Steven Bramson is componist.
Er zijn 7 films gevonden.

Decoding Annie Parker

2013 | Drama

Verenigde Staten 2013. Drama van Steven Bernstein. Met o.a. Samantha Morton, Helen Hunt, Aaron Paul, Rashida Jones en Alice Eve.

USA 2013. Van Steven Bernstein. Met oa Samantha Morton, Helen Hunt, Aaron Paul en Rashida Jones. Annie Parker (Morton) is geobsedeerd door kanker: haar moeder en zus zijn er aan overleden. Dokter Marie-Claire King (Hunt) is arts en doet verbeten onderzoek naar de mogelijke erfelijkheid van borstkanker. Hun paden kruisen elkaar in dit drama dat zich afspeelt in de jaren zeventig, een tijdperk ver voor een aantal grote doorbraken in kankeronderzoek. De twee prima hoofdrolspeelsters hannesen hier en daar met een scenario dat wat aan het oppervlak blijft, maar tegelijkertijd twee historische verhalen slim aan elkaar verbindt.

In Enemy Hands

2004 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 2004. Oorlogsfilm van Tony Giglio. Met o.a. William H. Macy, Til Schweiger, Scott Caan, Lauren Holly en Thomas Kretschmann.

Tweede Wereldoorlog. Een groep Amerikaanse zeelui wordt krijgsgevangen genomen door de bemanning van een Duitse onderzeeƫr, de U-429. Ze komen voor een gewetensvraag te staan als op het schip een dodelijke ziekte uitbreekt en de Duitsers hun hulp inroepen.

Scooby-Doo on Zombie Island

1998 | Animatie, Familiefilm, Horror

Verenigde Staten 1998. Animatie van Hiroshi Aoyama, Kazumi Fukushima en Jim Stenstrum.

De gelijknamige tv-serie met afleveringen van 22 minuten begon op zaterdagmorgen (in Amerika) in 1969, werd heel populair, maar verloor in de beginjaren 1980 aan kijkdichtheid om dan definitief van het scherm te verdwijnen. Bijna dertig jaar later maken de characters hun come-back in een direct-to-video. De scenarioschrijvers Glenn Leopold en Davis Doi hebben goed werk verricht. Ze hebben de personages 'volwassen' laten worden en aangepast op het tijdperk, waarin zij nu leven. Shaggy en Scoob werken part-time bij de Amerikaanse douane, Velma heeft een boekwinkeltje, Mystery Inc., dat gespecialiseerd is in occulte literatuur, Daphne en Fred hebben een tv-programma, waarin zij allerlei duistere zaken onderzoeken en aan het daglicht brengen. Als Daphne een reportage wil maken over bovennatuurlijke verschijnselen, besluit Fred dat de oude Mystery Gang weer bij elkaar moet komen. In de moerassen van Louisiana, niet ver van New Orleans komen ze terecht op het eilandje van Ms. Simone en haar huishoudster Lena. Shag en Scoob graven per ongeluk de botten van de beruchte piraat Capt. Moonscar op en hij wordt een ondode en voordat iedereen het beseft wemelt het er van de zombies. Het verloop van de gebeurtenissen is spannend en voor het eerst hebben onze helden niet te maken met niet zo handige oplichters, afschuwelijke boemannen en enge bangmakers, maar met echte occulte verschijnselen. De film is levendig en het animatiewerk is heel goed. Hoewel de film voor jong en oud geschikt is, kunnen de allerkleinsten toch wel een beetje bang worden. De muziek van Steven Bramson, Glenn Leopold, David Mook en Tom Snow stelt met de liedjes in de oorspronkelijke versie niet helemaal tevreden. In de originele versie met de stemmen van: Scott Innes als Scooby-Doo, Billy West als Norville 'Shaggy' Rogers, Mary Kay Bergman als Daphne Blake, Frank Welker als Fred Jones, B.J. Ward als Velma Dinkley, Adrienne Barbeau als Simone, Tara Charendorff als Lena, Cam Clarke als Beau Neville, Jim Cummings als Jacques, Mark Hamill als Snakebite Scruggs, Jennifer Leigh Warren als Chris en Ed Gilbert als Mr. Beeman.

Casualties

1996 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1996. Thriller van Alex Graves. Met o.a. Caroline Goodall, Mark Harmon, Michael Beach, Jon Gries en John Diehl.

Wat doe je als je man - een prominent politiefunctionaris - je misbruikt en je nieuwe medecursist op kookles een huurmoordenaar blijkt te zijn? Goodall maakt het mee in deze bovengemiddeld spannende videofilm die aan het einde menig horrorfilm doet verbleken. (VM/VPRO Gids)

Young Indiana Jones and The Treasure of the Peacock's Eye

1995 | Avonturenfilm, Actiefilm, Historische film, Familiefilm

Verenigde Staten 1995. Avonturenfilm van Carl Schultz. Met o.a. Sean Patrick Flanery, Ronny Coutteure, Adrian Edmondson, Jayne Asbourne en Tom Courtenay.

Indy (Flannery) en Remy (Coutteure) krijgen van een stervende soldaat op het Franse slagveld tegen het einde van WO I (1918) een schatkaart met de vindplaats van een legendarische diamant van 140 karaat (zeventig gram), die ooit aan Alexander de Grote zou hebben behoord. Van Frankrijk via Egypte begeeft Indy zich naar Indonesi[KA3]e, waar de kostbare edelsteen met de naam uit de titel zich zou moeten bevinden. Duitsers, toekomstige nazi`s, volgen in zijn kielzog. Onderweg ontmoet Indy een Britse schrijver, E.M. Forster (Osborne), die aan een roman werkt getiteld [KL]A Passage to India[KLE], die in 1924 zou uitkomen en hem wereldberoemd zou maken. Eerst belandt Indy bij koppensnellers en als hij uiteindelijk het vege lijf redt, valt hij in handen van piraten, die er, ook in onze tijd bijna honderd jaar later, de zee[KA3]en onveilig maken. Het oogverblindende Chinese zangeresje Jin Ming (Lau), voor wie Indy prompt valt, blijkt zo vals te zijn als de zee diep is. Riok, een kind, is het reddende, aandoenlijke engeltje. Boeiend avontuur met en passant een populaire, oppervlakkige geschiedenis in een matineelange tv- film met uitstekende productiekwaliteiten. Het scenario is van Jule Selbo naar een verhaal van George Lucas. Het camerawerk is van David Tattersall. Dolby Surround.

Love Can Be Murder

1992 | Mysterie, Horror

Verenigde Staten 1992. Mysterie van Jack Bender. Met o.a. Jaclyn Smith, Corbin Bernsen, Cliff De Young, Anne Francis en Tom Bower.

Advocate Smith is het zat en begint een detectivebureautje. Haar eerste klant is Bernsen - een geestverschijning (...) die erachter wil komen wie hem erbij lapte veertig jaar daarvoor. In ruil biedt hij Smith aan een tip op te lichten van de sluier van een moord-mysterie dat L.A. al jaren in de ban houdt. Het verhaal (scenario van Rob Gillmer, die medeproducent was) is dus eigenlijk belachelijk, maar het kundige spel van de boofd- en bijrollen plus de uitstekende fotografie van Paul Murphy zijn goed, zodat het geheel een aangename tijdspassering is.

Terror Eyes

1989 | Horror

Verenigde Staten 1989. Horror van Eric Parkinson, Michael Rissi en Steve Sommers. Met o.a. Vivian Schilling, Daniel Roebuck, Lance August, Dan Bell en Diana James.

Twee door studenten gemaakte korte thrillers worden door middel van een handige veronderstelling aan een horrorsegment gekoppeld. Deze plotidee[KA3]en komen van de duivel, die vrijwillig heeft aangeboden om de produktie van horrorfilms op te voeren tijdens een staking van scenarioschrijvers! De verhalen, die vol energie en fantasie zitten, passen thematisch en technisch gezien (stukken film die op video zijn gezet) echt niet bij elkaar. Afzonderlijk gezien zouden ze dan ook meer indruk hebben gemaakt.