Pierre Yameogo

Regisseur

Pierre Yameogo is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Laafi

1991 | Drama

Burkina Faso 1991. Drama van Pierre Yameogo. Met o.a. Elie Yameogo, Koumbounoki Abdoulaye, Aline Hortense Zoungrana, Cheick Ali Kone en Denis Yameogo.

Een fictief verhaal dat gebaseerd is op zeer reële feiten: in het tijdsbestek van een dag en een nacht besluit een lichting studenten in Frankrijk aan de universiteit te gaan studeren en Ouagadougou te verlaten. Helaas zijn er maar weinig plaatsen en de meeste studenten worden geweigerd omdat ze 22 jaar zijn. En zo wordt wat een gezamenlijke feestnacht had moeten worden een nacht van spot, opstand, fatalisme en wanhoop. Omdat hij medicijnen wil studeren heeft de jonge held van de film meer geluk. Hij hoort op de radio dat hij is toegewezen aan de universiteit Paul Valéry van Montpellier. Deze film, die de aandacht trok op het 44e festival van Cannes, schildert een zeer gevoelig en representatief portret van de zorgen die Afrikaanse jongeren hebben over hun onzekere toekomst. Samenhangend en zeer innemend acteerwerk. Met de gebruikelijke nonchalance stelde A2 deze film voor als een komedie!

Dunia

1987 |

Frankrijk/België 1987. Pierre Yameogo.

Nongma groeit op in een arme familie op het platteland. Haar vader is polygaam. Op een goed moment wordt ze naar haar grootmoeder gestuurd, en daar krijgt ze onderwijs, wat haar doet inzien hoe nederig in haar milieu de rol van de vrouw is. Een bitterzoete kroniek, waarin de spelers een zeer waarachtig beeld van zichzelf neerzetten. Niettemin is de regie nogal elliptisch en is het geheel aan de korte kant. Deze versie is echter vermoedelijk niet compleet. Het is mogelijk dat er een langere, oorspronkelijke versie bestaat.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pierre Yameogo op televisie komt.

Reageer