Humberto Zurita is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Unas son de amor

1987 | Drama

Venezuela 1987. Drama van Haydee Ascanio. Met o.a. Luana Hidalgo, Humberto Zurita, Luis Armando Castillo en Claudia Venturini.

Een ballerina leert een jongen kennen op wie ze verliefd wordt en van wie ze zwanger raakt. Hij wil dat ze het kind houdt, maar ze zal zich dan terug moeten trekken van het toneel. Eerste speelfilm van deze regisseuse, die tevens de scenarioschrijfster is. Op weinig overtuigende wijze wordt een psychologische schets gegeven van de personages.

Lo del César

1987 | Drama

Mexico 1987. Drama van Felipe Cazals. Met o.a. Humberto Zurita, Assumpta Serna en Angélica Aragón.

Een meedogenloze magnaat haat de bestuurder van een viscoöperatie die een enigszins losbandig leven leidt. Een film die, hoe je het ook bekijkt, niets opmerkelijks bevat en waarin een van de slechtste, zeer smadelijke, Spaanse actrices die ooit heeft bestaan, meespeelt: Assumpta Serna.

De mujer a mujer

1986 | Drama

Colombia/Venezuela 1986. Drama van Mauricio Walerstein. Met o.a. Humberto Zurita, Elba Escobar en Daniel Alvarado.

De vriendschap tussen twee vrouwen gaat kapot wanneer er een man tussen hen komt. Goede vertolking en regie en een niet te verwaarlozen fotografie van José Alcalde.

El día que murió Pedro Infante

1983 | Biografie

Mexico 1983. Biografie van Claudio Isaac. Met o.a. Humberto Zurita, Delia Casanova, Chela Braniff en Luz María Jerez.

Het leven van de jonge schrijver en artiest Pablo Rueda (geboren op de dag dat een van de grootste figuren uit de Mexicaanse film- en muziekwereld, Pedro Infante, stierf) en zijn belevenissen in de maatschappij; het komt in zijn werk tot uiting. Tweede film van deze regisseur, goed geproduceerd en uitstekend gespeeld. De aanwezigheid van Pedro Armendáriz verdient speciale vermelding.

Bajo la metralla

1982 |

Mexico 1982. Felipe Cazals.

De verwachtingen en innerlijke strijd van een ultralinks terroristisch commando dat faalt in zijn poging een hoge regeringsfunctionaris te ontvoeren. Eén van de minst geslaagde films van Cazals, een belangrijk regisseur binnen de moderne Mexicaanse film.