Rosa Isabel Morfino

Acteur

Rosa Isabel Morfino is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Gregorio y Juliana

1994 | Drama, Romantiek, Familiefilm

Peru 1994. Drama van Augusto Tamayo. Met o.a. Marino Leon, Rosa Isabel Morfino, Gilberto Torres, Julio Marcone en Carlos Danos.

Deze film completeert de GREGORIO uit 1984 en JULIANA uit 1988 die door de Chaski-groep gemaakt werd. Ze vormen een trilogie. Gregorio (Leon) is inmiddels negentien jaar en woont met zijn moeder en broer in El Salavdor. Hij zou graag willen studeren, maar moet geld verdienen als pompbediende en het verkopen van boeken. Juliana (Morfino) is twintig, een vrijgevochten meid die in d'r eentje in een hut in de krottenwijk in het armste deel van de stad woont. Ze leren elkaar kennen als Juliana poolshoogte komt nemen van het benzinestation voor een overval. Het is liefde op het eerste gezicht. Dan wordt de pomp overvallen door de terreurbeweging het Lichtende Pad en Gregorio's maat wordt gedood. Hij wil wraak en probeert de vedwenen Juliana op te sporen, want hij verdenkt haar ervan in contact te staan met de terreurorganisatie. Een indrukwekkende film die jongeren enig idee geeft, wat het betekent als je moet leven en overleven in de derde wereld.

Juliana

1989 | Familiefilm, Drama

Peru 1989. Familiefilm van Fernando Espinoza en Alejandro Legaspi. Met o.a. Rosa Isabel Morfino, Julio Vega, Guillerma Esqueche, Maritza Gutti en Edward Centeno.

Juliana woont met haar moeder en stiefvader in een sloppenwijk in de buurt van de hoofdstad Lima. Zij verdient een beetje geld met de verkoop van bloemen op het kerkhof. Ze zou eigenlijk liever net zoals haar broer meedoen met de groep van Don Pedro, die hun geld voornamelijk verdienen met het zingen in bussen. Zij verkleedt zich als jongen omdat daar geen meisjes worden toegelaten. Dat kan op den duur niet meer worden verheimlijkt. Gevoelige film met goede acteerprestaties van de kinderen, die overtuigend overkomt door de realistische schildering van het leven van alledag.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rosa Isabel Morfino op televisie komt.

Reageer