Ruzica Sokic

Acteur

Ruzica Sokic is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Normalni ljudi

2001 | Drama

Duitsland/YU 2001. Drama van Oleg Novkovic en Oleg Novkovic. Met o.a. Ljubinka Klaric, Ivan Jevtovic, Nikola Duricko, Slobodan Ninkovic en Vladan Dujovic.

Novkovic, die zelf aan de rand van het bestaansminimum leeft, schetst in de stijl van zijn uit 1994 daterende film WHY HAVE YOU LEFT ME een serie portretjes van het dagelijkse leven in Belgrado nadat dictator Slobodan Milosevic verdreven was en de NATO- bombardementen opgehouden waren. Het blijkt moeilijk te zijn om in het naoorlogse Joegoslavi[KA3]e op te krabbelen. Zo zien we ambulancechauffeur Toma (Glogovac), die hoopt met Mira (Klaric) een bestaan op te bouwen, maar Mira is blind voor Toma`s oprechte bedoelingen. Ze houdt van haar `verloofde` Krle (Popovic), die zich in leven houdt met kleine vergrijpen, en ze wil niet inzien dat hij er op losbeukt inplaats van zijn gevoel te laten spreken. Steva (Duricko) dingt naar de hand van jonge toneelspeelster Irena (Lazarevic), maar zij heeft alleen maar oog voor een carri[KA2]ere op de b[KA3]uhne. Duya (Dujovic) heeft in Canada gewerkt en met zijn zuur verdiende dollars een motor gekocht, maar hij komt er niet ver mee: er is geen benzine en als je een kentekenbewijs wilt hebben, moet je zwaar betalen. Bane (Ninkovic) runt een café, maar de mensen hebben geen geld om een consumptie te nemen - hij moet genoegen nemen met zijn vrienden als cliëntele. Een goedbedoelde maar minimale film voor geëngageerde kijkers. Het scenario is van Srdjan Koljevic en regisseur Novkovic. Het camerawerk is van Miladin Colakovic. Opgenomen in de chique serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks OSTWIND. Dolby SR.

Pun mesec nad Beogradom

1993 | Horror

YU 1993. Horror van Dragan Kresoja. Met o.a. Dragan Blelogrlic, Ruzica Sokic, Nebojsa Bakocevic en Rade Markovic.

De Joegoslavische burgeroorlog is zojuist begonnen. In Belgrado hebben de jongeren er veel voor over om zich aan de dienstplicht te onttrekken. Een jonge journalist krijgt onderdak in het huis van een mysterieuze dame die hem aanstelt om haar rijkgevulde bibliotheek te catalogiseren. Een andere kostganger van de dame vertelt hem dat deze boekenschat van immense waarde is en reeds drie eeuwen lang verborgen blijft voor mogelijke lezers. Dan komt de journalist tot de schokkende ontdekking, dat die twee in werkelijkheid vampiers zijn en hij wordt de keuze gesteld: soldaat worden of meedoen. Een moedige film vooral als men bedenkt, dat hij gedraaid werd tijdens het oorlogsgeweld. Een nauwelijks verhullende politieke allegorie over politici die hun volk leegzuigen en dom houden. Een beschuldiging aan het adres van de regering, die een hele generatie jonge mensen ervan weerhoudt een normaal leven te leiden. Het scenario is van de hand van Peter Grujicic en het werd in beeld gebracht door Pedrag Popovic. Er werd meer dan twee jaar aan de produktie gewerkt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ruzica Sokic op televisie komt.

Reageer