Marie Zemanová

Editor

Marie Zemanová is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Otesánek

2000 |

Tsjechië 2000. Jan Svankmajer. Met o.a. Pavel Nový, Jaroslava Kretschmerová, Jan Hartl en Veronika Zilkovç.

Faust

1994 | Animatie, Familiefilm, Historische film

Duitsland/Frankrijk/Tsjechië/Verenigd Koninkrijk 1994. Animatie van Jan Svankmajer. Met o.a. Petr Cepek, Josef Podsednik, Jaroslava Zelenkova, Jan Kraus en Jiri Suchy.

Toch niet helemaal bevredigende mengelmoes van teken-, poppenfilm en drama (inclusief een grootse balletopvoering) over het eeuwenoude Faust-verhaal, gesitueerd rond het jaar 2000. Vluchtbladen worden bij een metrostation in Praag uitgedeeld door helpers van de duivel. Faust (Cepek) wil er niks van weten, maar uiteindelijk belooft hij zijn ziel en zaligheid in ruil voor 24 aangename jaren. Algauw zit hij als een marionet verstrikt in de touwtjes van de duivel. De animaties en special-effects zijn van grote klasse, maar de afwisseling tussen poppenfilm en drama met acteurs en actrices van vlees en bloed dissoneren met Svankmajer's grote vakmanschap. Hierdoor beperkt voor ware liefhebbers. Scenario van regisseur Svankmajer, camerawerk van Svatopluk Maly en vormgeving van Eva Svankmajerova. Stem van Andrew Sachs door de hele film. Voorzien van Dolby-geluid.

Alice

1988 | Jeugdfilm, Animatie, Familiefilm

Zwitserland/Servië en Montenegro/Verenigd Koninkrijk/Duitsland 1988. Jeugdfilm van Jan Svankmajer.

Met enorme zorg en inspanningen gemaakte versie van het beroemde verhaal van Lewis Carroll. De Tsjech Svankmajer creëerde met animatie, poppen en één jonge actrice (Kohoutová) een Wonderland waarin biefstukken kruipen en broodjes nagels krijgen. Neco z Alenky is een sinistere combinatie van geanimeerde poppen en live action, van droom en nachtmerrie. Van surrealistische poëzie en horror, van kinderverhaal en volwassen drama. Won de prijs voor de beste film op het animatiefilmfestival van Annecy, werd ook genomineerd op het genrefilmfestival Fantasporto.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marie Zemanová op televisie komt.

Reageer