Montxo Armendáriz

Regisseur, Scenarist, Producer

Montxo Armendáriz is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 7 films gevonden.

Obaba

2005 | Drama

Duitsland/Spanje 2005. Drama van Montxo Armendáriz. Met o.a. Juan Diego Botto, Bárbara Lennie en Pilar López de Ayala.

Silencio roto

2001 | Drama

Spanje 2001. Drama van Montxo Armendáriz. Met o.a. Mercedes Sampietro, Juan Diego Botto, Lucía Jiménez, María Botto en Álvaro de Luna.

Secretos del corazón

1997 | Komedie, Familiefilm, Drama

Portugal/Frankrijk/Spanje 1997. Komedie van Montxco Armendáriz en Montxo Armendáriz. Met o.a. Andoni Erburo, Silvia Munt, Vicky Peña, Alvaro Nagore en Iñigo Garcés.

Dromerige, poëtische film over de 9-jarige Javi die ontdekt dat er allerlei soorten geheimen zijn: geheimen die je bewaart ('in je hart,´ zegt moeder), geheimen die je uitschreeuwt (zoals de doden dat kennelijk doen in het 'verlaten huis´ aan de rand van het dorp); er zijn geheimen in de taal (een wip maken, wat is dat nou precies) en er is Een Familiegeheim dat steeds weer nieuwe vragen oproept. Wat is er gebeurd in de kamer waar Javi en broer Juan niet mogen komen. Waarom komt opa de deur nooit meer uit. Waarom moet moeder huilen als ze een brief krijgt van tante Rosa. En oomlief, wat heeft die man eigenlijk met moeder. Secretos del Corazón (Hartsgeheimen) is kijken naar de wereld (meer bepaald het Spanje van de jaren ´60) door de ogen van een kind. Armendáriz, documentairefilmer van huis uit, legt de constante verwondering van de jongen in prachtige close-ups vast. Jammer dat de kinderwereld gaandeweg z´n magie verliest, dat de geheimen worden ontrafeld, maar mooi dat het joch z´n kinderangsten overwint. Secretos del Corazón werd genomineerd voor een Oscar, en bekroond met een prijs voor de Beste Europese film op het filmfestival van Berlijn.

Historias del Kronen

1995 | Drama, Familiefilm

Duitsland/Frankrijk/Spanje 1995. Drama van Montxo Armendáriz. Met o.a. Juan Diego Botto, Nuria Prims, Aitor Merino, Armando Del Rio en Diana Galvez.

Dit is het portret van een de Madrileense X-generation uit bourgeoiskringen uit het midden van de jaren 1990. In de uitspanning uit de titel komen zij als de zon is ondergegaan bij elkaar om de tijd te doden met drinken, dansen, het nemen van drugs en versieren van meiden voor (bijna seksloze) vluggertjes.

Las Cartas de Alou

1989 | Drama

Spanje 1989. Drama van Montxo Armendáriz. Met o.a. Mulie Jarju, Eulalia Ramón, Albert Vidal en Rosa Morata.

De jonge Alou uit Senegal komt Spanje illegaal binnen en wil zijn verblijf legaliseren, maar slaagt hier niet in. Een getuigenis-film die een onvermijdelijke sociale toestand wil belichten. Door de documentaire-achtige benadering, mist de film helaas aan cinematografische kracht. Desondanks zeer goed ontvangen door de critici en het publiek.

27 horas

1986 | Drama

Spanje 1986. Drama van Montxo Armendáriz. Met o.a. Marxelo Rubio, Jon Donosti, Antonio Banderas, Jon San Sebastian en André Falcon.

De buitengewone relatie tussen drie vrienden, twee jongens en een meisje, tegen het decor van de Baskische kuststreek. Pretentieus, dom en onverdraaglijk, meer valt er niet over te zeggen. Scenario van Elias Querejeta en Armendáriz. Camerawerk van Javier Aguirresarobe.

Tasio

1984 | Drama

Spanje 1984. Drama van Montxo Armendáriz. Met o.a. Patxi Bisquert, Amaia Lasa, Ignacio Martínez, Isidro José Solano en Garikoitz Mendiguxtia.

Het verhaal over het harde leven van een kolenhandelaar op het platteland, die genoodzaakt is heimelijk te gaan vissen en op jacht te gaan om zijn gezin draaiende te houden. Het eeuwige plattelandsdrama van de Spaanse film, in het land zelf door zowel critici als publiek zeer goed ontvangen. Camerawerk van José Luis Alcaine.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Montxo Armendáriz op televisie komt.

Reageer