Daniel Wiemer

Acteur

Daniel Wiemer is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Absprung

1995 | Familiefilm

Duitsland 1995. Familiefilm van Hanno Brühl. Met o.a. Lars Gärtner, Bibiana Beglau, Daniel Wiemer, Boris Ciszewsky en Ferhad Kaleli.

De stoere zestien-jarige J[KA3]orn (G[KA3]artner) heeft zijn moeder verloren door een verkeersongeluk, althans dat denkt hij. Op school is hij aanvoerder van een groep dat lagere klassertjes terroriseert in de kelder van een flatgebouw met vreemde seksspelletjes. Hij is ook de waaghals die bijv. aan een brug over de Rijn hing, waardoor hij opvalt en kennis maakt met de oudere Lil (Beglau) die hem ontmaagt. Door deze ervaring gaat hij een sport omhoog op de ladder naar de volwassenheid, al is die gebeurtenis met Lil niet van lange duur. Onderwijl wordt in de schoolkrant een oproep gedaan naar de schenders van de vijfde klassers. Jörn voelt zich onder druk gezet en zijn 'relatie' met Lil is stuk. Op zijn verjaardag ontvangt hij een brief van zijn vader die hem schrijft dat zijn moeder in werkelijkheid zelfmoord heeft gepleegd. Deze druppel doet de emmer overlopen en hij klimt op het schooldak voor een desperate sprong... Enigszins alarmistische film voor jonge kijkers die aan de vooravond van hun eigen volwassenheidsproces staan. Realistisch gemaakt en gespeeld. Scenario van Dieter Bongartz. Camerawerk van Reinhard Gossmann.

Absprung

1995 |

Duitsland 1995. Met o.a. Daniel Wiemer, Bibiana Beglau en Lars Gärtner.

Na de dood van zijn moeder woont de zestienjarige Jörn met zijn broer bij zijn grootouders, terwijl zijn vader in het buitenland woont. Op school zit hij in een jeugdbende die jongere scholieren tiranniseert. Op zijn verjaardag krijgt hij ineens een brief van zijn vader met daarbij de afscheidsbrief van zijn moeder. Zij blijkt niet door een verkeersongeluk om het leven te zijn gekomen, maar zelfmoord te hebben gepleegd. Dat is teveel voor Jörn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Daniel Wiemer op televisie komt.

Reageer