Monica Teuber

Regisseur, Acteur

Monica Teuber is regisseur en acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Silent Night

1988 | Drama, Historische film

Duitsland 1988. Drama van Monica Teuber. Met o.a. Steve Bond, Nastassja Kinski, David Warner, Cyrus Elias en Günter Meisner.

De titel verwijst naar het bekende kerstlied, gecomponeerd in 1818. De film verhaalt de roerige gebeurtenissen in de omgeving van het dorp waar dat gebeurde. Warner is de wrede plaatselijke machthebber, Nero een revolutionair en Meisner een achterbakse geestelijke. Bond is een priester op bezoek bij componist Elias, de heren maken samen het lied. De kwade pieren blijken plotseling berouw van hun daden te hebben, wat nogal onwaarschijnlijk is. De film is warrig, de kostuums echter zijn prachtig, evenals de fotografie van de Italiaanse meester Armando Nannuzzi. Ook bekend als MGDALENE.

Die Kurve kriegen

1985 | Drama, Sportfilm

Nederland/Duitsland 1985. Drama van Monica Teuber. Met o.a. Britta Pohland, Huub Stapel, Michael Tregor en Marina Arcangeli.

Ralf is bij een autorace om het leven gekomen. Zijn vrienden verwerken zijn dood ieder op hun eigen wijze. Eén vriend stopt met autoracen, maar zijn zuster Sigi begint er juist mee en raakt op haar beurt in een gevaarlijke situatie.

Primel macht ihr Haus verrückt

1981 | Familiefilm

Duitsland 1981. Familiefilm van Monica Teuber. Met o.a. Sharon Brauner, Philip Mann, Walter Wollner, Reinhard Kolldehoff en Brigitte Mira.

Omdat haar moeder vaak plotseling op reis moet wordt Primel, een klein meisje, afwisselend door de buren verzorgd. Alles gaat mis, niet alleen in het verhaal maar ook in de film, die elke band met de realiteit mist.

Kenn ich....weiss ich.....war ich schon

1981 | Drama

Duitsland 1981. Drama van Monica Teuber. Met o.a. Monica Teuber, Michael Tregor, Alfred Edel, Joachim Hasenfuss en Katja Bienert.

Een jonge toneelspeelster droomt over een grote carrière. Illusie en werkelijkheid, een film in de film, komedie en scherts moeten de toeschouwer boeien. Dat lukt niet, omdat de geloofwaardigheid van het verhaal ontbreekt.

Io, Monaco... per tre carogne e sette peccatrici

1972 | Avonturenfilm, Western

Frankrijk/Italië 1972. Avonturenfilm van Sergio Carrone. Met o.a. Tony Kendall, Monica Teuber, William Berger, Gordon Mitchell en Felicita Fanni.

Uit een gevangenis in een onduidelijk Arabisch land ontsnappen zeven meisjes, die ogenblikkelijk te maken krijgen met geweldpleging, ontvoering, verkrachting en verraad. Deze ongelooflijk chaotische film boeit geen moment. Garrone regisseerde als Richard Jackson. USA: THREE BASTARDS AND SEVEN SINNERS.

Schrei nach Lust

1969 | Misdaad, Erotiek

Duitsland 1969. Misdaad van Günter Schlesinger. Met o.a. Karin Heske, Alexander Allerson en Monica Teuber.

Een politieman moet de moord op een Hollandse callgirl tot klaarheid brengen. Een Haagse porno-fotograaf, voor wie zij regelmatig werkte, vertelt de speurder over haar leven en dat is het sein voor flashbacks met veel naaktposes en verleidelijk bedoelde standjes. Belachelijke personages, plot en situaties. Overslaan.

Die Ente klingelt um halb acht

1968 | Komedie

Duitsland/Italië 1968. Komedie van Rolf Thiele. Met o.a. Heinz Rühmann, Hertha Feiler, Charles Régnier, John van Dreelen en Graziella Granata.

Een computerprogrammeur die beweert dat hij doorlopend wordt dwarsgezeten door olifanten, belandt in een psychiatrische inrichting en zet daar de boel flink op stelten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Monica Teuber op televisie komt.

Reageer