John Soer

Acteur

John Soer is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Hunted in Holland

1960 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1960. Familiefilm van Derek Williams. Met o.a. Sean Scully, Jacques Verbrugge, Sandra Spurr, Walter Randall en Thom Kelling.

In Engeland wordt een diamanten armband geroofd. Tim gaat logeren in Nederland en raakt de Engelse boeven op het spoor. Hoewel gedateerd is dit een alleraardigste film. Nederland is in ruim 30 jaar zeer veranderd. Dat maakt het voor de ouderen extra leuk om mee te kijken. Kinderen storen zich er niet aan. Het verhaal bevat alle elementen voor een goede jeugdfilm. Buitenlanders blijven ons wel zien met klompen, want Tim krijgt als beloning zo'n paar. De Nederlandse versie werd ingesproken door Cruys Voorbergh.

De Zaak M.P.

1960 | Komedie, Romantiek

Nederland/België 1960. Komedie van Bert Haanstra. Met o.a. Albert Mol, Ko van Dijk, Ramses Shaffy, Julia de Gruyter en Mieke Verstraete.

De zaak Manneken Pis is Bert Haanstra's eerste werk na zijn klassieker Fanfare, met een jonge Albert Mol glansrijk in de hoofdrol als een Jacques Tati-eske dief die er vandoor gaat met Manneken Pis om de vader van zijn vriendin te imponeren. Deze aanval op de Belgische identiteit wordt onmiddellijk gepareerd met de diefstal van het beeld van Hans Brinker. Nederland versus België. Net als de botsende fanfarekorpsen in Fanfare. Haanstra vond het zijn slechtste film ooit, en een kunstwerk is het niet, maar de afzonderlijke delen zijn nog altijd kostelijk en bovendien licht verteerbaar. Debuutrol van Ramses Shaffy.

A Dog of Flanders

1959 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1959. Familiefilm van James B. Clark. Met o.a. David Ladd, Donald Crisp, Theodore Bikel, Max Croiset en Monique Ahrens.

Vlaanderen, eind negentiende eeuw. De kleine Ladd is melkleverancier. Zijn wagen wordt getrokken door de hond Patrasche. Het dier wordt door zijn eigenaar erg mishandeld en Ladd wordt thuis niet begrepen. De twee zoeken troost bij elkaar. De gefrustreerde jongen loopt van huis weg. De hond gaat op zoek naar hem. Ouderwetse sentimentele film, gebaseerd op de klassieke roman van Ouida, geschreven in 1872 en nog steeds een internationaal befaamd kinderboek. Ook al worden de bijrollen vertolkt door getalenteerde acteurs, het blijven Ladd en de hond die de film stelen. Hou je zakdoeken binnen handbereik. Ted Sherdeman bewerkte de roman, die op locatie in Vlaanderen opgenomen werd door Otto Heller. Reeds ten tijde van de stomme film werd een filmbewerking gemaakt en begin jaren 1990 stond een remake op stapel, maar het project ging niet door. Gefilmd in Cinemascope.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Soer op televisie komt.

Reageer