Adolf Spalinger

Acteur

Adolf Spalinger is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

La Tenaille

1991 | Thriller

Italië/Duitsland/Frankrijk 1991. Thriller van Nina Gross. Met o.a. Myriam Roussel, Peter Sattmann, Klaus Nehrend, Adolf Spalinger en Judith Pfistner.

Een bewerking van de roman van Boileau-Narcejac (uitgegeven bij Deno[KA3]el), waarin een identiteitsverwisseling centraal staat. Na een vliegtuigongeluk neemt een vrouw de naam van haar nicht aan en tal van verwikkelingen zijn het gevolg daarvan. Ze trouwt met Philippe (Stattmann), een medewerker van haar oom, een mooie jongen, aan wie zij totaal is onderworpen, zowel in positieve als - en dat vooral - negatieve zin. Een klassiek plot dat zich in een rap tempo voltrekt en in verschillende landen speelt, hetgeen een niet erg bij elkaar passende bezetting met zich meebracht. Het zwakke punt in dit voor het overige aangename stukje amusement.

Tote leben nicht allein

1989 | Thriller

Duitsland/Italië/Frankrijk 1989. Thriller van Nina Grosse. Met o.a. Myriem Roussel, Peter Sattmann, Anna Bonaiuto, Klaus J. Behrendt en Adolf Spalinger.

Na een vliegtuigongeluk laat Sattmann zijn vrouw Roussel doorgaan voor haar rijke nicht, die om het leven kwam. De zieke vader van de dode, die bij de ramp zijn geheugen verloor, merkt het verschil niet. Zo kan het echtpaar genieten van het geld van de nicht. Roussel komt hierdoor in een ander milieu terecht, begint ervan te houden en kan het verleden van haar nicht niet meer ontvluchten. Vergezochte thriller die nogal wat lichtgelovigheid vereist. De roman van Pierre Boileau en Thomas Narcejac Wenn ein Tote mit zwei Männern lebt is veel mysterieuzer en barst van de onderhuidse spanningen, wat in het scenario van Grosse, Peter Kramm en Oliver Schütte, volledig verloren is gegaan. Aan de camera stond Hans- Günther Bücking.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Adolf Spalinger op televisie komt.

Reageer