de sociale realiteit in Spanje begint met de reconstructie van de rechtse aanslag op de Picasso- tentoonstelling in 1971, maar krijgt vervolgens het karakter van een parabel of een verziekt sprookje. José Luis Borau schreef mee aan het scenario en produceerde ook.

Los Pájaros de Baden-Baden

1976 | Drama

Zwitserland/Spanje 1976. Drama van Mario Camus. Met o.a. Catherine Spaak, Frédéric de Pasquale, José Luis Alonso, Carlos Larranga en Andrès Mejulto.

Een schrijfster zoekt een fotograaf voor het illustreren van haar boek. Parallel aan hun samenwerking ontstaat een liefdesaffaire, die ze beide gelijktijdig afbreekt. Als ze beseft dat de man meer voor haar betekent, vindt ze hem niet meer terug. De film, die handelt over de onbestendigheid van gevoelens en communicatiestoornissen, is enigszins geïnspireerd door Antonioni, en is ook even traag, en meer pretentieus dan overtuigend. De vitaliteit van Spaak is aan haar rol verspild.