Guy Lee Thys: regie, scenario en productie.
Er zijn 6 films gevonden.

Mixed kebab

2012 | Drama

België​/​​Turkije 2012. Drama van Guy Lee Thys. Met o.a. Karlijn Sileghem, Ergun Simsek en Rudolph Segers.

Antwerpenaar Ibrahim (Akkanat) houdt stiekem van Kevin (Van Buyten), maar zijn Turkse familie wil dat hij trouwt met een nichtje in Turkije. Dus wat doet 'Bram'? Naar Turkije met Kevin, linea recta richting het herenbadhuis. Een compromitterende foto à la Flodder zet het drama op scherp. Pretentieloze romantiek, religieuze radicalisering, immigrantenheibel: het kan niet op in Mixed kebab. Zelfs Coppola's Godfather - onontbeerlijk referentiemateriaal in ieder migrantenbestaan - wordt subtiel nagespeeld. Maar filmmaker Guy Lee Thys hield de samenhang nauwgezet in het oog en leverde hoogstaand drama.

Suspect

2005 | Drama

België 2005. Drama van Ivan Boeckmans en Guy Lee Thys. Met o.a. Gene Bervoets, Karlijn Sileghem, Ellen ten Damme, Rudolph Segers en Elias Mentzel.

Acteur Gene Bervoets - altijd goed als door het leven verslagen mannen - is prima als Rob Dekoster, die op een dag wordt beschuldigd van seksueel misbruik. De aantijgingen komen van zijn stiefdochter (Zoë De Roovere). Hij ontkent, maar een sociaal werkster en uiteindelijk ook zijn vrouw geloven het verhaal van de vijftienjarige wél. Met grote gevolgen uiteraard. Scenarioschrijver Guy Lee Thys, die eerder in Kassablanka extreem rechts België onder de loep nam, kiest een onevenwichtige toon die in het midden laat of we dit drama nu zwaar of luchtig moeten opvatten.

Kassablanka

2002 | Komedie, Romantiek, Drama

België 2002. Komedie van Ivan Boeckmans en Guy Lee Thys. Met o.a. Roy Aernouts, Babett Manalo, Mo Barich, Amid Chakir en Patricia Chenut.

'Multiculturele tienerliefde trotseert intolerantie in Antwerpse volkswijk', aldus de synopsis van de makers van de Vlaamse film Kassablanka, met ss in vervaarlijk schichtschrift. Kalverliefde doet het als vanouds goed als beslagen spiegel van het onbegrip tussen botsende partijen. In Kassablanka botert het lekker tussen de zoon van een Vlaams Blokker en de dochter van een Marokkaan, met de electorale triomf van het Vlaams Blok in oktober 2000 als dreigend horizondoek. Filmmakers Tys en Boeckmans wijzen in hun film op de onverdraagzaamheid van allochtoon en autochtoon. Venijnig, eng en grappig.

Shades

1999 | Komedie, Thriller, Drama

België 1999. Komedie van Erik Van Looy. Met o.a. Jan Decleir, Hilde Van Mieghem, Mickey Rourke, Andrew Howard en Mireille Leveque.

Mickey Rourke in Antwerpen, klinkt dat niet prikkelend? Dat is de voornaamste reden om de film te zien. In deze satire op de (Belgische) filmwereld speelt hij (trouw bijgestaan door zijn hond) een Hollywoodregisseur die in Antwerpen een film maakt over de beruchte moordenaar Freddy Lebecq. De opnamen verlopen chaotisch en de echte crimineel (Jan Decleir) begint zich er vanuit de gevangenis ook nog eens mee te bemoeien. Er wordt afwisselend Vlaams en Engels gesproken.

Cruel Horizon

1989 | Avonturenfilm

België 1989. Avonturenfilm van Guy Lee Thys en Guy Lee Thijs. Met o.a. Bruce Baron, Jessie Elmido, Fran[KA10] Beukelaers, Marilyn Bautista en Ding Navasero.

Engelsgesproken Belgische B-film met internationale allures over het drama van Vietnamese bootvluchtelingen en tussendoor wordt het sekstoerisme vanuit het Westen over de hekel gehaald. Baron geraakte in 1975 in de chaos van Saigon zijn Vietnamees lief Elmido kwijt en gaat haar jaren later in Thailand opsporen waar zij aan een bordeel verkocht werd. Technisch gaaf, vinnige montage en Thys kan boeiend vertellen. Gebaseerd op min of meer ware feiten en opgenomen op lokatie in de Philippijnen. Bij momenten gewelddadig en brutaal met haast niet te tellen uitkleedscènes. Beukelaers domineert als helpende vriend van Baron de hele rolbezetting.

De Potloodmoorden

1982 | Misdaad

België 1982. Misdaad van Guy Lee Thys. Met o.a. Leslie de Gruyter, Christian Baggen en Rose Bergmans.

Enkele meisjes worden met een potlood vermoord. Aan politie-inspecteur Rick van Houten de taak deze misdaden op te lossen en tegelijkertijd zijn huwelijk te redden. Een pretentieloos verhaaltje, dat bekwaam in beeld is gebracht, maar zwak is in het dramatisch verloop: vertragende gesprekken en een dader die na tien minuten bekend is, ook voor een niet oplettende kijker.