Tamila Koulieva-Karantinaki

Acteur

Tamila Koulieva-Karantinaki is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Metéora

2012 | Drama

Duitsland/Griekenland/Frankrijk 2012. Drama van Spiros Stathoulopoulos. Met o.a. Theo Alexander en Tamila Koulieva-Karantinaki.

Een Griekse monnik en een Russische non ontmoeten elkaar in het geheim in de vallei die hun kloosters, beide gesitueerd op een hoge rotspilaar, van elkaar scheidt. Vrijwel niets komt de kijker over het liefdespaar te weten, zij zijn slechts symbolen van het aloude dilemma tussen lust en devotie, door regisseur Stathoulopoulos doeltreffend geplaatst in het onherbergzame Griekse landschap. Een fraaie vondst zijn de geanimeerde Byzantijnse iconen, maar verder is Metéora een te cerebrale, levenloze aaneenschakeling van mooie plaatjes. Film zonder dialoog, in 2012 in Berlijn genomineerd voor een Gouden Beer.

Apo tin akri tis polis

1998 | Drama

Griekenland/Verenigd Koninkrijk 1998. Drama van Constantine Giannaris. Met o.a. Stathis Papadopoulos, Dimitris Papoulidis, Theodora Tzimou, Costas Cotsianidis en Panagiotis Chartomatsidis.

Hun ouders kwamen als illegale immigranten uit de voormalige Sovjetunie, omdat ze van Griekse afkomst waren. Nu maken hun kinderen de straten van Athene onveilig met de kleine misdaad, tippelen, drugsdealing en getruceerde bokswedstrijden. De zeventien-jarige Sasha (Papadopoulos) die het aan de stok kreeg met zijn vader, is hun aanvoerder. Hij ontmoet het blonde prostitu[KA1]eetje Natasha (Tzimou), die dertig tot veertig klanten per dag moet afwerken. Omdat ze binnenkort `verkocht` moet worden, mag hij haar zo lang `managen`, maar als hij de domheid begaat om verliefd op haar te worden, krijgt hij het aan de stok met haar souteneur Giorgos (Papadoulidis). Gewelddadig, compromisloos, het midden houdend tussen TRAINSPOTTING en LA HAINE, maar een zeer goed gespeelde film over een verloren generatie met het fijnzinnige niveau van ROCCO E I SUOI FRATELLI uit 1960 van Luchino Visconti. Het scenario dat niet vrij is van homoerotische elementen, is van regisseur Giannaris. Het camerawerk is van Yorgos Argiroiliopoulos. De technomuziek van Akis Daoutis zal niet iedereen behagen. Dolby.

op televisie
1 uitzending

Metéora (2012) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
maandag 21 januari
ARTE
02:00 - 03:15

Reageer