John Cacavas: muziek.
Er zijn 16 films gevonden.

Perfect Murder, Perfect Town

2000 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 2000. Misdaad van Lawrence Schiller. Met o.a. Kris Kristofferson, Marg Helgenberger, Ronny Cox, Dyanne Iandoll en Ken Howard.

Margaret Bourke-White

1989 | Biografie

Verenigde Staten 1989. Biografie van Lawrence Schiller. Met o.a. Farrah Fawcett, Frederic Forrest, Mitch Ryan, David Huddleston en Jay Patterson.

Een matte, maar schilderachtige film over het leven van de eerzuchtige camerafanate die haar droom om beroepsfotografe te worden probeert te verwezenlijken. Ze maakte naam met haar foto's voor het tijdschrijft Life in de jaren 1930-1940... terwijl ze een wisselvallige verhouding had met de schrijver Erskine Caldwell. Fawcett is geloofwaardiger in haar romantische scènes met Forrest dan wanneer ze de statieven opzet en het aantal stops bepaalt voor de opname die ze maakt. Een bewerking van de biografie van Vicki Goldberg. Gemaakt voor de kabel.

Columbo: Grand Deceptions

1989 | Misdaad, Drama, Mysterie

Verenigde Staten 1989. Misdaad van Sam Wanamaker. Met o.a. Peter Falk, Robert Foxworth, Andy Romano, Janet Eilbar en Stephen Elliott.

Tussen 1971 en 1978 draaide Peter Falk 36 afleveringen als inspecteur Columbo. Na al die jaren doet hij opnieuw zijn intrede wanneer een majoor, die het wit der ogen van de vijand gezien heeft, omgekomen is bij een explosie. Luitenant Columbo gelooft niet aan een ongeluk; en terecht, want het lichaam bevat sporen van dodelijke messteken en hij stelt algauw vast dat er binnen het leger een wereldje van gerommel met geld en wapens bestaat. Een wie-is-de-dader binnen Uncle Sam's Army. Falk (& Columbo) hebben nu grijzende haren, maar zijn streken, zijn (gesimuleerde?) verstrooiheid en nonchalance zijn gebleven. Vakkundig ingeblikt door Wanamaker. Scenario van Sy Salkowitz naar de personages van de oorspronkelijke scenarioschrijvers William Link en Richard Levinson.

Body of Evidence

1988 | Thriller, Horror

Verenigde Staten 1988. Thriller van Roy Campanella II en Roy Campanella. Met o.a. Margot Kidder, Barry Bostwick, Tony Lo Bianco, Caroline Kava en Jennifer Barbour.

Patholoog-anatoom Bostwick is betrokken bij het onderzoek van de slachtoffers van een waanzinnige vrouwenmoordenaar, dat moet leiden tot diens opsporing. Geleidelijk aan begint verpleegster Kidder die tevens zijn vrouw is, hem te verdenken, want de vermoorde vrouwen vertonen allen veel overeenkomst met haar, en het gedrag van haar echtgenoot wordt steeds merkwaardiger. Vagelijk geïnspireerd op Hitchcock's SUSPICION en gebaseerd op het spannende scenario van Cynthia Whitcomb en Campanella.

Police Story: The Freeway Killings

1987 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1987. Misdaad van William A. Graham. Met o.a. Richard Crenna, Angie Dickinson, Don Meredith, Ben Gazzara en James Sikking.

In deze pilot-film staat een agent tegenover een moordenaar. Deze aardige sterren-reünie staat model voor een eventuele serie POLICE STORY, waarin een aantal van dezelfde acteurs weer zullen meedoen, evenals de meeste technische medewerkers. Scenario van Mark Rodgers. Camerawerk van Robert Steadman.

Murder: By Reason of Insanity

1985 | Thriller

Verenigde Staten 1985. Thriller van Anthony Page. Met o.a. Candice Bergen, Jürgen Prochnow, Hector Elizondo, Eli Wallach en Lee Kessler.

Prochnow en Bergen, een Pools stel, emigreren naar Amerika. Terwijl zij aan haar carrière werkt, kan hij zich niet aanpassen en hij geeft haar de schuld. Hun huwelijk loopt op de klippen en hij dreigt haar te zullen doden. Hij wordt opgenomen in een psychiatrische inrichting, maar begint zich dan voorbeeldig te gedragen om het vertrouwen te winnen van de medische en gerechtelijke instanties die over zijn lot beschikken. Zodra hij uit de instelling wordt ontslagen, begint voor haar een nachtmerrie. Een angstaanjagende thriller, temeer daar hij is gebaseerd op ware feiten. De pathetische Bergen en de huiveringwekkende Prochnow zijn uitstekend in hun rol. Scott Swanton baseerde zijn scenario op het artikel Always A Victim van Marilyn Goldstein. Achter de camera stond Alexander Gruszynski. Ook bekend als MY SWEET VICTIM.

Lady Blue

1985 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1985. Actiefilm van Gary Nelson. Met o.a. Jamie Rose, Danny Aiello, Katy Jurado, Bibi Besch en Jim Brown.

Deze vrouwelijke 'Dirty Harry' is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Zij wil de matriarch van de plaatselijke cocaïnebende te grazen nemen. Een smakeloze, ultra-gewelddadige pilot voor de daaropvolgende serie. Scenario van Robert Vincent O'Neil. Camerawerk van Jack Priestley.

Women of San Quentin

1983 | Misdaad

Verenigde Staten 1983. Misdaad van William A. Graham. Met o.a. Stella Stevens, Debbie Allen, Hector Elizondo, Amy Steel en Rosanna DeSoto.

De vrouwen in deze film zijn gevangenisbewaarders, maar daarmee houdt de originaliteit wel op. Stevens slaat een opstand onder de mannen neer door ongewapend de binnenplaats op te lopen en ze te sommeren hun boksbeugels en knuppels te laten vallen! Het scenario is van Mark Rodgers. Het camerawerk is van Robert Steadman.

Still the Beaver

1983 | Komedie, Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1983. Komedie van Steven Hilliard Stern. Met o.a. Barbara Billingsley, Tony Dow, Jerry Mathers, Ken Osmond en Richard Deacon.

De legendarische tv-familie Cleaver keert - minus wijlen Hugh Beaumont - na twintig jaar terug: Wally (Dow) en Beaver (Mathers) worden herenigd met hun, inmiddels volwassen, makkers. Het werd een dubieuze pilot, die de bedoeling verraadt: de serie Leave It To Beaver, de succesvolle tv-serie uit de periode 1957-63 met 193 afleveringen, die ouderen, vooral Amerikanen, zich met zo veel vertedering zullen herinneren, nieuw leven in te blazen. En ja, hoor de serie Still the Beaver volgde, die liep van 1985-89 met beduidend minder afleveringen dan zijn illustere voorganger. In 1997 kwam het nog even tot de bioscoopfilm LEAVE IT TO BEAVER van Andy Cadiff, maar daarna werd het stil. Het scenario is van medeproducent Nick Abdo naar een verhaal van Brian Levant en gebaseerd op de personages, die werden bedacht door Joe Connelly en Bob Mosher. Het camerawerk is van Howard Schwartz. Mono.

Hellinger's Law

1981 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1981. Misdaad van Leo Penn. Met o.a. Telly Savalas, Melinda Dillon, Rod Taylor, James Sutorius en Morgan Stevens.

Een flamboyante advocaat Hellinger (Savalas) wordt ingehuurd ter verdediging van een boekhouder van de maffia, die beschuldigd wordt van moord op een nieuwslezer bij de tv. Bedoeld als pilot van een serie met Savalas. Sean Penn is de zoon van regisseur Penn en de ex van popster Madonna. Scenario van Lawrence Vail en Jack Laird naar een verhaal van Vail en Ted Leighton.

Once Upon a Spy

1980 | Thriller

Verenigde Staten 1980. Thriller van Ivan Nagy. Met o.a. Christopher Lee, Ted Danson, Mary Louise Heller, Eleanor Parker en Leonard Stone.

Pilot-film met Danson als computer-wizard, die van 'Lady' Parker opdracht krijgt om, samen met agente Weller, een gestolen computer terug te vinden. Booswicht Lee is de dief. Hij verklaart binnen 24 uur de wereld te veroveren met de computer, waaraan hij een verkleiningsmachine gekoppeld heeft. Gevolg een race tegen de tijd om dit duivelse plan te verhinderen. Geen grote filmkunst, wel een degelijk scenario van Jimmy Sangster en Lemuel Pitkin, dat inhaakte op de James Bond-rage. Zoals gewoonlijk met dit soort films mag je niet blijven stilstaan bij de logica. Lee is in zijn beste doen, maar de pré-CHEERS Danson straalt weinig persoonlijkheid uit. Cameraman was Dennis Dalzell.

Hangar 18

1980 | Thriller, Sciencefiction

Verenigde Staten 1980. Thriller van James L. Conway. Met o.a. Darren McGavin, Robert Vaughn, Gary Collins, James Hampton en Philip Abbot.

Het is misschien niet zo erg geloofwaardig en zelfs soms knullig, maar sf-liefhebbers kunnen wel wat met deze pionierende voorloper van The X-files. Drie astronauten die in een baan om de aarde draaien botsen met een buitenaards vervoersmiddel. Een van hen overlijdt en de andere twee krijgen de schuld. De overlevenden willen bewijzen dat ze te maken hadden met buitenaardsen en dat het onbekende schip wordt opgeslagen in de enigmatische hangar nummer 18, maar de Amerikaanse regering, met aan kop een president die herkozen wil worden, zwijgt in alle toonaarden. (IdH/VPRO Gids)

Airport '77

1977 | Actiefilm, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1977. Actiefilm van Jerry Jameson. Met o.a. Jack Lemmon, Lee Grant, Brenda Vaccaro, Joseph Cotten en Olivia de Havilland.

De schatrijke kunstverzamelaar Stevens (Stewart) heeft besloten zijn verzameling onder te brengen in een museum in Florida. De kunstwerken worden overgevlogen in zijn privé-vliegtuig en een honderdtal genodigden volgt hem. Maar drie gangsters weten eveneens aan boord te komen. Als ze het vliegtuig proberen te kapen, met medewerking van de co-piloot, storten ze in het water en komen op een zandbank vast te zitten. Gemaakt volgens bekend rampenfilm-formule met een heleboel gaststerren die niets te doen hebben. Spectaculaire scènes staan centraal in dit absurde scenario dat een mengeling is van Airport en The Poseidon Adventure. Zeer losjes gebaseerd op de oorspronkelijke roman 'Airport' van Arthur Hailey. Slechts voor diegenen die er nooit genoeg van krijgen. Goede fotografie van Philip Lathrop.

Airport 1975

1974 | Thriller, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1974. Thriller van Jack Smight. Met o.a. Charlton Heston, Karen Black, George Kennedy, Susan Clark en Efrem Zimbalist jr.

In een jaren zeventig rampenfilm mag Charlton Heston niet ontbreken. In dit vervolg op Airport (1970) speelt hij de held die een tot neerstorten gedoemd vliegtuig - de crew is overleden - moet redden. Vooral de absurde personages, onder wie een zingende non en de voormalige filmster Gloria Swanson (als zichzelf), zorgen voor kijkplezier. Je ziet de parodie Airplane! van vijf jaar later al aan de horizon. Vaak genoemd als een van de 25 slechtste films aller tijden, maar evengoed een groot commercieel succes. Er volgden dan ook nog twee sequels.

Satanic Rites of Dracula

1973 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1973. Horror van Alan Gibson. Met o.a. Michael Coles, Peter Cushing, Christopher Lee, William Franklyn en Freddie Jones.

Voor de duizendste keer speelt Lee hier Graaf Dracula, na The Satanic Rites of Dracula hield hij het voor gezien. De film is een direct vervolg op Dracula A.D. 1972, waarin de graaf het nageslacht van de oude vampierdoder Van Helsing voor eens en altijd wilde uitroeien. Dat was veel gehis met rode ogen en slagtandjes. The Satanic Rites of Dracula voert wat verder en ambieert wat meer, met meer niet-serieus-te-nemen amusement als gevolg. Dracula is nu, als een eersteklas slechterik in een James Bond-film, uit op de destructie van de gehele mensheid. Een afstammeling van Van Helsing (die de vorige film op het nippertje had overleefd) probeert het tij te keren.

Horror Express

1972 | Horror, Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk​/​​Spanje 1972. Horror van Eugenio Martín. Met o.a. Christopher Lee, Telly Savalas, Peter Cushing en Alberto de Mendoza.

Professor Caxton (Christopher Lee) vindt tijdens opgravingen in China een bevroren wezen. Hij vervoert het richting Londen op de Trans-Siberië Expres, maar tijdens de reis raakt het fossiel vermist en duiken er zombies op. Zelfs Caxtons rivaal dokter Wells (Peter Cushing) moet eraan te pas komen om deze toestand ten goede te keren. Horror express, geregisseerd door Spanjaard Martín en in het Spaans Pánico en el Transiberiano genoemd, is deels sf, deels horror en deels humor, met Agatha Christie nooit uit het zicht. In handen van Martín en horrorfavorieten Lee en Cushing is het materiaal wonderbaarlijk spannend, intrigerend en amsuant geworden. Een extraatje is Telly Savalas, die hier een Kozak speelt, voordat hij Kojak werd.