John Coquillon: camera.
Er zijn 19 films gevonden.

Clockwise

1986 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1986. Komedie van Christopher Morahan. Met o.a. John Cleese, Alison Steadman, Penelope Wilton, Stephen Moore en Joan Hickson.

Een onnavolgbare John Cleese speelt het hypernerveuze hoofd van een dorpsschool die uitgenodigd is de slotspeech te komen geven op een nationale onderwijsconferentie. Als hij door een stom toeval z'n trein mist, slaat hij op tilt, kaapt een auto, belandt in een klooster, molt een telefooncel en wordt opgejaagd door de politie. De regie van Christopher Morahan is teleurstellend conventioneel, maar Cleese haalt de film probleemloos over z'n zwakke momenten heen.  Het scenario van toneelschrijver Michael Frayn werd door Cleese omschreven als 'het enige echt geweldige script' dat hij ooit ontving voor een hoofdrol, al was hij het niet eens met het einde van de film.

The Osterman Weekend

1983 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1983. Thriller van Sam Peckinpah. Met o.a. Rutger Hauer, John Hurt, Craig T. Nelson, Dennis Hopper en Chris Sarandon.

Eens per jaar komen tv-journalist John Tanner (Hauer) en zijn oude studiegenoten bijeen voor een gezellig weekendje. De voorbereidingen worden dit jaar verstoord door FBI-agent Fassett (Hurt) die aanwijzingen heeft dat een van Tanners vrienden als staatsgevaarlijk beschouwd dient te worden. De flamboyante stijl van regisseur Peckinpah en goed spel van Hauer en Hurt compenseren enkele onvolkomenheden in het script (gebaseerd op een roman van Robert Ludlum). Verrassende psychologische spionagethriller, ook al is de ontknoping nauwelijks na te vertellen. Laatste film van Peckinpah.

The Amateur

1982 | Thriller

Canada 1982. Thriller van Charles Jarrott. Met o.a. John Savage, Christopher Plummer, Marthe Keller, Arthur Hill en Ed Lauter.

Tijdens een terroristische actie in de Amerikaanse ambassade in München wordt een jonge fotografe gedood. De drie daders ontkomen naar het Oostblok. De verloofde van het slachtoffer, Savage die voor de CIA werkt, zet zijn baas onder druk en krijgt toestemming naar Tsjechoslowakije te gaan, waar hij zich wil wreken op de inmiddels geïdentificeerde moordenaars. Oppervlakkige spionagefilm, die nogal wat vraagt van de goedgelovigheid van de toeschouwer. Volgens het stripachtige scenario van Robert Littell en Diana Maddox naar de roman van Littell was het destijds heel eenvoudig om van West naar Oost te gaan en vice versa. De totaal ongeïnspireerde regie maakt het zaakje er niet beter op. Het camerawerk is van John Coquillon.

Ivanhoe

1982 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1982. Avonturenfilm van Douglas Camfield. Met o.a. James Mason, Anthony Andrews, Sam Neill, Michael Hordern en Olivia Hussey.

Een niet kinderachtige, boeiende bewerking (door John Gay) van de klassieker van Sir Walter Scott. Verbluffend gefilmd door John Coquillon en enthousiast gespeeld door een uitstekende rolbezetting - vooral Mason, als Isaac of York.

Absolution

1981 | Drama, Thriller, Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1981. Drama van Anthony Page. Met o.a. Richard Burton, Dominic Guard, David Bradley, Billy Connolly en Andrew Keir.

Een interessant en spannend verhaal, dat zich helaas moeizaam voortsleept over de streng-katholieke schoolmeester Burton die in de macht van zijn leerlingen Guard en Bradley raakt. Een van Burtons missers in zijn latere loopbaan. Opgenomen in 1978 en lange tijd voor internationale distributie op de plank gebleven - om duidelijke redenen. Ook bekend als MURDER BY CONFESSION. Scenario van Anthony Shaffer. Camerawerk van John Coquillon.

All Quiet on the Western Front

1979 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1979. Oorlogsfilm van Delbert Mann. Met o.a. Richard Thomas, Ernest Borgnine, Donald Pleasence, Ian Holm en Patricia Neal.

Delbert Manns All Quiet on the Western Front uit 1979 is de verkorte bioscoopversie van zijn driedelige tv-serie over de belevenissen van de Duitse scholier Paul Baumer (Thomas) die zich als vrijwilliger aanmeldt bij het Duitse leger. Aan het Franse front wordt hij geconfronteerd met 'de mens achter de vijand', waardoor zijn blinde patriottisme plaats maakt voor een besef van het enorme menselijk leed dat aan beide kanten wordt ondergaan. Niet te verwarren met de klassieker (1930) van Lewis Milestone. Naar Erich Maria Remarque's succesvolle anti-oorlogsroman 'Im Westen nichts Neues'. Golden Globe voor beste tv-film.

A Nightingale Sang in Berkeley Square

1979 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1979. Misdaad van Ralph Thomas. Met o.a. Richard Jordan, David Niven, Oliver Tobias, Elke Sommer en Gloria Grahame.

De Amerikaan Johnson wordt vrijgelaten uit een Engelse gevangenis, en wordt vervolgens gedwongen mee te doen aan een bankroof, waarvoor het bijzonder ingewikkelde plan is opgesteld door Niven. Grahame is een lust voor het oog in één van haar laatste rollen als Johnsons schaamteloze moeder.

The Thirty Nine Steps

1978 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1978. Thriller van Don Sharp. Met o.a. Robert Powell, John Mills, David Warner, Eric Porter en Karen Dotrice.

Alfred Hitchcock verfilmde de spionageroman The Thirty-Nine Steps van John Buchan in 1935. Hij veranderde het verhaal aanzienlijk, maar maakte zo'n goede film dat de volgende 39 Steps (1959) precies Hitchcock nadeed. De spannende versie van 1978 volgt het originele boek redelijk nauwgezet. Het jaar is 1914. Richard Hannay (Powell) moet rennen voor zijn leven. Hij heeft van een kolonel (Mills) gehoord over Pruisische vijandige agenten die in Engeland een buitenlandse minister willen vermoorden. De kolonel wordt vermoord en nu wordt Richard achterna gezeten door zowel de politie als de spionnen, aangevoerd door ene Appleton (Warner), een sinistere figuur die in hoge Engelse kringen verkeert.

Cross of Iron

1977 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland 1977. Oorlogsfilm van Sam Peckinpah. Met o.a. James Coburn, Maximilian Schell, James Mason, David Warner en Klaus Löwitsch.

In 1943 trekken de Duitse troepen zich terug voor de oprukkende Russen. De dappere, maar gedesillusioneerde sergeant Steiner (Coburn) weet de mannen nog enigszins te inspireren. Dan komt Hauptmann Stransky (Schell) naar het Oostfront. Hij wil zich koste wat kost onderscheiden in het gevecht om zo het IJzeren Kruis te verdienen, een hoge militaire onderscheiding. En dat terwijl de mannen van Steiner eigenlijk alleen proberen te overleven. Dat een Amerikaanse regisseur een film maakte vanuit het standpunt van de voormalige vijand wekte verbazing. Maar Peckinpah, bekend van zijn zeer gewelddadige The Wild Bunch en Straw Dogs, maakte een ijzersterke, klassieke anti-oorlogsfilm.

The Wilby Conspiracy

1975 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1975. Actiefilm van Ralph Nelson. Met o.a. Sidney Poitier, Michael Caine, Nicol Williamson, Prunella Gee en Persis Khambatta.

Een vlotte achtervolgingsfilm over de Afrikaanse actievoerder Shack Twala (Poitier) en de onwillige blanke vriend Jim Keough (Caine) die hij op zijn vlucht voor de politie met zich meesleept. Je blijft denken aan Poitiers vroegere THE DEFIANT ONES, maar beide acteurs bezorgen hun spel een lichte toets. De sluwe Williamson steelt echter al hun scènes. Het scenario is van Rod Amateau en Harold Nebenzal naar een roman van Peter Driscoll. Het camerawerk is van John Coquillon en Herbert Smith.

Inside Out

1975 | Misdaad, Komedie, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland 1975. Misdaad van Peter Duffell. Met o.a. Telly Savalas, James Mason, Robert Culp, Aldo Ray en Charles Korvin.

Savalas organiseert een inbraak in een zwaar bewaakte gevangenis in Oost-Duitsland om een beruchte Nazi-boef te bevrijden, die weet waar een geheime bewaarplaats van goud is. Een niet slechte internationale misdaadfilm. Hertiteld: HITLER'S GOLD en THE GOLDEN HEIST.

Triple Echo

1973 | Drama, Oorlogsfilm, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1973. Drama van Michael Apted. Met o.a. Glenda Jackson, Oliver Reed, Brian Deacon, Jenny Lee Wright en Anthony May.

Schitterend acteerwerk in een gevoelig verhaal over een travestiet die tijdens WO II op de vlucht is op het Engelse platteland. Een eenzame boerenvrouw Jackson moedigt deserteur Deacon aan om voor haar zus door te gaan, waarna de geharde sergeant Reed op de proppen komt. Amerikaanse titel: SOLDIER IN SKIRTS.

Pat Garrett and Billy the Kid

1973 | Historische film, Western

Verenigde Staten 1973. Historische film van Sam Peckinpah. Met o.a. James Coburn, Kris Kristofferson, Bob Dylan, Richard Jaeckel en Katy Jurado.

Pat (Coburn) en Billy (Kristofferson), waren ooit partners in crime, maar nu is Pat sheriff met de opdracht zijn oude maat uit te schakelen. Pat probeert Billy nog naar Mexico te praten, maar Billy weet van geen wijken: `Yeah, I could go live down in Mexico... and end up like the rest of the gringos down there: drinkin´ cerveza, eatin´ chili peppers, and waitin´ for nothin´ to happen.´ In dit onderschatte werk van Peckinpah is sprake van de tragiek van de overgang van duidelijke oude waarden naar corrupte nieuwe. Pat probeert mee te zwemmen in de vaart der volkeren, Billy verzet zich en geen van beiden heeft succes. Peckinpah geeft dit broertje van The Wild Bunch zijn kenmerkende directe dialogen mee en dromerig camerawerk met veel gebruik van freeze-frames midden in de actie. Bob Dylans muziek blijft hangen als het stof boven de prairie en vervolmaakt daarmee de nostalgische sfeer.

Rentadick

1972 | Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1972. Komedie van Jim Clark. Met o.a. James Booth, Julie Ege, Ronald Fraser, Donald Sinden en Michael Bentine.

Een dodelijk zenuwgas, dat eerst de onderste ledematen verlamt, wordt gestolen. Detectivebureau Rentadick Inc., geleid door Frazer, moet niet alleen het gas zien terug te vinden, maar ook de vrouw van de uitvinder beschermen. Ondermaatse komedie, vooral omdat het scenario geschreven werd door het Monty Python- duo John Cleese en Graham Chapman. Enkele sterke gags maken nog geen geslaagde komedie. Bovendien wordt er ondermaats geacteerd door bijna de hele cast. Gefotografeerd door John Coquillon en van muziek voorzien door Carl Davis.

Straw Dogs

1971 | Thriller, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1971. Thriller van Sam Peckinpah. Met o.a. Dustin Hoffman, Susan George, Peter Vaughan, T.P. McKenna en Peter Arne.

'Bloody Sam' Peckinpah maakte met de western The Wild Bunch (1969) gehakt van de Hollywood-mythe dat er verschil is tussen de good guys en de bad guys. Gesterkt door het succes van de harde film maakte hij twee jaar later een portret van een getergde intellectueel die inhakt op het brute gepeupel van een Brits gehucht. Hoffman speelt de Amerikaanse wetenschapper David Sumner die samen met zijn Engelse vrouw (George) een vervallen huis betrekt in Engeland. De bevolking is vijandig - getuige allerhande treiterijen en een brute verkrachting - en in de laatste twintig minuten van de film neemt David de touwtjes stevig in handen. Gewelddadig en toentertijd controversieel.

The Oblong Box

1969 | Horror

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1969. Horror van Gordon Hessler en Michael Reeves. Met o.a. Christopher Lee, Vincent Price, Alastair Williamson, Hillary Dwyer en Peter Arne.

Ergens in Engeland in de 19e eeuw wordt Williamson door zijn broer Price gevangen gehouden in een kamer van het familiekasteel. Tegen zijn verloofde Dwyer zegt Price dat zijn broer lijdt aan een tropische ziekte en dat hij moet worden geïsoleerd. Advocaat Arne gelooft dit echter niet, en via een medicijnman krijgt hij een middel om Williamson schijndood te maken. Het plan lukt, maar enkele dagen later ontvangt chirurg Lee het lichaam van het proefkonijn voor zijn experimenten. Langdradige griezelfilm, die nergens spannend of angstaanjagend wordt. De enige emotie die wordt opgeroepen is verveling, hoe goed acteurs als Price en Lee hun best ook doen. Lawrence Huntington en Christopher Wicking schreven het scenario, dat door de p.r.-jongens werd toegeschreven aan Edgar Allan Poe. De oorspronkelijke regisseur, wonderboy Michael Reeves, pleegde zelfmoord tijdens de voorbereidingen van de film. Fotografie van John Coquillon. Ook bekend als EDGAR ALLEN POE'S THE OBLONG BOX.

The Body Stealers

1969 | Sciencefiction

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1969. Sciencefiction van Gerry Levy en Gerry Levy. Met o.a. George Sanders, Maurice Evans, Patrick Allen, Neil Connery en Robert Flemyng.

Door ongekende krachten verdwijnen er steeds parachutisten op een test-basis voor de NAVO. Bij een nieuwe oefening die met het blote oog waarneembaar is, lossen drie springende luchtmachtsoldaten op in het niets. Vervolgens gebeuren er vreemde zaken op het vliegkamp: moorden en verdere verdwijningen van hoge pieten. Met routine gemaakte SF-film met weinig om aan te bevelen. Het scenario is van Mike St. Clair en Peter Marcus. Het camerawerk is van John Coquillon en Peter Henry. Ook bekend als INVASION OF THE BODY STEALERS, THIN AIR en ALIEN INVASION.

Witchfinder General

1968 | Horror, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1968. Horror van Michael Reeves. Met o.a. Rupert Davies, Hilary Heath, Patrick Wymark, Robert Russell en Vincent Price.

Terwijl Groot-Brittanië in 1645 verscheurd wordt door een burgeroorlog zwerven Matthew Hopkins (Price) en zijn assistent door het land om heksen te ontmaskeren. Voor iedere heks die ze vangen krijgen ze een beloning. Ze komen terecht in een dorpje waar een priester zich in zou laten met Satan. Dat moet onderzocht worden. Price kon regisseur Reeves niet uitstaan, en die liet dat maar zo. Door z'n opgekropte woede speelde horroricoon Price de beste rol van zijn leven. Pas op: bij vlagen erg gewelddadig, op het onsmakelijke af.

Curse of the Crimson Altar

1968 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1968. Horror van Vernon Sewell. Met o.a. Boris Karloff, Mark Eden, Barbara Steele, Michael Gough en Virginia Wetherell.

De horrorauteur H.P. Lovecraft was bijna even invloedrijk als Edgar Allen Poe. Veel van zijn verhalen zijn verfilmd. Curse of the Crimson Altar werd losjes gebaseerd op Lovecrafts The dreams in the witch house. Regisseur Sewell had wel wat getrouwer mogen zijn aan het origineel, want de film over een vermiste broer, een verbrande heks en een onbetrouwbare kasteelheer laat vooral onder hun kunnen presterende horroriconen, jaren zeventig psychedelica en dito blootscènes zien. Voornamelijk leuk als curiosum voor horrorfans.