Jean-Michel Carré

Regisseur

Jean-Michel Carré is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Galères de femmes

1993 | Documentaire, Drama

Frankrijk 1993. Documentaire van Jean-Michel Carré.

Een onthutsende documentaire over Fleury-Mérogis, de grootste vrouwengevangenis van Europa. Jaarlijks verblijven hier om en bij de drieduizend vrouwen, w.o. 80% verslaafden en 45% seropositieven. Regisseur/scenarist Carré volgde zeven gedetineerden gedurende drie jaar. Alle zeven zaten ze een straf uit wegens drughandel of -gebruik, of voor misdaden gepleegd om hun drugs te kunnen betalen. De vrouwen gaan door een echte hel, niet enkel door hun verslaving, maar ook door de soms onmenselijke behandeling door de cipiers. Het werd zeker geen aangename ontspanningsfilm, maar een forumfilm waarover je nadien nog urenlang kunt debateren. De prent werd terecht bekroond op diverse festivals voor documentaire films. Hij laat inderdaad een onvergetelijke indruk na, temeer daar we getuige zijn van de langzame dood van een aantal vrouwen. Sober-realistische beelden geschoten door Gilles Clabaut en Jean-Marc La Rocca. Voor de montage tekende Sarah Matton. Gemaakt in samenwerking met UNESCO en diverse anti-AIDS-organisaties.

Votre enfant m'intéresse

1981 | Familiefilm, Historische film, Documentaire

Frankrijk 1981. Familiefilm van Jean-Michel Carré. Met o.a. François Chodat, Angelo Bardi, Jean-Pierre Rambal, Bernard Cazassus en Claude Dereppe.

De regisseur beschrijft de positie van het kind in de Franse samenleving van de Middeleeuwen tot nu, met name van het Ancien Régime tot de Derde Republiek. Alles passeert, door een kritisch oog dat tegelijk bijtend en soms verontwaardigd is, de revue: de sociale wetgeving vastgesteld door de heersende klasse, het moederschap, de ouder-kind-relatie, het werken vanaf zeer jeugdige leeftijd onder de minder welgestelden, de huisvesting, de rechtspraak, het onderwijs, verschillende theorieën en meer. Hoewel serieus bedoeld - het kind gezien als een meedogenloos uit te buiten arbeidskracht - hangt de maker met succes een amusant soort pedagogie aan in een zeer levendige film.

Alertez les bébés

1978 | Drama, Documentaire

Frankrijk 1978. Drama van Jean-Michel Carré. Met o.a. Philippe Bulté, Bernard Canut, Albert Carré, Marie-Jo Charles en Catherine Day.

Een deels fictieve themafilm over het traditionele schoolsysteem en mogelijke alternatieven. Vermoedelijk om de film ook voor een breed publiek toegankelijk te maken wisselt Carré documentaire gedeeltes af met niet altijd even geloofwaardige geacteerde scènes. Daardoor wordt het eindresultaat onevenwichtig en uiteindelijk noch als documentaire noch als fictiefilm overtuigend. Een en ander neemt niet weg dat het thema, zeker voor directe betrokkenen, interessant is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Michel Carré op televisie komt.

Reageer