Robert Sterling: cast.
Er zijn 20 films gevonden.

Thief Beggerman

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Lawrence Doheny. Met o.a. Jean Simmons, Glenn Ford, Lynn Redgrave, Tovah Feldshuh en Andrew Stevens.

Verdere moeizame verwikkelingen rond de familie Jordache achter in de jaren zestig, tegen de achtergrond van het valse wereldje van het filmfestival in Cannes. Een soap-opera van hoog niveau, helemaal in de traditie van zijn veeldelige voorganger, Irwin Shaw's[KA3] RICH MAN, POOR MAN.

Letters from Three Lovers

1973 | Drama

Verenigde Staten 1973. Drama van John Erman. Met o.a. Martin Sheen, Belinda J. Montgomery, Ken Berry, Juliet Mills en June Allyson.

Dit drama-in-drie-delen haakt in op toestanden van echtparen, die zonder bezorging van brieven onvolledig zijn. De banale verbindingsfactor (Jones als postbode) bederft veel van het bedoelde effect.

A Global Affair

1964 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1964. Drama van Jack Arnold. Met o.a. Bob Hope, Yvonne De Carlo, Michèle Mercier, Robert Sterling en John McGiver.

Dit keer geen komedie: Hope ontfermt zich over een baby die is gevonden in het gebouw van de VN en een vrouwelijke vertegenwoordiger van elk land eist het kind op.

Voyage to the Bottom of the Sea

1961 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1961. Sciencefiction van Irwin Allen. Met o.a. Walter Pidgeon, Joan Fontaine, Robert Sterling, Barbara Eden en Michael Ansara.

Onderhoudende, kleurige nonsens over conflicten aan boord van een reusachtige atoomonderzeeër waarvan Pidgeon de dominerende kapitein is, die probeert te voorkomen dat de aarde in een stralingsgordel terechtkomt. Graaft niet direct diep, maar is beslist onderhoudend. Het werd later een tv-serie met wel liefst 110 afleveringen. Gedraaid in CinemaScope.

Return to Peyton Place

1961 | Drama

Verenigde Staten 1961. Drama van José Ferrer. Met o.a. Jeff Chandler, Eleanor Parker, Carol Lynley, Mary Astor en Tuesday Weld.

Dit verwarde vervolg op PEYTON PLACE lijdt aan onvakkundige regie, goedkope productie en slechte rolverdeling, behoudens oudgedienden Astor en Parker.

Column South

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Frederick de Cordova. Met o.a. Audie Murphy, Joan Evans, Robert Sterling, Ray Collins en Palmer Lee.

In deze goed opgebouwde western neemt Murphy het als officier op voor de Indianen en hun opperhoofd Weaver. De Burgeroorlog doet de zaak echter geen goed. De western zit vol bekende gezichten maar kent te weinig actie. Lee voerde later de naam Gregg Palmer. Scenario van William Sackheim. Camerawerk van Charles P. Boyle.

Show Boat

1951 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1951. Musical van George Sidney. Met o.a. Kathryn Grayson, Ava Gardner, Howard Keel, Joe E. Brown en Marge Champion.

Derde filmbewerking van de musical van Jerome Kern en Oscar Hammerstein II, die vanaf 1927 anderhalf jaar op Broadway stond, is een kleurrijk visueel feest met uitstekende acteurs en fijne muziek. Denk aan liedjes als 'Ol' Man River' en 'Make Believe'. Op een Mississippi-boot raakt Magnolia (Grayson), de dochter van kapitein Hawks (Brown), verliefd op een gokker (Keel), die onweerstaanbaar is, maar misschien niet zo betrouwbaar. Serieuze thema's als interraciale liefde en slavernij komen langs in deze levendige musical die Oscarnominaties kreeg voor camera en muziek.

The Sundowners

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van George Templeton. Met o.a. Robert Preston, John Barrymore Jr., Robert Sterling, Chill Wills en Cathy Downs.

Omtrent deze film doen vele feitelijke onjuistheden de ronde in de publiciteit. Het zou de eerste western zijn van het duo George Templeton en Alan LeMay en het zou het filmdebuut zijn van Elam, de schurk in talloze films, hoewel hij later ook aimabele rollen, zoals grootvader of zo, zou spelen. Niets is minder waar, in 1949 maakte het duo de 20 minuten durende western TRAILIN' WEST voor Warner Bros, in kleur, met Chill Wills, Elaine Riley, Earle Hodgins, Jack Elam en John Spelvin. Templeton regisseerde en LeMay schreef. Wel is dit dus de eerste hoofdfilm die ze maakten. LeMay bewerkte zijn roman Thunder in the dust waarin drie broers centraal staan. De jongste is Barrymore Jr., die wél zijn filmdebuut maakt en later de naam John Drew Barrymore zou gebruiken. Hij koestert een grote verering voor de oudste broer, Preston, die een bandiet is, maar één die je lief kan hebben. Sterling zit daar tussen en poogt zijn jongste buiten de daden van zijn oudste te houden. Een fijne rol voor Elam als de zwakke echtgenoot van Downs die door Preston wordt neergeschoten. Winton C. Hoch leverde de mooie beelden.

Bunco Squad

1950 | Mysterie, Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1950. Mysterie van Herbert Leeds en Norman Taurog. Met o.a. Robert Sterling, Ricardo Cortez, Joan Dixon en Elizabeth Risdon.

Det. Sgt. Steve Johnson (Sterling) onderzoekt of koffiedikkijker Anthony Wells (Cortez), de bejaarde, steenrijke weduwe Jessica Royce (Risdon) heeft opgelicht voor twee miljoen dollar, nadat hij haar vertrouwen had gewonnen. Een fortuin voor de tijd, waarin de gebeurtenissen zich afspelen. Korte, realistische en commerci[KA3]ele misdaadfilm met een rap tempo en actie in de vorm van vuistgevechten en auto-achtervolgingen. Het scenario van George E. Callahan en regisseur Leeds is gedeeltelijk gebaseerd op CRIME RING (1938) van Leslie Goodwins, wiens waarzeggersrolprent ook door RKO werd uitgebracht. Voorlaatste film van regisseur Leeds, die in werkelijkheid Herbert I. Levy heette, een competente maker van low budget B- films. Leeds overleed in het jaar dat deze film uitkwam. Het camerwerk is van Henry Freulich. Mono, RCA Sound System.

Roughshod

1948 | Western

Verenigde Staten 1948. Western van Mark Robson. Met o.a. Robert Sterling, Claude Jarman jr, Gloria Grahame, Jeff Donnell en John Ireland.

Ireland en twee van zijn handlangers ontsnappen uit de gevangenis. Ireland wil de boer Sterling doden, omdat deze verantwoordelijk was voor zijn arrestatie. Samen met zijn jongere broer (Jarman Jr.) komt Sterling vier hoertjes tegen die uit een naburige stad gejaagd zijn wegens hun werkzaamheden. Hij vergezelt hen met tegenzin. Een goede western, die echter meer aandacht besteedt aan de soms zeer humoristische verhouding tussen de puriteinse Sterling en de mooie dames van plezier dan aan de confrontatie tussen beide tegenstanders. Het scenario is van Geoffrey Homes en Hugo Butler, naar een verhaal van Peter Viertel. De camera was in de talentvolle handen van Joseph Biroc.

The Secret Heart

1946 | Drama

Verenigde Staten 1946. Drama van Robert Z. Leonard. Met o.a. Claudette Colbert, Walter Pidgeon, June Allyson, Lionel Barrymore en Robert Sterling.

Allyson steelt de film. Ze is als jong meisje, geobsedeerd door de dood van haar vader, niet in staat haar stiefmoeder Colbert te accepteren. De film schept een onwezenlijke stemming en er wordt goed geacteerd. Een ongebruikelijke film, niet naar ieders smaak. Het scenario is van Whitfield Cook en Anne Morrison Chapin naar een verhaal van Rose Franken en William Brown Meloney. Het camerawerk is van George Folsey.

Somewhere I'll Find You

1942 | Musical, Oorlogsfilm, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1942. Musical van Wesley Ruggles. Met o.a. Lana Turner, Clark Gable, Robert Sterling, Reginald Owen en Lee Patrick.

Turner en Gable zijn onwaarschijnlijk als oorlogscorrespondenten in WO II, maar hun liefdesscènes tussen de gevechten door mogen er wezen.

Two-Faced Woman

1941 | Komedie

Verenigde Staten 1941. Komedie van George Cukor. Met o.a. Greta Garbo, Melvyn Douglas, Constance Bennett, Roland Young en Robert Sterling.

Deze luchtige film gaat over tijdschriftenuitgever Larry Blake (Douglas), die tijdens een ski-vakantie Karin (Garbo) leert kennen. Ze worden verliefd en dan wordt hij teruggeroepen naar New York. Als hij niet terugkomt, wordt Karin ongerust over de idylle en reist af naar de grote stad, waar ze aanklopt bij Larry en zich uitgeeft voor haar (niet bestaande) tweelingzuster. Ze gaan samen naar het wintersportoord om zuslief op te zoeken. De rest laat zich raden. Garbo die niet zo in deze rol past, sloot haar filmcarrière af met deze film, die geweldig flopte.

This Time for Keeps

1941 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1941. Komedie van Charles F. Reisner. Met o.a. Ann Rutherford, Robert Sterling, Guy Kibbee, Irene Rich en Virginia Weidler.

Een film in de KEEPING COMPANY-sfeer met een aantal gelijke spelers. Het glansloze verhaal was van Muriel Bolton, Harry Ruskin en Rian James.

The Penalty

1941 | Mysterie

Verenigde Staten 1941. Mysterie van Harold S. Bucquet en Harold Bucquet. Met o.a. Edward Arnold, Lionel Barrymore, Marsha Hunt, Robert Sterling en Gene Reynolds.

Een weinig imposant mysteriedrama over het plan van een FBI- agent om een gangster te grijpen door zijn zoon als lokaas te gebruiken. Een goede rolbezetting voor het lusteloos scenario.

The Get-Away

1941 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1941. Drama van Edward Buzzell. Met o.a. Robert Sterling, Dan Dailey, Donna Reed, Charles Winninger en Harry O'Neill.

Een clichématige gevangenisfilm, een soort remake van PUBLIC HERO NO. 1. Een politieman, die in de gevangenis is beland, sluit vriendschap met een oproerkraaier om uit te kunnen breken. Het scenario is van Wells Root en W.R. Burnett. Het camerawerk is van Sidney Wagner.

Ringside Maisie

1941 | Romantiek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1941. Romantiek van Edwin L. Marin. Met o.a. Ann Sothern, George Murphy, Robert Sterling, Virginia O'Brien en Natalie Thompson.

Maisie (Sothern) komt in de bokswereld terecht wanneer ze verliefd wordt op wedstrijdbokser Sterling. Even later ontdekt ze dat ze eigenlijk toch meer voelt voor zijn trainer Murphy. Tijdens een gevecht wordt Sterling blind, en alleen een snelle operatie zal zijn gezichtsvermogen kunnen redden. Deze aflevering is weer van hetzelfde laken een pak. De Maisie-serie was nog lang niet aan het einde van haar Latijn, maar zelfs Sothern is niet leuk meer in haar rol. Een lach en een traan staan niet steeds garant voor gezellige ontspanning. Hier wordt het zelfs ergerlijk. Mary C. McCall Jr. was verantwoordelijk voor dit geval, dat in beeld werd gebracht door Charles Lawton. Gevolgd door MAISIE GETS HER MAN. Zie ook: 'Maisie'-serie.

Johnny Eager

1941 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1941. Drama van Mervyn Le Roy en Mervyn LeRoy. Met o.a. Robert Taylor, Lana Turner, Edward Arnold, Van Heflin en Robert Sterling.

Sociologie-studente Lisbeth (Turner) ontmoet de genadeloze gangsterleider Johnny Eager (Taylor) en wordt verliefd op hem. Haar vader, aanklager John Benson Farrell (Arnold), waarschuwt haar voor diens slechte reputatie. Deze vurige liefdesgeschiedenis speelt zich af in de benevelde sfeer van de onderwereld. Destijds een groot kassucces, maar nu een hopeloos verouderd en ongeloofwaardig verhaal. Niettemin uitstekend gemaakt en Taylor speelde zelden een betere rol, ook al werd Heflin als zijn immer dronken vriend de ster van de film. Deze hield een Oscar over aan de prent. Het melodramatische scenario is van John Lee Mahin en James Edward Grant. Aan de camera stond Harold Rosson.

Dr. Kildare's Victory

1941 | Drama

Verenigde Staten 1941. Drama van W.S. Van Dyke. Met o.a. Lew Ayres, Lionel Barrymore, Anna Ayars, Robert Sterling en Jean Rogers.

Kildare is nog steeds terneergeslagen over 'Mary Lamont' en wordt verliefd op een patiënte uit de beau monde, terwijl hij te kampen heeft met problemen rond de bestemmingsplannen voor zijn ziekenhuis. Deze bedrijvige film betekende het laatste optreden van Ayres in deze serie. Zie ook: 'Dr. Kildare/Dr. Gillespie'-serie.

The Gay Caballero

1940 | Western

Verenigde Staten 1940. Western van Otto Brower. Met o.a. Cesar Romero, Sheila Ryan, Robert Sterling, Chris-Pin Martin en Janet Beecher.

Romero als de Cisco Kid ziet op een dag zijn eigen grafschrift staan. Hiij gaat op onderzoek uit en stuit daarbij op een serie duistere figuren met even zo duistere praktijken. Routine-aflevering uit de reeks. Zie: Cisco Kid-serie.