Carlo Croccolo: regie en cast.
Er zijn 25 films gevonden.

In camera mia

1992 | Drama, Komedie, Romantiek

Italië 1992. Drama van Luciano Martino. Met o.a. Nastassja Kinski, Gianfranco Manfredi, Ricky Tognazzi, Simona Izzo en Pino Amendola.

Massimo (Manfredi) is een schrijver die met tegenzin surrealistische verhalen schrijft voor film en televisie. Zijn vrouw (Izzo) ruilt hem in voor een advocaat en hij besluit een autobiografische roman te schrijven. Hij gaat in de villa van zijn vader wonen en op een heerlijke nacht bij volle maan, ontmoet hij een prachtige vrouw (Kinski) die trompet speelt. Hij is gefascineerd en van lieverlee valt hij voor haar, terwijl iedereen hem waarschuwt dat ze stapelgek is. Een bloedeloos geheel, wat te wijten is aan het zwakke script en een regisseur die er iets ontzettend esthetisch van wilde maken. Het spel is aanzienlijk beter dan de film. Het scenario is van rgeisseur Martino. Het camerawerk is van Nino Celeste.

'O Re

1989 | Historische film

Italië 1989. Historische film van Luigi Magni. Met o.a. Giancarlo Giannini, Ornella Muti, Carlo Croccolo, Corrado Pani en Luc Merenda.

Een ironische film over koning Francesco II en zijn vrouw Maria Sofia. Zij zijn de laatsten van de dynastie die heerste over het Koninkrijk der Beide Siciliën. Het verhaal speelt zich af in 1860, toen ze als bannelingen in Rome woonden onder bescherming van de paus. De koningin smacht naar een kind, maar de koning wil haar niet eens aanraken en komt tragisch aan zijn eind.

Mi manda Picone

1984 | Misdaad, Drama

Italië 1984. Misdaad van Nanni Loy. Met o.a. Giancarlo Giannini, Carlo Croccolo, Lina Sastri en Aldo Giuffrè.

Een man gaat op zoek naar de echtgenoot van de vrouw van wie hij houdt, zonder zich te realiseren dat haar echtgenoot lid is van de misdaadorganisatie Camorra. Blijkbaar weet de vrouw niet dat haar man de prostitutiewereld in Napels leidt; ze neemt aan dat hij in de metaalindustrie werkt. De man ontdekt dat de echtgenoot van de vrouw vermoord is en in de verwarring wil de Camorra dat hij de prositutiewereld overneemt, in de veronderstelling dat hij bij de bende hoort. Een verwarrende film met slechte dialogen. Ook bekend als PICONE SENT ME.

Black Killer

1970 | Western

Italië 1970. Western van Carlo Croccolo. Met o.a. Klaus Kinski, Fred Robsahm, Antonio Cantafora, Marina Mulligan en Paul Craine.

Een man arriveert in Tombstone om zijn verdwenen broer te zoeken en weet als eerste het schrikbewind van een stel corrupte broers te trotseren, dankzij de hulp van een squaw en een nep-advocaat. Hij brengt het zelfs tot sheriff, maar vertrekt uiteindelijk weer mèt de poet. Een matige spaghetti-western. Croccolo regisseerde als Lucky Moore.

The Biggest Bundle of Them All

1968 | Komedie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1968. Komedie van Ken Annakin. Met o.a. Robert Wagner, Raquel Welch, Vittorio De Sica, Edward G. Robinson en Godfrey Cambridge.

De bedoeling was om een komedie te maken, maar de film is een slap verhaal geworden over amateurmisdadigers die een Amerikaanse gangster proberen te ontvoeren. In Frankrijk en Italië opgenomen. Scenario van Sy Salkowitz naar een idee van Josef Shaftel. Camerawerk van Piero Portalupi.

Freddy und das Lied der Prärie

1964 | Western

Duitsland​/​​Joegoslavië 1964. Western van Sobey Martin. Met o.a. Freddy Quinn, Beba Loncar, Rik Battaglia, Mamie Van Doren en Carlo Croccolo.

De Iers-Oostenrijkse schlagerzanger Freddy Quinn (1931) was tussen 1956 en 1966 de succesvolste artiest van Duitsland met tien nummer 1-hits. Ook in de bioscoop had hij succes, steevast in de sympathieke rol van een ontwortelde avonturier die verlangt naar liefde en vriendschap. In zijn enige western, Das Lied der Prärie, is hij de verweesde wreker Black Bill die jammerlijk zingend door het wilde westen trekt op zoek naar gerechtigheid, geld en/of vrouwen. Smaakvol drakerig vermaak, inclusief (en dankzij) de hit 'Wie schön daß du wieder zu Hause bist'. Geschoten op locatie in Joegoslavië.

I Quattro moschettieri

1963 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Frankrijk​/​​Italië 1963. Avonturenfilm van Carlo Ludovivo Bragaglia. Met o.a. Aldo Fabrizi, Erminio Maccario, Nino Taranto, Carlo Croccolo en Peppino De Filippo.

Komische variant op de bekende avonturenroman van Alexandre Dumas, waarbij niet de musketiers, maar hun knechten de koningin van de intriges van Richelieu en Milday redden. De bejaardheid van de overigens onbeteugeld acterende Italiaanse komieken en de plichtmatige regie ontnemen de vaart aan deze avonturenkomedie die en passant een aantal andere romantische helden laat opdraven en op de hak neemt. Het uitgangspunt werd later gepikt voor LES QUATRE CHARLOTS MOUSQUETAIRES.

Gli eroi del doppio gioco

1962 |

Italië 1962. Camillo Mastrocinque. Met o.a. Aroldo Tieri, Mario Carotenuto en Carlo Croccolo.

Deze humoristische, politieke film speelt zich af in een stad wiens burgemeester communist is en waarvan de meeste inwoners linkse sympathieën hebben. Als eerst de fascisten komen, daarna de oorlog uitbreekt en de stad tenslotte bezet wordt door de Duitsers, spelen de burgemeester en de inwoners een dubbelspel om te overleven zonder overlopers te zijn. Een zeer goed geschreven script en mooie vertolkingen.

Mina...fuori la guardia

1961 | Drama, Muziek, Romantiek

Italië 1961. Drama van Armando W. Tamburella. Met o.a. Mina, Aroldo Tieri, Vittorio Congia en Carlo Croccolo.

Een jonge, succesvolle zanger moet in militaire dienst en één van zijn plakkerigste fans is de dochter van een generaal. Een onschuldige, romantische film met populaire Italiaanse liedjes uit het begin van de jaren 1960-1970.

L'amant de cinq jours

1961 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1961. Komedie van Philippe de Broca. Met o.a. Jean Seberg, Micheline Presle, Jean-Pierre Cassel, François Périer en François Maistre.

De maintené van een mode-ontwerpster begint een verhouding met een getrouwde vrouw die in haar huwelijk romantiek mist. De gelieven houden voor elkaar een blasé rollenspel op, maar keren binnen een week terug bij hun oorspronkelijke partners. Een sierlijke en melancholieke liefdeskomedie met een ideaal gecast sterrenkwartet, waarbij vooral Presle en Périer als de half berustende, bedrogen partijen uitblinken. Het karikaturale beeld van de couturewereld zorgt voor de flauwere grappen. Scenario van Daniel Boulanger en regisseur De Broca, die het boek van Françoise Parturier bewerkten. Het camerawerk is van Jean-Bernard Penzer.

Fra'Manisco cerca guai

1961 | Komedie

Italië 1961. Komedie van Armando W. Tamberulla. Met o.a. Aldo Fabrizi, Carlo Croccolo, Maurizio Arena, Luisa Bloom en Nino Vingelli.

Drie monniken begeven zich op weg naar een stad waar bloedige rivaliteit heerst tussen de mensen. De sterkste en strijdlustigste onder hen is vastberaden om een einde te maken aan het bloedvergieten in zijn gemeente en hij heeft succes. De overtuigende vertolkingen en de subtiele humor vormen pluspunten in dit drama over menselijke conflicten en jaloezieën.

Fra Manisco cerca guai

1961 | Komedie

Italië 1961. Komedie van A.W. Tamburella. Met o.a. Aldo Fabrizi, Maurizio Arena en Carlo Croccolo.

Film speelt halverwege de 19e eeuw, in de tijd van de bevrijdingsoorlogen onder generaal Giuseppe Garibaldi. Fra Pacifico (Fabrizi) gaat met een collega naar een dorpje nabij Napels, waar ze een kerk willen bouwen. Maar daar komt het niet van: de fraters hebben al hun tijd nodig om een stel gelieven te beschermen, een verzetsstrijder en de dochter van een camorra- baas, die door de vader van het meisje worden bedreigd. Leuke, vrolijke film. Heerlijk om de sympathieke, imponerende Aldo Fabrizi aan het werk te zien.

Signori si nasce

1960 | Komedie

Italië 1960. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Totò, Peppino De Filippo, Delia Scala, Carlo Croccolo en Peppino De Felippo.

Edelman Zaz[KA2]a (Totò) zit met de handen in het haar: het operettegezelschap dat hij financiert, staat aan de rand van de afgrond omdat de grote ster ervandoor is met haar geliefde. In wanhoop stuurt hij zijn trouwe dienaar naar zijn welgestelde broer, met de boodschap dat hij op het punt staat zelfmoord te plegen. Tot zijn verbazing verschijnt broerlief met een ambitieuze actrice. Een komedie die meer een klucht is, maar dan wel een bijzonder aardige en onderhoudende.

Apputamento a Ischia

1960 | Musical

Italië 1960. Musical van Mario Mattoli. Met o.a. Domenico Modugno, Antonella Lualdi, Linda Christian, Maria Letitia Gazzoni en Carlo Croccolo.

Een succeszanger en weduwnaar heeft trouwplannen met een rijke Amerikaanse, maar zijn dochter slaagt er tijdens een verblijf op Ischia in hem te koppelen aan een stiefmoeder van háár keuze. Simpel verhaal, met veel liedjes door de destijds populaire Modugno, loopt uit in een toeristisch prentenboek .

Totò, lascia o raddoppia?

1956 | Komedie

Italië 1956. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Totò, Valeria Moriconi, Mike Bongiorno, Carlo Croccolo en Edy Campagnoli.

Het thema van de film is een tv-quiz in de jaren 1950-60, als de tv doordringt tot Italië. Totò voert de boventoon in deze film, die weinig meer te bieden heeft dan de grollen van deze komediant.

Miseria e nobiltà

1954 | Komedie

Italië 1954. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Totò, Enzo Turco, Sophia Loren, Dolores Palumbo en Carlo Croccolo.

Een markies die verliefd is op een danseres vraagt aan twee gezinnen die een armelijke woning in Napels delen om voor zijn familie door te gaan, zodat hij toestemming van zijn rijke aanstaande schoonvader krijgt om te trouwen en zijn eigen ouders kan omzeilen. Deze 19de-eeuwse theaterklucht kreeg een curieuze filmvorm die begint en eindigt in een schouwburg en daardoor overkomt als een toneelreportage-van-binnenuit. Een schitterend groteske rol van Totò als de pauper die voor edelman speelt, al gaat zijn gestoei met dialecten voor niet-Italiaans publiek verloren.

Primo premio: Maria Rosa

1953 | Komedie, Drama

Italië 1953. Komedie van Sergio Grieco. Met o.a. Carlo Croccolo, Isa Barzizza en Fulvia Franco.

Een provinciale klucht die speelt op een Italiaans melkveebedrijf. Je vraagt je af waarom zo'n flinterdun verhaaltje in 's hemelsnaam verfilmd wordt. Geen spat fantasie en alleen Carlo Croccolo, de Italiaanse komiek uit de vijftiger jaren, is nog wel eens om te lachen. Verschrikkelijk uit de tijd, zelfs voor provincialen.

Gran varietà

1953 | Musical, Komedie

Italië 1953. Musical van Domenico Paolella. Met o.a. Alberto Sordi, Vittorio De Sica, Maria Fiore, Renato Rascel en Carlo Croccolo.

Een situatie-komedie en satire in verschillende episoden, die zich afspelen in de periode van 1910-1945, waarin het talent van Sordi, De Sica en Rascel wordt samengebracht. Jammer genoeg zijn de verschillende schetsjes zwak geschreven en regisseur Paolella is er met weinig fantasie en enthousiasme tegenaan gegaan.

Non è vero ... ma ci credo

1952 | Komedie

Italië 1952. Komedie van Sergio Grieco. Met o.a. Peppino De Filippo, Titina De Filippo en Carlo Croccolo.

Twee jongemannen maken gebruik van de grenzeloze bijgelovigheid van de vader van een meisje, dat hen in vuur en vlam heeft gezet. Een leuke, onderhoudende film.

L' Eterna catena

1952 | Drama

Italië 1952. Drama van Anton Giulio Majano. Met o.a. Gianna Maria Canale, Marcello Mastroianni, Marco Vicario, Leda Gloria en Aldo Niccodemi.

Een aspirant-zangeres wordt zowel bemind door de broer van haar verloofde, een koopvaardijofficier, als door diens werkgever. De verloofde vermoordt uit jaloezie de scheepsmagnaat, zijn broer neemt de schuld op zich en gaat in het Vreemdelingenlegioen. Volks melodrama was typerend voor de Italiaanse cinema de van jaren vijftig, werkt nu eerder op de lachspieren dan traanklieren ondanks de dodelijk serieuze inzet van de acteurs. Vicario zou later regisseur worden en de filmbroer Mastroianni - hier in voor die periode vaste rol als jonge idealist - leiden in MOGLIAMANTE.

La paura fa 90

1951 | Fantasy, Komedie, Horror

Italië 1951. Fantasy van Giorgio C. Simonelli. Met o.a. Silvana Pampanini, Ugo Tognazzi, Franco Marzi, Carlo Croccolo en Virgilio Riento.

De geest van de Graaf van Boffignac, vier honderd jaar opgesloten in een oud kasteel, zint op wraak. Er komt een revue- gezelschap langs, waarvan een lid toevallig de laatste telg is uit het gehate geslacht. De geest van de Graaf kruipt in een toneelkist en reist met de groep mee. Tenslotte wordt hij een onderdeel van de revue. Lachen geblazen, al blijven er in het verhaal heel wat losse draden hangen.

Auguri e figli maschi

1951 | Drama, Komedie

Italië 1951. Drama van Giorgio C. Simonelli. Met o.a. Ugo Tognazzi, Delia Scala, M. Grazia Francia, Aroldo Tieri en Carlo Croccolo.

Het is nog steeds moeilijk in Italië een huis te huren tegen een redelijke prijs. Bij deze film moet je je kunnen identificeren met Italiaanse toestanden. Het gaat over drie jonge mannen op huwelijksreis, die ontdekken dat ze beduveld zijn door hun makelaar. En dat is nog mar het begin van alle ellende. Het spel is prima en Italianen zullen de mensen en situaties best herkennen. Maar voor een buitenlands publiek zal dat moeilijker zijn.

Totò sceicco

1950 | Komedie

Italië 1950. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Totò, Tamara Lees, Arnoldo Tieri, Arnoldo Foà en Carlo Croccolo.

Totò is butler van een adellijke familie, en moet zijn jonge meester volgen naar Afrika om dienst te nemen in het Vreemdelingenlegioen. Door een misverstand komt hij bij Marokkaanse rebellen terecht. Een lachwekkende film en dat was ook de bedoeling.

Sette ore di guai

1950 | Komedie

Italië 1950. Komedie van Vittorio Metz. Met o.a. Totò, Isa Barizza, Arnoldo Tieri en Carlo Croccolo.

Deze film is niet een van de beste uit Totò's enorme filmrepertoire, maar desalniettemin zeer vermakelijk. Een Romeinse kleermaker gaat op zoek naar zijn zoon die is verdwenen sinds de dag dat hij gedoopt werd. Tijdens zijn zoektocht ervaart de kleermaker hoe gek het in het leven kan lopen als hij in allerlei vreemde en absurde situaties belandt.

Porca miseria

1950 | Komedie

Italië 1950. Komedie van Giorgio Bianchi. Met o.a. Carlo Croccolo en Isa Barzizza.

Middelmatige situatiekomedie met sympathieke personages. Hoewel de film niet echt heel grappig is, bevat hij wel een paar momenten met onvervalste humor. Twee verpauperde vrienden proberen af te rekenen met hun ellendige bestaan.