Bert Sundberg is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Sagojogan Ministeri

1997 | Komedie, Oorlogsfilm

Finland/Noorwegen/Zweden 1997. Komedie van Paul-Anders Simma. Met o.a. Erik Kiviniemi, Bjørn Sundquist, Sara Margrethe Oskal, Kari-Pekka Toivonen en Anita Suikkari.

In het voorjaar van 1945 heeft Finland zich gekeerd tegen zijn bondgenoot nazi-Duitsland. Het Sovjetleger dat het land is binnengedrongen, probeert orde op zaken te stellen. In het uiterste Noord-Westen, op de grens met Zweden en Noorwegen ligt het dorpje Sagojokk in Lapland. Veel hebben ze niet van de oorlog gemerkt en de dienst wordt er al jaren uitgemaakt door grootgrondbezitter Antti Neia (Sundquist). Twee Finse soldaten, Seppo R[KA3]avmark (Kiviniemi) en Otto Swinskj[KA3]old (Toivonen), zijn zowel op de vlucht voor het Duitse als het Rode leger. Bij Sagojokk verliest Seppo het bewustzijn en wordt gevonden door de dorpelingen. Otto vervolgt zijn weg. Iemand in het dorp meent Seppo te herkennen als een minister die belast is met de landhervorming. Zo wordt Seppo gelijk [KL]De revisor[KLE] van Gogol met alle egards ontvangen. Seppo geniet van zijn nieuwe rol en begint lapjes grond toe te delen aan de dorpelingen, die er heel blij mee zijn. Hij incasseert daarvoor wel de leges voor de registratie en hij begint aan de bouw van een verharde weg. [KA1]E[KA1]en man is niet tevreden met het werk van de minister; en dat is Antti. Tot overmaat van ramp is zijn zuster Marit Jaha (Oskal) verliefd geworden op Seppo. Antti probeert Seppo uit de weg te laten ruimen door zijn beulen, hetgeen enige actie en spanning in de film veroorzaakt. Als dit niet wil lukken, schakelt hij de nazi's in om een hooggeplaatste regeringsfunctionaris krijgsgevangene te maken, maar Seppo redt zijn eigen huid, daarbij geholpen door een teruggekeerde Otto die ook een graantje mee wil pikken van het geld dat aan de landregistratie verdiend wordt. Het aardige scenario van regisseur/producent Simma is gebaseerd op een ware gebeurtenis. Het spel is geloofwaardig en zeer aanvaardbaar en het camerawerk van Hans Welin ziet er heel mooi uit. Een grappige film, die je beslist kunt bekijken als hij wordt uitgezonden.

Min store tjocke fȧr

1992 | Komedie, Drama

Zweden 1992. Komedie van Kjell-Ȧke Andersson. Met o.a. Rolf Lassgȧrd, Ann Petrén, Nick Björlind, Gunilla Röör en Krister Henriksson.

Het relaas van een elf-jarige jongen die zich zijn vader herinnert als een levenslustige man, die te veel en te diep in het glaasje keek. Het autobiografische scenario is van Magnus Nilsson, die het met de hulp van regisseur Andersson schreef. Mooie rol van Lassgȧrd, maar de film heeft veel te breed uitgesponnen stukken en een te sombere fotografie van Per Källberg die verstikkend werken op de humoristische scènes. Geproduceerd met gelden van de Noorse en Zweedse tv- omroepen.

Min store tjocke far

1992 | Familiefilm, Komedie

Zweden 1992. Familiefilm van Kjell-Ake Andersson. Met o.a. Rolf Lassgård, Nick Börjlind, Ann Petrén, Lena Strömdahl en Gunilla Röör.

Zweden, 1959. Osvald verafgoodt zijn vader en samen struinen ze door de bossen waar ze wilde plannen maken. Dan ontdekt Osvald echter dat zijn vader twee zwakheden heeft: drank en vrouwen. Hoewel hij zwaar teleurgesteld is, is hij er vast van overtuigd dat hij hem kan redden als hij net zo in zijn vader gelooft als zijn vader in hem.