Richard L. Bare

Regisseur

Richard L. Bare is regisseur.
Er zijn 12 films gevonden.

Wicked, Wicked

1973 | Mysterie

Verenigde Staten 1973. Mysterie van Richard L. Bare. Met o.a. Tiffany Bolling, Scott Brady, David Bailey en Edd Byrnes.

Een rampzalig mysterieverhaal over een reeks moorden in een hotel. De film werd uitgebracht in 'Duo-vision', een procédé waarbij het scherm in tweeën wordt gedeeld en er op beide helften allerlei gebeurtenissen tegelijk worden weergegeven. Wat jammer dat er niet eens genoeg stof was voor één helft.

I Sailed to Tahiti with an All Girl Crew

1968 | Komedie

Verenigde Staten 1968. Komedie van Richard L. Bare. Met o.a. Gardner McKay, Fred Clark, Diane McBain en Pat Buttram.

Een van die klassieken aller tijden, alleen al om de titel. Helaas voldoet de film niet aan de verwachtingen.

This Rebel Breed

1960 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1960. Drama van Richard L. Bare en Richard Bare. Met o.a. Rita Moreno, Mark Damon, Dyan Cannon, Gerald Mohr en Jay Novello.

Een meer dan middelmatig verhaal waarin de gangen van een tienerbende worden nagegaan. Hertiteld als: THREE SHADES OF LOVE.

Girl on the Run

1958 | Misdaad

Verenigde Staten 1958. Misdaad van Richard L. Bare. Met o.a. Efrem Zimbalist jr, Erin O'Brien, Shepperd Strudwick en Edd Byrnes.

Een cabaretzangeres is getuige van een moord. De moordenaar heeft haar echter herkend en aangezien zij gevaarlijk voor hem is, moet ook zij uit de weg worden geruimd. Seriewerk dat toch boven de middelmaat uitsteekt. In Europa als bioscoopfilm uitgebracht, in werkelijkheid aan elkaar gesneden episodes uit de tv-serie [KA3]77 sunset-strip[KA3] (1958-1964; 205 afl. à 50m. elk).

Shoot Out at Medicine Bend

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Richard L. Bare en Richard Bare. Met o.a. Randolph Scott, James Craig, Angie Dickinson, Dani Crayne en James Garner.

In deze matige western verlaten Scott, Garner en Jones de dienst. Ze gaan op zoek naar de man die Scotts broer en zijn mannen waardeloze ammunitie verkocht zodat zij stierven in de strijd tegen de Sioux zonder enige kans te hebben. Het brengt de mannen in botsing met Craig, die de stad onder de duim heeft. De aanwezigheid van de dames Dickinson en Crayne is vrij nutteloos en remt de actie nog meer. John Battle en Daniel Beauchamp schreven het niemendalletje, en Carl Guthrie was de cameraman.

West of the River

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Richard L. Bare. Met o.a. Clint Walker, Trevor Bardette, Lane Bradford, Harry Lauter en Stephanie Griffin.

Dit zijn twee afleveringen uit de tv-serie CHEYENNE, samengevoegd tot een bioscoopfilm. Walker is de held Cheyenne. Kenneth Higgins schreef voor beide afleveringen het scenario.

The Travellers

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Richard L. Bare. Met o.a. Clint Walker, James Gleason, Diane Brewster, Morris Ankkrum en Robert Armstrong.

Cheyenne (Walker) is bezig bandieten een kopje kleiner te maken in deze voor Europa in de bioscopen uitgebrachte aflevering uit de TV-serie CHEYENNE. Kenneth Higgins bewerkte het verhaal van Walter Doniger (ook bekend als regisseur). Edwin Dupar was de cameraman.

The Storm Riders

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Richard L. Bare. Met o.a. Clint Walker, Barton MacLane, Beverly Michaels, Anne Whitfield en Regis Toomey.

Dit zijn twee afleveringen uit de tv-serie CHEYENNE, met Walker in de titelrol, aan elkaar gezet en in Europa als bioscoopfilm uitgebracht. Weight Campbell en Dean Riesner schreven resp. de eerste en tweede episode en dat is nu wat aan deze films (er zijn er meerdere gemaakt) zo jammer is: van een uitgewerkt scenario kan geen sprake zijn. Carl Guthrie deed het camerawerk, Roy Huggins was de producent en William Lava zorgde voor de muziek.

The Outlander

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Richard L. Bare. Met o.a. Clint Walker, Onslow Stevens, Doris Dowling, Leo Gordon en Jak Pepper.

Samengesneden uit twee afleveringen van de TV-serie CHEYENNE. Hij werd als bioscoopfilm in Europa uitgebracht. R. Wright Campbell schreef het verhaal naar een gegeven van Douglas Heyes. Carl Guthrie was de vaste cameraman voor producent Roy Huggins.

Julesburg

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Richard L. Bare. Met o.a. Clint Walker, L.Q. Jones, Ray, Teal, Adelle August en Edwin Rand.

Dit is de zoveelste film uit een reeks die Warner Bros in Europa in de bioscopen bracht, maar die waren samengesteld uit twee afleveringen van de TV-serie CHEYENNE. Walker was Cheyenne Bodie, een rol die hij zou spelen in bijna 100 afl. tussen 1956 en 1963, met uitzondering van de periode 1958/59 toen Ty Hardin als Bronzo Layne ertussendoor kwam. Cheyenne was van Indiaanse afkomst en leerde daarom als scout in de jaren zestig van de vorige eeuw zowel de blanke als de Indiaanse gebruiken. Charles Lang schreef deze aflevering voor producent Harve Foster en Carl Guthrie was de cameraman.

Border Showdown

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Richard L. Bare. Met o.a. Clint Walker, L.Q. Jones, Myron Healey, Richard Reeves en Adele Mara.

Redelijk onderhoudende western, samengesteld uit twee episodes van de succesvolle tv-serie Cheyenne, waarmee Walker zijn naam vestigde.

This Side of the Law

1950 | Komedie

Verenigde Staten 1950. Komedie van Richard L. Bare en Richard Bare. Met o.a. Viveca Lindfors, Kent Smith, Janis Paige en Monte Blue.

Volgens het derderangs scenario wordt Smith door een advocaat die niet deugt, gehuurd om zich voor te doen als een rijke man die vermist wordt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Richard L. Bare op televisie komt.

Reageer