Nurit Aviv

Regisseur, Cameraman

Nurit Aviv is regisseur en cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Makom Avoda

1998 | Documentaire

Israël 1998. Documentaire van Nurit Aviv.

Documentaire over een Israëlisch dorp met zijn gastarbeiders en Palestijnse buren. Tot in 1988 (het begin van de Intifada) een Israëliër werd vermoord, hadden grotere Israëlische boeren voornamelijk Palestijnen in dienst. Maar die zijn daarna bijna allemaal vervangen door gastarbeiders uit Thailand.

El Filandón

1984 | Fantasy

Spanje 1984. Fantasy van José María Martín Sarmiento. Met o.a. Magín Mayo, Julio Llamazares, José María Merino, Luis Mateo Díez en Pedro Trapiello.

De klok van een kluizenaarswoning begint uit zichzelf te luiden en het water in de rivier verandert in de kleur van bloed. Een aardige film, bestaande uit allemaal episodes; het type waaraan in Spanje nauwelijks aandacht wordt besteed. Gebaseerd op vertellingen van Luis Matéo Diaz, Pedro Trapellio, Antonio Pereira, José-Maria Merino en Julio Llamazares, die uit eigen werk voorlezen en als verhaalstemmen te horen zijn. Het camerawerk is van Nurit Aviv. Eerste lange speelfilm van de regisseur. Op tv soms 5m langer.

Documenteur

1981 | Drama

Frankrijk 1981. Drama van Agnès Varda. Met o.a. Sabine May, Lisa Blok, Charles Southwood, Gary Feldman en Tom Taplin.

De secretaresse van een Franse scenarioschrijfster bevindt zich met haar zoontje voor filmopnamen in Los Angeles. Hoewel ze een huis vindt en de jongen op school onderbrengt, lukt het hen niet door hun gevoel van isolement heen te breken, ook doordat de filmploeg steeds weg is voor opnamen. Deze semi-autobiografische film van Varda over haar ervaringen en gevoelens tijdens de opnamen van de documentaire MUR MURS boeit door de kille keerzijde van het meestal zonnig en ontspannen gepresenteerde Los Angeles, maar de onbestemde gevoelens van de heldin worden interessant noch overtuigend (Deze rol wordt gespeeld door Varda's 'cutter', die nog minder actrice is dan Varda zelf spelregisseuse). Camerawerk van Nurit Aviv.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nurit Aviv op televisie komt.

Reageer