Corso Salani

Regisseur, Acteur

Corso Salani is regisseur en acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Mar Nero

2008 | Drama

Italië/Roemenië/Frankrijk 2008. Drama van Federico Bondi. Met o.a. Ilaria Occhini, Doroteea Petre, Corso Salani, Vlad Ivanov en Maia Morgenstern.

La fine è nota

1993 | Mysterie

Italië/Frankrijk 1993. Mysterie van Cristina Comencini. Met o.a. Fabrizio Bentivoglio, Valerie Kapriski, Carlo Cecchi, Mariangela Melato en Corso Salani.

Een man pleegt zelfmoord door uit het raam van het appartement van de beroemde advocaat Bernardo (Bentivoglio) te springen. Hij komt er daarna achter dat het onbekende zelfmoordslachtoffer hem nodig moest spreken, en dat alleen hij hem kon helpen. Bernardo, in de war van het incident, start een onderzoek en ontdekt dat het gebeurde te maken heeft met op de vlucht zijnde Italiaanse terroristen en hun aanhang. Tenslotte verwoest het onderzoek zijn leven. De grootste tekortkoming van de film, gebaseerd op Geoffrey Holiday Hall's detectiveroman, is dat de kijker halverwege praktisch al weet hoe het gaat aflopen. Plichtmatig spel.

Nel continente nero

1992 | Drama

Italië 1992. Drama van Marco Risi. Met o.a. Diego Abatantuono, Corso Salani, Anna Falchi, Ivo Garrani en Tony Sperandeo.

Alessandro Benini (Salani), een succesvol manager, gaat met zijn verloofde naar Kenia voor de begrafenis van zijn vader. Als hij de erfenis op orde wil maken, ontdekt hij dat zijn vader tot over z`n oren in de schulden zat, ondanks de huizen en de plantage. Fulvio Colombo (Abatantuono), vaders compagnon, is het onscrupuleuze hoofd van de kleine Italiaanse gemeenschap in het vakantieoord Maldini. Benini krijgt verhalen te horen waaruit hij opmaakt dat Colombo iets met de dood van zijn vader te maken heeft. Andere incidenten geven hem enig inzicht in het leven in een kleine gemeenschap in Afrika. Hij wil de erfenis laten voor wat ze is en vertrekken, maar Fulvio moet hem nog één ding laten zien.

Gli ultimi giorni

1992 | Romantiek, Komedie

Italië 1992. Romantiek van Corso Salani. Met o.a. Corso Salani, Monica Rametta, Lorenza Indovina, Danilo Trotta en Lorenza Branzi.

Amusante film over een jongeman die vastbesloten is het meisje van wie hij houdt terug te winnen. De jonge regisseur Salani en co-producente Rametta spelen de hoofdrollen, resp. Alberto en Marina. Alberto wil trouwen met het meisje waarmee hij een poosje een knipperlicht-verhouding had. Hij gaat naar het eiland waar Marina woont en ontdekt dat ze op het punt staat met een ander te trouwen. Hij kan zich er niet bij neerleggen en stelt alles in het werk om haar terug te krijgen. Een van die zeldzame kleine, onafhankelijke Italiaanse films, spreekt de kijker aan en is verfrissend naast de commerciële rommel die de grote produktiemaatschappijen over ons uitstorten.

Cinecittà...Cinecittà

1992 | Komedie

Italië 1992. Komedie van Vincenzo Badolisani. Met o.a. Amanda Sandrelli, Corso Salani, Massimo Wertmüller, Fabio Traversa en Saverio Vallone.

Deze film werd opgenomen in een legendarische Italiaanse studio, namelijk op en rond de set van de film IL VIAGGIO DI CAPITAN FRACASSA (1990) van regisseur Ettore Scola. Corso Salani speelt een ambitieuze scenarioschrijver die zijn eerste script naar een producent heeft opgestuurd. Te vergeefs wacht hij vele dagen op een reactie. Amanda Sandrelli is een chaotische, jonge moeder die als actrice wil doorbreken. Badolisani maakt van de gebeurtenissen - er is geen sprake van een verhaal - een bitterzoet geheel, samengesteld uit compromissen, desillusies en een klein beetje optimisme. Het slechte scenario werd door tien man geschreven, waardoor een potentieel intrigerend idee om zeep werd geholpen. Weinig realistische komedie waarin de humor ontbreekt.

Il muro di gomma

1991 | Mysterie

Italië 1991. Mysterie van Marco Risi. Met o.a. Corso Salani, Angela Finocchiario, Antonello Fassari, Pietro Gislandi en Carla Benedetti.

Een film die veel gevoelens losmaakte in Italië. Deze derde poging van regisseur Risi om actuele sociale en politieke kwesties aan te snijden, is op feiten gebaseerd, maar het onopgeloste raadsel rond een lijnvliegtuig dat in 1980 door een projectiel werd neergehaald, levert een onvolledig verhaal op. Salani speelt een journalist die onderzoek doet naar een ogenschijnlijk alledaagse vliegtuigramp, waarbij 81 passagiers met bestemming Sicilië om het leven zijn gekomen. Hij stuit echter op grotere raadsels: het vliegtuig werd getroffen door een projectiel van onbekende herkomst en de Italiaanse luchtmacht blijkt de zaak in de doofpot te hebben gestopt. De hele spanning in de film wordt opgebouwd rond het eenmansonderzoek van de journalist. Het einde suggereert dat een toestel van de NAVO het projectiel afvuurde. De film vormt een aanklacht tegen de arrogantie van de Italiaanse autoriteiten, die feiten achterhouden voor het publiek. Deze produktie kwam tot stand voordat de zwarte doos in het wrak werd teruggevonden, maar ook nu nog blijft het raadsel rond deze zaak onopgelost.

Voci d'Europa

1989 | Drama

Italië 1989. Drama van Corso Salani. Met o.a. Monica Rametta, Corso Salani en Raul Pasadas Infanti.

Een docudrama over een jong stel, Rametta en Salani, die met een bestelbusje door Hongarije, Spanje en Gibraltar trekken. Een compilatie van drie korte, enigszins met elkaar samenhangende episodes. De kijker krijgt een beeld van de vele gebeurtenissen en situaties waarin het tweetal terecht komt. De film begint in Hongarije in het jaar 1986 en verplaatst zich daarna naar Spanje en Gibraltar. Er gebeurt eigenlijk niets. De film lijkt dan ook op een project van de filmacademie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Corso Salani op televisie komt.

Reageer