Ronan O'Leary is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Driftwood

1996 | Drama, Thriller

Ierland/Verenigd Koninkrijk 1996. Drama van Ronan O'Leary. Met o.a. James Spader, Anne Brochet, Anna Massey, Barry McGovern en Aiden Grenell.

Een vreemde, onbekende man (Spader) spoelt aan op het strand van een verloren uithoek van Ierland. Hij wordt gevonden door Sarah (Brochet), een alleenstaande jonge vrouw. De man lijdt aan geheugenverlies en Sarah maakt hem wijs dat ze op een eiland zitten dat slechts om de drie maanden bevoorraad wordt door een boot. Het is nu binnenkort winter en de eerstvolgende boot wordt pas in de lente verwacht. Hij laat zich door Sarah verzorgen en raakt geleidelijk gewend aan haar excentrieke gedrag en het urenlange snijden van sculpturen uit drijfhout. Sarah die haar leven lang door iedereen in de steek gelaten werd, is vastbesloten de vreemdeling nooit meer te laten gaan. Het gaat in feite om een bezitterige liefde, die door de twee jonge talenten uitstekend gespeeld wordt; ze dragen bijna de hele film. De bescheiden bijrollen van Massey als de overleden moeder van Sarah die in haar dromen verschijnt, en McGovern als de macabere kruidenier McTavish, zijn klein maar wel belangrijk. Een po√ętische allegorie over het verlangen van de mens wordt zonder sensatie, maar soms ijzingwekkend en benauwend van sfeer. O'Leary schreef zelf het scenario. Opmerkelijke fotografie van Billy Williams.

Fragments of Isabella

1989 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1989. Oorlogsfilm van Ronan O'Leary.

Reidy in de rol van Isabella Leitner, een jonge Hongaarse, die met haar moeder en zusters door de nazi's werd opgepakt tijdens een razzia omdat ze joods waren. Ze werden op transport gezet naar Auschwitz, waar zij als enige van het gezin WO II wist te overleven. In 1975 stelde zij haar ervaringen te boek en kreeg hiervoor de Pulitzer-prijs. Michael Scott bewerkte haar memoires voor het toneel en Reidy speelt de hoofdrol in deze gefilmde bewerking.