Mario Ferrari

Acteur

Mario Ferrari is acteur.
Er zijn 13 films gevonden.

La Leggenda di Enea

1962 | Avonturenfilm, Historische film

Italië/Frankrijk 1962. Avonturenfilm van Giorgio Rivalta. Met o.a. Steve Reeves, Carla Marlier, Gianni Garko, Nerio Bernardi en Maurice Poli.

Aeneas, legeraanvoerder van het overwonnen Troje, vraagt een veilig onderkomen bij de koning van Latium en lost hofintriges op van de verraderlijke prins die op de macht aast. De fictieve verdere avonturen van de historische held leveren een spektakelfilm boven de gemiddelde Italiaanse produktie uit en blijft zelfs onderhoudend in de spelscènes tussen actie en krachtpatserij door. Het kwaliteitsverschil blijft relatief, zoals het gunstig afsteken van Reeves bij andere body-builders, wat nog niet wil zeggen dat hij een groot acteur zou zijn.

Lulù

1953 | Drama

Italië 1953. Drama van Fernando Cerchio. Met o.a. Valentina Cortese, Jacques Sernas, Marcello Mastroianni, Luigi Cimara en Luigi Pavese.

Een aristocratische student wordt verliefd op een geraffineerde zangeres die hem door middel van een gefingeerde zwangerschap in een huwelijk manoeuvreert, maar hem ook dan ontrouw blijft. Bij een gewapend treffen tussen de echtgenoot en de minnaar komt ze zelf om het leven. De Italiaanse come- back van Cortese, na haar Hollywood-jaren, in een standaard- melodrama dat ze toch enig ironisch raffinement weet te geven. De tegenstrijdige casting van Sernas als goedgelovige echtgenoot en Mastroianni als de perfide minnaar is merkwaardig, maar werkt niet.

Menzogna

1952 | Drama

Italië 1952. Drama van U.M. Del Colle. Met o.a. Yvonne Sanson, Alberto Farnese, Virgilio Riento, Irene Galter en Folco Lulli.

Een jonge vrouw (Sanson) is verliefd op een jonge zeeman zonder vast werk. Haar strenge vader wil echter dat zij met een welgestelde, zij het onbetrouwbare, koopman trouwt. Dan wordt de zeeman door een rijke dame verleid, die op een nacht in haar villa wordt vermoord. De zeeman krijgt de schuld, maar wordt later dankzij een getuige vrijgelaten, die verklaart dat iemand anders de dame heeft vermoord. De zeeman keert naar de jonge vrouw terug, die inmiddels ernstig ziek is, omdat de onbetrouwbare koopman haar heeft geprobeerd te verkrachten. De vader heeft spijt van zijn strenge en zelfzuchtige houding die zijn dochter zoveel ellende heeft bezorgd.

Tormento

1950 | Drama, Romantiek

Italië 1950. Drama van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Amedeo Nazzari, Yvonne Sanson en Mario Ferrari.

Een meisje ontvlucht haar wrede stiefmoeder samen met haar geliefde, die onschuldig in de gevangenis belandt. Met haar kind wacht ze in armoede af tot hij gerehabiliteerd wordt vrijgelaten. Een simpele smartlap van een in het genre gespecialiseerde regisseur en een sterduo, die romantiek en dramatiek meer dan het volle pond geven. Daardoor krijgt de film toch een merkwaardige overtuigingskracht.

Ivano, il figlio del diavolo bianco

1947 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Italië 1947. Avonturenfilm van Nunzio Malasomma. Met o.a. Rossano Brazzi, Lea Padovani, Roldano Lupi, Nadia Gray en Mario Ferrari.

Een Italiaanse provincie wordt uitgebuit door een corrupte gouverneur, maar een geheimzinnige wreker neemt het voor de bevolking op. Zijn geliefde wordt gevangen genomen en moet zijn identiteit prijsgeven, maar uiteindelijk wordt alle kwaad gestraft. Deze routineuze avonturenfilm houdt zich zonder verrassing aan alle wetmatigheden van het genre en is daardoor niet meer dan onderhoudend.

L'inferno degli amanti

1946 | Biografie, Romantiek, Drama

Italië 1946. Biografie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Amedeo Nazzari, Mariella Lotti, Mario Ferrari en Giulio Tomassini.

Geromantiseerde biografie van de 19e eeuwse Italiaanse componist Gaetano Donizetti (Nazzari). In Napels ontmoet hij een rijke edelvrouwe, Luisa (Lotti). Hij wordt verliefd en dat is het begin van een relatie met een tumultueus verloop. Donizetti is dan al lang en breed getrouwd. Maar de minnaars blijven elkaar ontmoeten, eerst in het Noorditaliaanse Engadin, dan in Lombardije, in Bergamo, als de componist weduwnaar geworden is. Een gepassioneerde liefde waar de moralisten uit die tijd schande van spraken.

Giungla

1942 | Drama

Italië 1942. Drama van Nunzio Malasomma. Met o.a. Vivi Gioi, Albrecht Schönhals, Rodolfo Fernau en Mario Ferrari.

Twee artsen gaan naar een tropisch eiland om een malaria- epidemie te bestrijden, maar daarnaast doen ze beiden hun best het hart van de verpleegster te winnen. Dat leidt tot jaloezie en verwijdering tussen de beide artsen. De regisseur is aardig de mist in gegaan.

Giarabub

1942 | Romantiek, Oorlogsfilm

Italië 1942. Romantiek van Goffredo Alessandrini. Met o.a. Carlo Ninchi, Doris Duranti, Mario Ferrari en Erminio Spalla.

Realistische film over liefdesperikelen en heldhaftig verzet van een Italiaans garnizoen in Libië tijdens WO II.

Piccolo alpino

1940 | Oorlogsfilm, Avonturenfilm, Familiefilm

Italië 1940. Oorlogsfilm van Oreste Biancoli. Met o.a. Elio Sannangelo en Mario Ferrari.

Avonturenfilm, spelend tijdens WO I. Een jongen valt in handen van de Oostenrijkers, die hem gevangennemen. Hij raakt bevriend met een andere jongen die gevangen wordt gehouden. Samen weten zij te ontsnappen en volbrengen ze de moeizame tocht naar huis, die hen over de Alpen voert.

Abuna messias

1939 | Avonturenfilm

Italië 1939. Avonturenfilm van Goffredo Alessandrini. Met o.a. Camillo Pilotto, Mario Ferrari en Enrico Glori.

Een uitzonderlijk goed gemaakte film met subliem camerawerk, schitterende locaties en een paar prima acteurs. Eind 19e eeuw heeft kardinaal Massaia in Abessini[KA3]e (het tegenwoordige Ethiopië) een harde dobber aan de Arabieren en de inheemse bevolking. De film geeft een beeld van zijn moed, doorzettingsvermogen en vastberadenheid om het christendom te verspreiden in dat noordoostelijke deel van Afrika. Een goed gedramatiseerde biografie van een missionaris. Won in 1939 de Mussolini-prijs op het Festival van Venetië.

Lucano Serra, pilota

1938 | Avonturenfilm

Italië 1938. Avonturenfilm van Goffredo Alessandrini. Met o.a. Amedeo Nazzari, Germana Paolieri, Roberto Villa en Mario Ferrari.

Een Italiaanse vliegenier (Nazzari), een veteraan uit WO II, vertrekt zonder vrouw en kind naar Amerika. Jaren later, als hij op de terugweg naar Italië is, verdwijnt zijn vliegtuig op raadselachtige wijze. Ten tijde van het fascistische bewind in Italië werd deze film de eerste keer uitgebracht en trok hij volle zalen.

Ettore Fieramosca

1938 | Historische film, Avonturenfilm

Italië 1938. Historische film van Alessandro Blasetti. Met o.a. Gino Cervi, Elisa Cegani, Mario Ferrari, Andrea Checchi en Arnoldo Foà.

De film is gebaseerd op het boek van Massim d'Azeglio en behandelt een boeiende periode uit de Italiaanse geschiedenis; het betreft de heldendaden en grote liefdes van ridder Fieramosca, die de Franse en Spaanse binnendringers bevocht, die Italië introkken vanaf de Alpen om gebied te veroveren. Een fraai episch schouwspel met goede rollen en een bekwame regie.

Cavalleria

1936 | Drama, Romantiek

Italië 1936. Drama van Goffredo Alessandrini. Met o.a. Amedeo Nazzari, Elisa Cegani, Mario Ferrari en Anna Magnani.

Begin van de eeuw. Flitsende cavalerie-officier is verliefd op dame van stand. De romance duurt niet lang, want WO I scheidt de gelieven als de officier naar het front moet. Een van de mooiste films die regisseur Alessandrini heeft gemaakt. Amedeo Nazzari verwierf er in één klap de roem mee die hij tot ongeveer 1950 zou houden. Veel aandacht is besteed aan de reconstructie van het leven in Italië voor WO I.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mario Ferrari op televisie komt.

Reageer