France Anglade: cast.
Er zijn 17 films gevonden.

Pierre qui roule

1991 | Komedie

Frankrijk 1991. Komedie van Marion Vernoux. Met o.a. Marianne Denicourt, Benoît Régent, Philippe Fretun, Serge Riaboukine en Fatbia Cheriguene.

De jonge Denicourt besluit na een jaar niet langer te treuren om de dood van haar man en weer in het leven te stappen. In een metrostation ontmoet ze de nette Régent, en ze dringt zich aan hem op. Ze gooit het geordende leventje van deze brave echtgenoot en vader duchtig overhoop, en wat hij ook onderneemt, of hij het nu tactisch of bruut aanpakt, ze laat niet meer los. FATAL ATTRACTION op z'n Frans en bekeken door een vrouw. Soms leuk, soms spannend. Romantiek en frivole perversiteit wisselen elkaar af. De twee hoofdpersonen schitteren in hun rol, ook al kan Vernoux haar scenario niet tot het einde toe hard maken. Knappe beelden van Parijs en een ludiek mozaïek van nevenpersonages maken de film toch de moeite waard. Pierre Boffety hanteerde de camera.

Julien Fontanes, magistrat : Une femme résolue

1990 | Misdaad

Frankrijk 1990. Misdaad van Bernard Toutblanc-Michel. Met o.a. Jacques Morel, Christiane Minazolli, Françoise Cingal, France Anglade en Arl Arcadi.

Een vrouwelijke gedetineerde wordt vrijgelaten. Ze vertrouwt haar celgenoten toe dat ze zich zal wreken op de man die het onderzoek tegen haar geleid heeft, oftewel Fontanes (Morel). Natuurlijk vinden er ontsnappingen plaats en de rechter maakt zich niet zo gauw zorgen. Hij vergist zich echter! Zoals gewoonlijk een alledaags scenario van Jean Cosmos en een accurate, maar onpersoonlijke regie van de ex-filmregisseur die nog steeds van zijn geloof gevallen is. Geloofwaardig acteerwerk.

Madame Claude 2

1981 | Erotiek, Drama

Frankrijk 1981. Erotiek van François Mimet en Francois Mimet. Met o.a. Alexandra Stewart, Bernard Fresson, Kim Harlow, Dirke Altevogt en Lena Karlsson.

De callgirls van Madame Claude worden overal ter wereld uitgezonden waar zich maar rijke en machtige client[KA2]ele bevindt. Een nieuwsgierige journalist en een dreigend schandaal binnen de Franse regering brengen het voortbestaan van de onderneming in gevaar en zelfs het leven van Madame zelf, maar uiteindelijk worden alle onthullingen in de doofpot gestopt. Deze officieuze [KL]remake[KLE] (niet zozeer een vervolg) van de eerdere succesfilm is een wezenloos prentenboek, dat de 'girls' minder in actie dan wel in 'pikante' poses laat zien. De thrillerelementen zijn zo mogelijk nog spanningslozer en de acteurs doen niet eens moeite hun desinteresse te verbergen.

Chambre 17

1981 | Misdaad

Frankrijk 1981. Misdaad van Philippe Ducrest. Met o.a. Philippe Léotard, Anna Karina, François Perrot, Jacques Riberolles en France Anglade.

Een bizar misdaadverhaal waarin politie-inspecteur Léotard een ingewikkelde intrige moet ontrafelen rond een misdaadorganisatie. De bekende namen in de rolbezetting redden de film niet.

Le Plus vieux métier du monde

1971 | Komedie, Erotiek

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Italië 1971. Komedie van Franco Indovina, Mauro Bolognini, Philippe de Broca, Michael Pfleghar en Claude Autant-Lara. Met o.a. Michèle Mercier, Enrico Maria Salerno, Hiram Keller, Elsa Martinelli en Gastone Moschin.

Episodenfilm over prostitutie. I. De oertijd. II. Het Romeinse keizerrijk. III. De Franse revolutie. IV. De Belle Epoque. V. De tegenwoordige tijd. VI. Een gecomputeriseerde toekomst. De charme en (voorzover aanwezig) het talent van de actrices is verspild aan de fantasieloze scenario`s, die navenant lusteloos in beeld zijn gebracht. De Broca`s episode met Moreau als Mimi Guillotine, die haar attracties combineert met het uitzicht op de onthoofdingen, is nog wel aardig, terwijl Godards filosofische SF interessant voortborduurt op zijn ALPHAVILLE (maar tijdens de bioscooproulatie werd de film meestal gecoupeerd). De scenario's zijn van Daniel Boulanger, André Tabet, Jean-Luc Godard, Ennio Flaiano, Jean Aurenche, Georges- André Tabet en Michel Legrand.

La Servante

1969 | Drama, Erotiek

Frankrijk​/​​Duitsland 1969. Drama van Jacques Bertrand en Jacques-Paul Bertrand. Met o.a. Ulla Jacobsson, Daniel Gélin, France Anglade, Gisela Hahn en Ulla Jacobson.

Een boerenmeisje in Parijs gaat in betrekking bij een arts en diens echtgenote. De arts zwicht voor het fraai ogende kind, wat zijn huwelijk en positie in gevaar brengt. De uitstekende fotografie (van Guy Suzuki) en de heel redelijke vertolkingen verdienden meer dan deze keukenmeiden-romanstof.

Caroline chérie

1968 | Avonturenfilm, Romantiek, Erotiek

Italië​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 1968. Avonturenfilm van Denys de La Patellière. Met o.a. France Anglade, Giorgio Albertazzi, Charles Aznavour, Bernard Blier en Jean-Claude Brialy.

Tijdens en na de Franse revolutie weet de aristocrate Caroline haar leven en status te redden door gebruik te maken van haar charmes, tot ze in het leger van Generaal Bonaparte haar eerste en grote liefde terugvindt. 'Remake' van eerdere succesfilm heeft kraak noch smaak en laat een reeks van Europese sterren snel op- en afgaan, meestal letterlijk over Caroline heen. In die rol doet de popperige Anglade voorgangster Martine Carol in de herinnering alsnog een groot actrice lijken.

James Tont, Operazione D.U.E.

1966 | Komedie, Thriller

Frankrijk​/​​Italië 1966. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Lando Buzzanca, France Anglade, Loris Gizzi, Antonella Murgia en Claudie Lange.

Een internationale gangsterbende steelt een atoombom en de Britse topagent James Tont (Buzzanca) wordt opgetrommeld om het vreselijke wapen terug te bezorgen. Deze koortsige persiflage op de Bond-avonturen wordt gekenmerkt door de verlammende overdrijving, schmiere van Buzzanca en opgeschroefd effectwerk, waardoor de film zijn doel ver voorbijschiet.

24 Hours to Kill

1965 | Thriller, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1965. Thriller van Peter Bezencenet en Peter Bezencenet. Met o.a. Mickey Rooney, Lex Barker, Walter Slezak, Michael Medwin en Helga Sommerfeld.

Een goede thriller waarin Norman Jones (Rooney) moet sterven omdat hij te veel van Malouf`s (Slezak) smokkelarij weet, na een gedwongen landing in Beiroet. Scenario van Peter Yeldham. Camerawerk van Ernie Steward en Eric Besch.

Les Repas des fauves

1964 | Drama, Oorlogsfilm

Frankrijk​/​​Italië​/​​Spanje 1964. Drama van Christian-Jaque. Met o.a. France Anglade, Francis Blanche, Boy Gobert, Antonella Lualdi en Adolfo Marsillach.

Tijdens een verjaardagssouper in een provincieplaats in 1942 wordt op straat een Duits officier gedood. De Gestapo eist twee gegijzelden per woning die de bewoners zelf mogen uitkiezen. Angst en lafheid doen feestgangers hun ware gezicht tonen. Deze cynische karakterstudie wordt al te voor de hand liggend ontwikkeld, al houdt de situatie de spanning vast. Enkele zwakke acteursprestaties trekken in deze toneelmatige opzet meer negatieve aandacht dan in een andere samenhang het geval zou zijn.

Maskenball bei Scotland Yard

1963 | Misdaad, Komedie, Fantasy

Italië​/​​Oostenrijk 1963. Misdaad van Domenico Paolella. Met o.a. Bill Ramsey, Stelvio Rosi, France Anglade, Trude Herr en Carlo Delle Piane.

Agostino Celli (Ramsey) heeft een uitvindig gedaan, waarmee hij kan inbreken van een afstand en een onbepaalde plaats in een tv-uitzending. Hij wordt voor gek verklaard en in een psychiatrische inrichting opgenomen. Giorgio Bonetti (Rosi) gelooft maar half in de uitvinding van Celli. De zaken van de firma van zijn tante gaan echter zo slecht dat zij geen tv- reclame meer mag maken (in die tijd was er een monopolie op de publiciteit in de ether tegen woekerprijzen). Met de hulp van zijn stotterende vriend Matteo (Delle Piane) bevrijdt hij Celli uit de inrichting en maken ze reclame voor Bonetti-pasta. Het wordt een doorslaand succes, maar nu maken de autoriteiten jacht op de onverschrokken inbreker, en een dubieuze zakenman stuurt de wulpse Brenda (Anglade) op Giorgio en Agostino af om ze in te palmen en Agostino's uitvinding in handen te krijgen. Terwijl Brenda verliefd wordt op Giorgio, komt zijn tante in de gevangenis terecht, wegens het maken van ongeoorloofde reclame en moet een boete betalen van dertig miljoen lire. Giorgio breekt nog eenmaal in en tijdens het bal uit de titel wordt Brenda's baas als grote schurk ontmaskerd, Giorgio's tantetje mag uit de bak en alles ziet er heel rooskleurig uit voor de toekomst. Het scenario van Karl Anton en Franz Antel is verschrikkelijk doorzichtig en film is zó gedateerd dat het écht niet meer kan. Het camerawerk is van Franco Villa.

Comment trouvez-vous ma soeur?

1963 | Komedie

Frankrijk 1963. Komedie van Michel Boisrond. Met o.a. France Anglade, Claude Rich, Jacqueline Maillan, Michel Serrault en Dany Robin.

Ongezeglijke scholier probeert zijn zuster aan een jonge leraar te koppelen in de hoop op betere cijfers. Misverstanden met de ouders en diens verhouding met een getrouwde vrouw zijn obstakels v[KA1]o[KA1]or het doel bereikt wordt. Vlot tempo en kleurrijke bijrollen wegen tegen de magere intrige op, al kan de talentloosheid van (de welgevormde) Anglade als de omworven zuster door niets gecompenseerd worden.

Les Veinards

1962 | Komedie

Frankrijk 1962. Komedie van Philippe de Broca, Jean Girault en Jack Pinoteau. Met o.a. France Anglade, Francis Blanche, Blanchette Brunoy, Daniel Ceccaldi en Geneviève Cluny.

Een vijfluik waarin de personages respectievelijk een nertsmantel, een gastronomisch maal, een nacht met een filmster, een luxe-jacht en de loterij winnen, met onverwachte en tegenvallende gevolgen. Een sterke rolbezetting in deze episodenfilm die niet meer is dan een reeks zonder veel surprises uitgebouwde moppen. De anders geestrijker De Broca onderscheidt zich hier in niets van zijn in deze ongein gespecialiseerde collega's.

Le Motorizzate

1962 | Komedie

Spanje​/​​Italië​/​​Frankrijk 1962. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. France Anglade, Walter Chiari, Pierre Doris, Sophie Desmarets en Michel Galabru.

Een reeks komische sketches zonder onderling verband over de gevolgen van een verkeerschaos en de hebbelijkheden van automobilisten. De film wisselt voor de hand liggende grappen (een non achter het stuur) met origineler vondsten (een werkloze in politie-uniform geeft instructies die tot overtredingen leiden die hij voor eigen rekening verbaliseert), maar er wordt over de hele linie aanstekelijk (over)geacteerd. Chiari als belaagde voetganger is de leukste. Een onvoorziene grap is dat de destijds zeer overdreven verkeersdrukte door de werkelijkheid inmiddels ver is overtroffen.

La dénonciation

1962 | Drama, Misdaad

Frankrijk 1962. Drama van Jacques Doniol-Valcroze. Met o.a. Maurice Ronet, Françoise Brion, Sacha Pitöeff, Nicole Berger en Michèle Grellier.

Cornell Woolrich-achtige melange van film noir, psychodrama en politieke thriller met de complexiteit van een grand cru-wijn. Wanneer filmproducent Michel Jussieu 's ochtends in nachtclub Le Play-Boy zijn vergeten trui wil ophalen, ontwaart hij in het duister een lijk en hoort twee stemmen. Daarop wordt hij bewusteloos geslagen. Weer thuis, ontvangt Michel een dreigbrief én belt er een politiecommissaris. Ronet, omringd door louter eersteklas acteurs, schittert als gelittekende ex-verzetsman. Superbe zwart-witfotografie van Henri Raichi, sfeerverdiepende muziek van Georges Delerue. Pitoëff is de stoïcijns hoffelijke wetsdienaar.

Les Démons de minuit

1961 | Drama

Frankrijk 1961. Drama van Marc Allégret. Met o.a. Charles Boyer, Pascale Petit, Maria Mauban, Charles Belmont en Berthe Grandval.

De vrouw van een diplomaat heeft een affaire met een jeugdige ministerszoon en dreigt met zelfmoord als hij haar de bons geeft. De minister wil een schandaal voorkomen en zoekt zijn zoon in het Parijse nachtleven, met een cynisch maar eerlijk jong meisje als gids. Sfeervolle fotografie en overwegend sterk spel tillen het scenario boven gekunstelde dramatiek en banale dialogen uit. Boyer die een gladde charme en de suggestie van pathos heeft als de minister, maakt beginnende verliefdheid van Petit op hem aannemelijk en Mauban behoedt haar onmogelijke rol als suicidale minnares met genuanceerde gevoeligheid voor karikatuur. Grandval is een ontdekking als de bruuske dochter van de minister. Jammer dat kwaliteiten niet worden gesteund door een zinniger scenario.

Le Rendez-vous de minuit

1961 | Drama

Frankrijk 1961. Drama van Roger Leenhardt. Met o.a. Lilli Palmer, Michel Auclair, Maurice Ronet, José Luis de Vilallonga en Alvaro Gheri.

Een ooit mislukte aspirant-actrice slaagt er niet in de zin van haar bestaan te vinden. In de bioscoop ziet ze een film waarvan de ster opvallend op haar lijkt en in haar rol ook zelfmoord overweegt. Deze interessante mengeling van fictie en werkelijkheid is alleen gedateerd omdat invloed van idolen tegenwoordig op àndere terreinen speelt dan de film. Een knappe dubbelrol van Palmer.