Terje Strømdahl

Acteur

Terje Strømdahl is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Troubled Water

2008 | Drama

Noorwegen/Zweden/Duitsland 2008. Drama van Erik Poppe. Met o.a. Pål Sverre Hagen, Trine Dyrholm, Ellen Dorrit Petersen, Fredrik Grøndahl en Trond Espen Seim.

Verhaal van een tweede kans. Jan Thomas heeft acht jaar in jeugddetentie gezeten wanneer hij vervroegd vrij komt en in Oslo een baantje krijgt als kerkorganist. Een relatie met een predikante kleurt zijn terugkeer in de maatschappij. Dan herkent de moeder van het jongetje dat stierf door Jan Thomas' toedoen hem en het droevige verleden stroomt onverbiddelijk hun twee getekende levens binnen. Regisseur Poppe geeft snippergewijs details prijs en gidst met name hoofdrolspeler Hagen en actrice Dryholm (die de ontroostbare moeder vertolkt) naar intense hoogten.

Etterfølgeren

1998 | Drama

Noorwegen 1998. Drama van Tor M. Tørnstad. Met o.a. Terje Strømdahl, Elisabeth Sand, João Mansa, Ian Roberts en Isabel Jorge.

Johan Stensrud (Str[KL23]mdahl) van de Noorse mijnopruimingsdienst gaat in opdracht van V.N. naar Mozambique. Hij moet de plaats van een voorganger innemen, die bij een verkeersongeluk is omgekomen. Hij onderzoekt de oorzaken van het ongeval en stelt vast dat zijn collega uit de weg werd geruimd omdat hij te veel wist over een corruptie-schandaal rond de handel in landmijnen. Het wordt Johan snel duidelijk dat hij met zijn vrouw Berit (Sand) het volgende doelwit is. De Afrikaanse sfeer wordt vrij goed weergegeven dankzij de op locatie in Mozambique geschoten film. Het verhaal is van Henning Mankell en verloopt ontzettend traag. Het camerawerk is van Björn Tonnesen. De miniserie, die meestal in vier delen wordt uitgezonden, zou probleemloos tot anderhalf uur gereduceerd kunnen worden en dan beter verteerbaar zijn. Hoofdrol Strømdahl, bijna steeds in beeld, beweegt als macho-Viking zonder ooit iets heldhaftigs te ondernemen.

Mørkets Øy

1997 | Thriller, Mysterie

Noorwegen 1997. Thriller van Trygve Allister Diesen. Met o.a. Sofie Gråbøl, Paul-Ottar Haga, Sina Langfeldt, John Sigurd Kristensen en Trini Lund.

Lerares Julie verlaat de grote stad en haar vriend die haar bedriegt om op een klein idyllisch eiland voor de kust van Noorwegen te gaan werken op de dorpsschool. Al op de heenreis hoort ze dat haar voorganger zich opgehangen heeft en twee schoolmeisjes van de klippen zijn gesprongen. Julie ontdekt dat de merkwaardige eilandbewoners een duister geheim bewaren

Jakten pȧ nyresteinen

1996 | Familiefilm, Sciencefiction, Fantasy

Noorwegen 1996. Familiefilm van Vibeke Idsøe. Met o.a. Torbjørn T. Jensen, Benjamin Helstad, Jenny Skavlan, Terje Strømdahl en Caecilie Norby.

Simon (Jensen) die acht is en bij zijn opa op een eilandje voor de Noorse kust woont, heeft weer eens pech. Hij zou met grootvader (Str[KL23]mdahl) een uitstapje maken, maar nu is opa ziek. Grootva is nog altijd heel verdrietig om oma (Norby), die al dertig jaar dood is en die Simon nooit gekend heeft. Oma was jazz-zangeres. Simon voelt zich in de steek gelaten en machteloos. Zijn slimme teddybeer verzint een list: met een toverdrankje uit de chemiedoos maakt hij Simon zo klein als een microbe en zo kan hij doordringen in het lichaam van opa. Hij heeft besloten hem weer beter te maken. Hij ontmoet Karta (Helstad, die in exportversies Mapster genoemd wordt), een witte bloedcel, die zijn gids wordt. Onderweg redden ze Alveola (Skavlan), een knappe rode bloedcel, uit de door nicotine verteerde delen van de longen. Dit drietal ontmoet heel wat tegenstand en moeten aardig wat hindernissen overwinnen, maar ze zijn tot alles bereid om opa te genezen. Het probleem schuilt hem in de stenen uit de titel. Een sympathieke fantasyfilm in de vorm van een avontuurlijke reis door het menselijke lichaam, boeiend voor jong en oud. De inspiratie haalde debuterend regisseuse- scenarioschrijfster, Idsøe die 31 is, duidelijk uit Lewis Caroll's Alice In Wonderland, aangevuld met elementen uit Isaac Asimov's Fantastic Voyage. Met vaart, spanning en een vleugje ironie houden de makers de aandacht van de kleine kijkers vast, terwijl volwassenen zeker niet het gevoel hebben dat ze hun tijd verdoen. Kjell Vassdal verzorgde de fotografie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Terje Strømdahl op televisie komt.

Reageer