David Silva

Acteur

David Silva is acteur.
Er zijn 62 films gevonden.

L'enfant sage

1996 | Drama

Portugal/België/Frankrijk 1996. Drama van Fabrice Cazeneuve. Met o.a. Patrick Chesnais, Erwan Baynaud, Assumpta Serna, Martine Sarcey en Philippe Morier-Genoud.

De elf-jarige Baynaud woont bij zijn vader. Zijn ouders zijn gescheiden toen hij twee was en nu ziet hij zijn moeder eens per week, op woensdagnamiddag. Tussen zijn vader en moeder is een hemelsbreed verschil. Zijn vader, Chesnais, is streng, perfectionistisch en afstandelijk, terwijl zijn moeder, Serna, een vermaarde fotografe, rebels, teder en extravagant is. Chesnais koestert een enorme wrok tegenover zijn ex-vrouw en wanneer hij verneemt dat deze het hoederecht over de jongen wil opeisen wordt hij razend. Een kind als slachtoffer van de haat tussen zijn gescheiden ouders. Geen nieuw thema dat hier emotioneel en met veel pathos over het scherm wordt uitgesmeerd. Cazeneuve schreef het scenario samen met Pierre Schoeller, zich baserend op de roman van Jean-Denis Bredin. Mooie fotografie van Pierre William Glenn. Formaat 16/9.

La Mansion de la locura

1971 | Horror

Mexico 1971. Horror van Juan López Moctezuma. Met o.a. Claudio Brook, Arturo Hansel, Ellen Sherman, Martin Lasalle en David Silva.

Een journalist bezoekt een afgelegen krankzinnigengesticht en komt tot de ontdekking dat de patiënten de macht hebben overgenomen. Een verrassende subtiele Mexicaanse horrorfilm, vrij naar Edgar Allan Poes korte verhaal The System of Dr. Tarr and Professor Fether. Ook bekend als DR. TARR'S TORTURE DUNGEON en THE SYSTEM OF DR. TARR AND PROFESSOR FETHER.

El Topo

1970 | Western, Experimenteel

Mexico 1970. Western van Alejandro Jodorowsky. Met o.a. Alejandro Jodorowsky, Brontis Jodorowsky, Robert John, David Silva en Mara Lorenzio.

De tegenwoordig vergeten kunstenaar/filmmaker Alejandro Jodorowsky stond aan de wieg van de nachtfilm als tijdverdrijf voor bedwelmde nachtbrakers. El Topo, over een revolverheld op wraakmissie, die tegen innerlijke spirituele muren botst, is surrealistisch-komisch, schokkend bloederig en extreem symbolisch. Jodorowsky zet door waar zijn idolen Buñuel, Fellini en Leone ophielden. Hadden de einzelgängers van Leone slechts voorzichtig messiaanse trekjes, El Topo (gespeeld door Jodorowsky zelf) zegt dat hij God zelf is. Sneed Buñuel in een oog, Jodorowsky castreert en snijdt er op los. En waar Fellini soms dromen verbeeldde, laat Jodorowsky gaandeweg alle connecties met de werkelijkheid varen.

Los canallas

1966 | Avonturenfilm

Mexico 1966. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. 'Mil Máscaras', Regina Torné, David Silva en Manolo Muñóz.

De misdaadbestrijder 'Mil Máscaras' wordt achtervolgd door een groep misdadigers, aangevoerd door ene Karena, priesteres van een vreemde sekte. Opdat duidelijk wordt dat de jonge delinquenten wel heel erg slecht zijn, rijden ze rond op vreselijk lawaaiige motoren.

Los malditos

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Manuel López Ochoa, Silvia Fournier, David Silva en Jorge Russek.

Het vervolg op GATILLO VERDE bestaat uit de episoden Los malditos, El jinete misterioso en Muerte de Gatillo Veloz. De held neemt het weer op tegen een stel bandieten. Net als elke 'zichzelf respecterende' Mexicaanse western zeer macho.

El secreto del Texano

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Dacia González, Rogelio Guerra, David Silva en Agustín Isunza.

De zoon van een bandiet probeert een eerlijk leven te leiden en goede daden te doen. Hij komt in een dorp en wordt beschuldigd van diefstal en moord. Slechts drie mensen geloven in zijn onschuld. Een redelijke western met goede acteerprestaties. Bestaat uit de episoden El secreto del Texano, El farsante en Los asesinos

El hijo de Huracán Ramírez

1965 | Sportfilm, Drama

Mexico 1965. Sportfilm van Joselito Rodríguez. Met o.a. Titina Romay, Pepito Romay, David Silva en Cármen González.

De worstelster 'Huracán Ramírez' wordt beschuldigd van een diefstal die hij niet heeft begaan. Zijn oudste zoon probeert de ware schuldige te vinden. Het vervolg op HURACAN RAMIREZ en even vervelend.

El cachorro

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Arturo Martínez. Met o.a. Pedro Armendáriz jr, Dagoberto Rodríguez, Blanca Sánchez en David Silva.

Een jongeman keert naar zijn dorp terug om met zijn verloofde te trouwen. Zij heeft echter een ander, namelijk de oom van de jongen. De afgewezen vrijer krijgt dan ook nog te maken met een moord. De film was bedoeld om een ster van Armendáriz jr te maken, wat mislukte.

Cargando el muerto

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Manuel Capetillo, Ramón Rey, Rodolfo Rey en David Silva.

Twee vrachtwagenchauffeurs raken betrokken bij een serie moorden. In de kist die ze vervoeren zit, zonder dat ze het weten, een lijk. In deze komedie, net als in de opvolger FALSIFICADORES ASESINOS, belangrijke rollen voor de Peruaanse gebroeders Rey, beter bekend als het komische duo 'Cachirulo' en 'Copetón'

División narcóticos

1963 | Thriller

Mexico 1963. Thriller van Alberto Mariscal. Met o.a. Julio Aldama, Olivia Michel, Noé Murayama en David Silva.

Twee detectives die verschillende methioden hanteren, proberen een netwerk van drughandelaren bloot te leggen. De film bestaat uit drie episoden: División narcóticos, Cadena mortal en El último eslabón. Het is de eerste van twee films over hetzelfde onderwerp; de volgende heet EL MUNDO DE LAS DROGAS. Een middelmatige film.

El misterio de Huracán Ramírez

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Joselito Rodríguez. Met o.a. Titina Romay, Pepe Romay, David Silva en Carmelita González.

Het eerste vervolg op HURACAN RAMIREZ (Rodr[KA1]iguez, 1952), waarin de betreffende gemaskerde besluit een rustig leven te gaan leiden als hij zijn kinderen ziet opgroeien terwijl hij - verborgen voor zijn vrouw - een professionele vechtersbaas is. De film is een pure familieaangelegenheid (zo zijn de twee hoofdrolspelers kinderen van de regisseur).

El Aviador fenómeno

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Adalberto 'Resortes' Martínez, María Eugenia San Martín, David Silva en Pedro de Aguillón.

Twee privé-detectives onderzoeken een zaak waarin een aantal mannen hoge verzekeringspolissen hebben afgesloten alvorens zelfmoord te plegen. Een intelligente komedie waarin zeer goed gespeeld wordt door 'Resortes', ondanks de routineuze aanpak van de regisseur. Gebaseerd op een beroemd werk van Stevenson.

Trampa fatal

1958 | Avonturenfilm, Drama, Fantasy

Mexico 1958. Avonturenfilm van Fernando Fernández. Met o.a. David Silva en Roberto Cañedo.

De derde film uit een reeks van vier rond de dasspeld van de Duivel, waarin de speld steeds weer wisselt van eigenaar en aan allen onheil brengt. Evenals de twee voorgaande films, matig. De film bestaat uit drie episoden: Ayudaperversa, Trampa fatal en Canto macabro.

The First Texan

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Byron Haskin. Met o.a. Joel McCrea, Felicia Farr, Jeff Morrow, Wallace Ford en Rodolfo Hoyos.

Vervelend filmpje over Sam Houston (McCrea), een advocaat die geen zin heeft zich te bemoeien met de vrijheidsstrijd in Texas tegen de Mexicaanse overheersing. En omdát hij alsmaar geen zin heeft, komt er ook alsmaar geen actie. Pas tegen het eind neemt hij het voortouw en gebeurt er nog wat. Daniel Ullman schreef het niemendalletje. De jonge Jody McCrea maakte hier zijn filmdebuut; papa Joel was nooit te spreken over zijn homoseksualiteit. Enkele historische figuren zijn van de partij: Morrow als Jim Bowie, Hopper als colonel Travis, uitgerekend Griffith, die altijd voor bandiet speelt, als Davy Crockett en Silva als Generaal de Santa Ana.

Esposa te doy

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. David Silva, Maricruz Olivier, Emma Roldán en Martha Elena Cervantes.

Opgestookt door haar moeder besluit een pas getrouwd meisje te scheiden. Ongelooflijk reactionaire film.

Los Fernández de Peralvillo

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Víctor Parra, David Silva, Sara García en Resortes.

Een arme verkoper van huishoudelijke artikelen wordt een schatrijke man zonder scrupules. Kijk en zie hoe reactionair een film kan zijn als er geen solide ideologie aan ten grondslag ligt.

Espaldas mojadas

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. David Silva, Víctor Parra, Martha Valdés en Oscar Pulido.

Verschillende Mexicanen proberen illegaal de Río Bravo over te steken om in de Verenigde Staten te komen. Ondanks enkele technische onvolkomenheden, is de film van een indrukwekkende kracht en authenticiteit, overtuigend geacteerd onder een gedurfde regie.

Traigo mi 45

1952 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1952. Drama van Vicente Oroná. Met o.a. David Silva, Lilia Prado, Miguel Funes Jr., Dagoberto Rodríguez en Federico Curiel.

Een scherpschutter, wiens vriendin zangeres is, wordt verwond door haar ex-minnaar als deze er achter komt dat hij voor hem belastende documenten in zijn bezit heeft. Deze slordige film heeft kop noch staart.

Poker de ases

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van René Cardona. Met o.a. Luis Aguilar, Antonio Badú, David Silva en Susana Guízar.

Vier broers twisten om de gunsten van een zojuist uit de stad gearriveerd meisje. Het overgrote deel van de film wordt gevuld met stomme liedjes.

Los Hijos de nadie

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Carlos Véjar. Met o.a. Carmen González, David Silva, Dalia Iñiguez en Dagoberto Rodríguez.

Een weesmeisje wordt uitgebuit door een slechte man, terwijl een jongen een beroep uitoefent dat hij niet leuk vindt, waardoor hij te gronde gaat. Te mager, en uitsluitend bedoeld om ouders voor te houden hoe belangrijk de opvoeding van hun kinderen is.

Huracán Ramírez

1952 | Actiefilm

Mexico 1952. Actiefilm van Joselito Rodríguez. Met o.a. David Silva, Carmen González, Tina Romay en Freddy Fernández.

Een jonge vrijworstelaar moet zich bij alle gevechten vermommen opdat zijn vader, die niet wil dat zijn zoon worstelt, hem niet herkent.Een zwakke film met melodramatische trekjes.

El Jugador

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Vicente Oroná. Met o.a. David Silva, Carmen González, Aurora Segura en Julio Villarreal.

Een jongen met veel te veel geluk in het spel, wil met zijn vriendin trouwen, tegen de wil van haar ouders. De stereotiepe film bleef, volkomen terecht, onopgemerkt.

Manos de seda

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Chano Urueta. Met o.a. David Silva, Roberto Romaña, Rita Macedo en Fernando Casanova.

Drie mooie vrouwen kruisen het pad van een beroemde dief; een van de vrouwen betekent voor hem het einde. Een verhaal vol ongerijmdheden en dienovereenkomstig verfilmd.

El Billetero

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. David Silva, Esther Fernández, Rodolfo Acosta en Raphael J. Sevilla.

Tijdens haar huwelijksnacht ontdekt een vrouw dat haar man vader is van een zoontje van een vorige, reeds overleden, vrouw. Zij houdt onmiddelijk ontzettend veel van hem. Dit melodrama is zo volmaakt onschuldig dat het zelfs sympathiek overkomt.

Anillo de compromiso

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. David Silva, Martha Roth, Carmen Montejo en Andrés Soler.

Een eenvoudige bankemployé wil trouwen met een collega, maar hij wordt ontslagen. Weerzinwekkend, overdreven en conformistisch.

Los Amantes

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Fernando A. Rivero. Met o.a. David Silva, Emilia Guiú, Luis Aldás en Rodolfo Acosta.

Een revuezangeres trouwt een rijke weduwnaar om haar dochter te kunnen verzorgen. Hoewel het verhaal op zich helemaal niet zo slecht was, wilde Rivero het met alle geweld allemaal nog tragischer en snotteriger maken dan het al was, met als resultaat een film met kop noch staart.

El Amor no es ciego

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. David Silva, Silvia Pinal, Nelly Montiel en Mantequilla.

Een blind meisje is verliefd op een bokser, die op zijn beurt verliefd is op een zangeres. Smakeloos melodrama over de lijdensweg van een blinde en de duistere wereld van de bokssport.

Cuando acaba la noche

1950 | Avonturenfilm

Mexico 1950. Avonturenfilm van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. David Silva, Rafael Baledón, Lilia Prado en Oscar Pulido.

Een bende delinguenten ontvoert een journalist die over bewijsmateriaal tegen hen beschikt. Gebruikmakend van een verhaal dat al in de jaren twintig en dertig in Amerika werd verfilmd, slaagde Muriel er in om een film te maken die net zo onwaarschijnlijk als vervelend is.

Casa de vecindad

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. David Silva, Meche Barba, Andrés Soler en Irma Torres.

Het afwisselend trieste en vrolijke bestaan van de bewoners van een flat. Nieuwe versie van LA CASA DEL OGRO uit 1938 van Fernando de Fuentes. Deze keer te onsamenhangend en met te veel dialoog.

Rayito de luna

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Chano Urueta. Met o.a. David Silva, Brenda Conde en Arturo Martinez.

Een parelvisser ontdekt samen met twee vrienden een parelmoerbank. Eén van hen wil zich van de schat meester maken. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een draak van een film: ruzie, wraak, verraad.

No me quieras tanto

1949 | Thriller

Mexico 1949. Thriller van Chano Urueta. Met o.a. David Silva, Martha Roth en Arturo Martínez.

Nadat een ex-dwangarbeider de gevangenis heeft verlaten, besluit hij wraak te nemen op de mannen die schuldig zijn aan zijn veroordeling. De film bestaat alleen maar uit een serie wraaknemingen, die nog slecht uitgevoerd worden ook.

Las Puertas del presidio

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. David Silva, Blanca Estela Pavón en Andrés Soler.

Een jonge man beschermt zijn verloofde, die wordt achtervolgd door haar baas. De man beschuldigt hem van diefstal en hij komt in de gevangenis terecht. De film, gebaseerd op de redelijk goede roman Los vivos muertos van Eduardo Zamacois, is door Gómez Muriel om onbegrijpelijke redenen omgetoverd in een vreselijke smartlap over het gevangenisleven.

Eterna agonía

1949 | Misdaad

Mexico 1949. Misdaad van Julián Soler. Met o.a. Sara García, David Silva en Meche Barba.

Een politieagent komt er achter dat zijn vrouw een minnaar heeft. De minnaar komt dankzij hem in de misdaad terecht en kan daardoor nergens meer werk krijgen. Als de scenarioschrijvers en de regisseur de film niet hadden volgestopt met allerlei dramatische details, die met het verhaal niets te maken hebben, zou deze produktie, die is gebaseerd op een ware gebeurtenis, zeer goed zijn geweest. In ieder geval is de film niet slecht geregisseerd en heeft in die tijd groot succes gehad.

Angeles del arrabal

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Sofía Alvarez, David Silva en Carlos López Moctezuma.

Drie misdadigers beroven een bank en worden door de politie verrast. Een van hen wordt doodgeschoten, terwijl de andere twee, van wie één de buit bij zich heeft, er in slagen afzonderlijk te ontsnappen. Leuk zijn de bijnamen van de hoofdpersonen, maar voor de rest is dit drama zeer slaapverwekkend.

Una Familia de tantas

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Fernando Soler, David Silva en Martha Roth.

Deze eenvoudige en gevoelige film beschrijft de belevenissen en problemen van een familie uit de middenklasse. De film is zeer goed geregisseerd en er wordt prima geacteerd.

Revancha

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Alberto Gout. Met o.a. David Silva, Ninón Sevilla en Agustín Lara.

Om het herstel van zijn zieke moeder te kunnen bekostigen wordt een man inbreker. Erg serieus zal het wel niet bedoeld zijn, aangezien een derde deel van de film bestaat uit liedjes en dansnummers.

Lazos de fuego

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van René Cardona. Met o.a. David Silva, Meche Barba en Carolina Barret.

Een cabaretière wordt gekweld door een zonderling verleden en bovendien achtervolgd door een hele rits verliefde mannen. Zij komt echter op tragische wijze aan haar eind. Dit bijzonder slechte drama speelt zich af in de wereld van het cabaret, een van de favoriete onderwerpen van de Mexicaanse filmers.

Hay lugar para dos

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. David Silva, Mantequilla en Olga Jiménez.

Een buschauffeur veroorzaakt een ongeluk waarbij veel van de inzittenden zwaar gewond raken. Dit vervolg op ESQUINA BAJAN is oneindig veel beter dan zijn voorganger, mede dankzij de uitstekende regie en acteerprestaties.

Han matado a Tongolele

1948 | Misdaad

Mexico 1948. Misdaad van Roberto Gavaldón. Met o.a. Yolanda Montes 'Tongolele', David Silva en Manuel Arvide.

De vrouwelijke ster van een cabaret wordt vermoord. Alle mensen die bij het cabaret betrokken zijn worden verdacht. Behalve dat het plot gecompliceerd en onbegrijpelijk is, heeft de regisseur kans gezien om er een heel vervelende film van te maken.

Esquina bajan!

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. David Silva, Fernando Soto 'Mantequilla' en Olga Jiménez.

Twee buschauffeurs worden ontslagen als zij een misstap begaan. Hoewel Galindo af en toe op een volksmennerige manier bezig is, heeft hij er toch een zeer goede sociale film van gemaakt, waarin geloofwaardig geacteerd wordt.

Señora tentación

1947 | Drama, Musical

Mexico 1947. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Susana Guízar, David Silva en Ninón Sevilla.

Een componist laat zijn blinde verloofde in de steek voor een zangeres. Zij krijgt echter haar gezichtsvermogen terug en wordt een groot pianiste. Alleen de muzikale nummers zijn de moeite waard.

La Carne manda

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Esther Fernández, David Silva en Emma Roldán.

Een gelukkig getrouwde vrouw wordt door haar man in de steek gelaten als deze een verhouding krijgt met een revuegirl. Meer dan een afschuwelijk melodrama is het niet.

De pecado en pecado

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Esther Fernández, David Silva en Beatriz Ramos.

Een dief verleidt een jong meisje en betrekt haar, zonder dat zij het weet, bij zijn smerige karweitjes. Urueta heeft de film duidelijk met veel zorg gemaakt en daarom zijn de - overigens niet zo bedoelde - humoristische scènes wel de moeite waard.

Me persigue una mujer

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van Fernando Soler. Met o.a. Paquita de Ronda, David Silva en Susana Cora.

Een privé-detective onderzoekt het geval van een ontrouwe echtgenoot en beleeft allerlei avonturen. De film is in alle opzichten erg onnozel.

Los Que volvieron

1946 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1946. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Sara García, David Silva en Malú Gatica.

Een vliegtuig landt midden in het oerwoud. De inzittenden moeten proberen het toestel weer te laten opstijgen en vechten om te overleven. Het is echter geen erg geslaagde Mexicaanse versie van FIVE CAME BACK, die in 1939 door John Farrow werd geregisseerd.

Humo en los ojos

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Alberto Gout. Met o.a. David Silva, María Luisa Zea en Mercedes Barba.

De oude Samuel wordt krankzinnig als hij hoort dat zijn zoon bij een schipbreuk is omgekomen. Hij geeft de verloofde van zijn zoon hiervan de schuld en probeert haar te vermoorden. Liefde, haat, wraak, onverwachte bloedverwanten: melodramatischer kan haast niet! Een vervelende film.

A la sombra del puente

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Esther Fernández, David Silva en Rodolfo Landa.

Door een gerechtelijke dwaling wordt een man veroordeeld tot de electrische stoel. Ondanks enkele tekortkomingen in het scenario, kan dit beschouwd worden als een zeer belangrijke film.

Rayando el sol

1945 | Drama, Musical

Mexico 1945. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Pedro Armendáriz, Domingo Soler en David Silva.

Het einde van een oude vriendschap door toedoen van een mooi meisje. Derde film van Gavaldón, even onbetekenend als zijn twee voorgaande produkten.

Flor de durazno

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Miguel Zacarías. Met o.a. Fernando Soler, Esther Fernández, David Silva en Eduardo Arozamena.

Een meisje wordt verleid en in de steek gelaten door de zoon van haar chef. Dit gedateerde melodrama liet toen ook al geen enkele indruk achter.

Campeón sin corona

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. David Silva, Amanda del Llano en Carlos López Moctezuma.

Roem en verval, zowel fysiek als geestelijk van een bokser. Zeer aanvaardbaar melodrama, meesterlijk geregisseerd.

Porfirio Díaz

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Raphael J. Sevilla en Rafael M. Saavedra. Met o.a. José Luis Jimènez, David Silva en Virginia Serret.

Een libertijns patriot strijdend voor onafhankelijkheid en democratie wordt verbannen. Zeldzaam reactionair. Ook bekend als ENTRE DOS AMORES.

El Mexicano

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Agustín P. Delgado. Met o.a. David Silva, Lupita Gallardo en Miguel Inclán.

Een eenvoudige maar zeer edelmoedige mijnwerker wordt revolutionair. Zeer matige regie van een film die tien jaar eerder gemaakt had kunnen zijn.

Los Miserables

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Fernando A. Rivero. Met o.a. Domingo Soler, Andrés Soler en David Silva.

Een arme dief probeert zijn verleden te verhullen en een respectabel burger te worden. Een zwakke verfilming van de beroemde gelijknamige roman van Victor Hugo.

Soy puro mexicano

1942 | Avonturenfilm

Mexico 1942. Avonturenfilm van Emilio Fernández. Met o.a. Pedro Armendáriz, David Silva en Raquel Rojas.

Een ter dood veroordeelde bandiet wordt gered door zijn kameraden tijdens WO II. De tweede film die werd geregisseerd door de 'Indiaan' Fernández, en behoorlijk slecht.

Secreto eterno

1942 | Drama

Mexico 1942. Drama van Carlos Orellana. Met o.a. Marina Tamayo, Carlos Orellana en David Silva.

Een jonge vrouw, voor de tweede maal getrouwd, wordt van ontrouw beschuldigd door de dochter uit het vorige huwelijk van haar man. Een vervelend en ongeloofwaardig feuilleton, maar dat was in die tijd gebruikelijk.

Regalo de Reyes

1942 | Drama

Mexico 1942. Drama van Mario del Rio. Met o.a. Sara García, David Silva en Miguel Angel Ferriz.

De familie Hidalgo wordt vernederd door haar buren, de rijke, machtige familie Santurce. Een hoogst onnozel melodrama.

Lo que sólo el hombre puede sufrir

1942 | Drama

Mexico 1942. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Andrés Soler, David Silva en Susana Guízar.

De vader van een gezin heeft door alcoholmisbruik geen enkel gezag meer. Aanstellerig en met een oneindig aantal dialogen, tevens zeer slecht geregisseerd.

La Abuelita

1942 | Drama

Mexico 1942. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Sara García, Pituka de Foronda en David Silva.

Een oudere vrouw moet de kinderen van haar zoon, een weduwnaar, grootbrengen en trachten te voorkomen dat haar kleindochter trouwt met een reeds gehuwde man. Onuitstaanbaar melodrama.

La Posada sangrienta

1941 | Komedie, Mysterie

Mexico 1941. Komedie van Fernando A. Rivero. Met o.a. David Silva, Gloria Marín en Miguel Inclán.

Een paar moet zijn toevlucht zoeken in een huis waar het door een zonderlinge majordomus wordt ontvangen. Na enige tijd vindt er een opeenvolging van lugubere moorden plaats. Zeer bescheiden horrorfilm, zonder tempo, en zonder kop of staart.

La Isla de la pasión

1941 | Drama

Mexico 1941. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. David Silva, Isabela Corona, Pituka de Foronda en Pedro Armendáriz.

Het tragische avontuur van een vergeten bataljon op een eiland. Het debuut van de acteur 'Indiaan' Fernández. De voortreffelijke fotografie is het werk van Jack Draper.

La Gallina clueca

1941 | Drama

Mexico 1941. Drama van Fernando de Fuentes. Met o.a. Sara García, Domingo Soler en David Silva.

Een weduwe moet haar drie jonge kinderen opvoeden. Een complete lofzang op het moederschap, een type film waarop men in die tijd in Mexico verzot was. Van geen enkel belang.

Café Concordia

1939 | Drama, Musical

Mexico 1939. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Raquel Rojas, Tomás Perrín, Josefina Escobedo en David Silva.

In het begin van deze eeuw oogst de Weense danseres Raquel triomfen in Mexico. Een jonge diplomaat die hopeloos verliefd op haar wordt, probeert haar te ontvoeren. De vrouwelijke hoofdpersoon is niemand minder dan de dochter van de Oostenrijkse componist Hugo Riesenfeld die de muziek van TABU, de beroemde film van Murnau en Flaherty, heeft gecomponeerd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David Silva op televisie komt.

Reageer