Lindsay Shonteff

Regisseur

Lindsay Shonteff is regisseur.
Er zijn 15 films gevonden.

Licensed to Love and Kill

1979 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1979. Thriller van Lindsay Shonteff. Met o.a. Gareth Hunt, Nick Tate, Fiona Curzon, Gary Hope en Geoffrey Keen.

Charles Bind (Hunt), een topagent van de Britse geheime dienst, wordt naar Amerika gestuurd om een verdwenen diplomaat op te sporen. Dit brengt hem in contact met schone maar levensgevaarlijke vrouwen en een geleerde, die dubbelgangers van vooraanstaande politici maakt in een poging de Amerikaanse regering omver te werpen. De tijd schijnt te hebben stilgestaan voor Shonteff, die in 1966 onder andere met LICENSED TO KILL precies dezelfde James Bond-persiflages regisseerde. Volkomen achterhaalde, bloedarme grappen rond het werk van geheim-agenten, nog net bezienswaardig door de inzet van Hunt en Keen.

The Man from S.E.X.

1978 | Actiefilm, Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1978. Actiefilm van Lindsay Shonteff. Met o.a. Gareth Hunt, Nick Tate en Fiona Curzon.

Geheim agent Blind komt te staan tegenover Lucifer Orchid die aan grootheidswaanzin lijdt en zich meester wil maken van de wereld. Een betreurenswaardige kopie van de James Bond-films, waarin de erotische elementen van deze formule extra zijn aangedikt.

No.1 of the Secret Service

1977 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1977. Thriller van Lindsay Shonteff. Met o.a. Nicky Henson, Richard Todd, Aimi Macdonald, Geoffrey Keen en Dudley Sutton.

Geheim agent Charles Bind (Henson) in de slag met een geheime, para-militaire groep moordenaars, die zich KRASH (Killing, Rape, Arson, Slaughter & Hits) noemt. Deze ietwat achterhaalde James Bond-persiflage neemt in hoog tempo alle bekende genregrappen nog eens door. Alleen voor de onverbeterlijke liefhebbers.

The Swordsman

1974 | Mysterie, Thriller, Sportfilm

Verenigd Koninkrijk 1974. Mysterie van Lindsay Shonteff. Met o.a. Linda Marlowe, Alan Lake, Jason Kemp, Tony Then en Edina Ronay.

Na BIG ZAPPER een nieuw avontuur van de sexy detective Harriet Zapper (Marlowe). Ditmaal betreft het een enorme erfenis en een vervalst testament. Deze pseudo-sophisticated combinatie van schermfilm, James Bond-motieven en detective-thriller, die zo steriel is als een STER-spot, hinkt moeizaam van de ene verbluffende onwaarschijnlijkheid naar de andere. Video-titel: ZAPPER'S BLADE OF VENGEANCE.

Big Zapper

1973 | Erotiek, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1973. Erotiek van Lindsay Shonteff. Met o.a. Linda Marlowe, Richard Monette, Gary Hope, Sean Hewitt en Michael O'Malley.

De vrouwelijke detective Zapper (Marlowe) treedt op tegen sadistische souteneurs, keiharde gangsters, genadeloze kidnappers, lesbische spionnes en een formidabele samoerai, die gelukkig allen snikkend ineenzijgen bij het zien van Zappers slipje. Deze ongelooflijke nonsens maakt de indruk geschreven te zijn door een club impotente sadisten. Zeldzaam hypocriete rommel, later hertiteld als THE SEX LIFE OF A FEMALE PRIVATE EYE. Verdere Zapper-avonturen in THE SWORDSMAN.

Permissive

1971 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1971. Drama van Lindsay Shonteff. Met o.a. Maggie Stride, Gay Singleton, Gilbert Wynne en The Forever More.

Een meisje uit de provincie komt in London in een hippiecommune terecht, en dat loopt slecht af. Typisch vluggertje uit de beginjaren '70 dat probeert in te spelen, zowel qua thema als qua inhoud, op de opmars van de hippie, maar in een moraliserend-reactionair slot wel lekker verontwaardigd afstand neemt. Hoe dan ook, de film is hopeloos verouderd.

Night After Night After Night

1969 | Horror, Erotiek, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1969. Horror van Lindsay Shonteff. Met o.a. Jack May, Justine Lord, Gilbert Wynne, Linda Marlowe en Terry Scully.

In deze goedkope en onaangename seksfilm annex thriller wordt Londen geteisterd door een vrouwenmoordenaar. De politie- inspecteur ziet de werkelijke dader zo hardnekkig níet staan, dat het tenslotte bijna gênant wordt. Shonteff regisseerde deze griezelige film onder het pseudoniem van Lewis J.Force.

Clegg

1969 | Mysterie, Thriller, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1969. Mysterie van Lindsay Shonteff. Met o.a. Gilbert Wynne, Gary Hope, Gilly Grant, Norman Claridge en A.J. Brown.

Een privé-detective stuit op een samenzwering om rijke zakenlieden te vermoorden. Het resultaat is een thriller met een onafgebroken reeks seks- en geweldscènes. Goed opletten, want de oplossing is erg ingewikkeld en de makers vonden het niet nodig de ontwikkelingen overzichtelijk te presenteren. USA-titel: GUNMAN CLEGG.

The Million Eyes Of Su-muru

1967 |

1967. Lindsay Shonteff. Met o.a. Shirley Eaton, George Nader, Frankie Avalon en Alex Hyde-White.

Een privé-detective stuit op een samenzwering om rijke zakenlieden te vermoorden. Het resultaat is een thriller met een onafgebroken reeks seks- en geweldscènes. Goed opletten, want de oplossing is erg ingewikkeld en de makers vonden het niet nodig de ontwikkelingen overzichtelijk te presenteren. USA-titel: GUNMAN CLEGG.

Sumuru

1967 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1967. Thriller van Lindsay Shonteff. Met o.a. Frankie Avalon, George Nader, Shirley Eaton, Wilfrid Hyde-White en Klaus Kinski.

Geheimagent Nick West (Nader) en rijke playboy Tommy Carter (Avalon) worden door de Britse Geheime Dienst op het spoor gezet van een exclusief vrouwelijk misdaadsyndicaat `Sumuru`, dat (uiteraard) zint op wereldheerschappij. Een licht- en luchthartige geheim-agentparodie, die zichzelf gelukkig geen ogenblik serieus neemt, waardoor alle dolle ontwikkelingen nog juist genietbaar blijven. Vaaglijk gebaseerd op werk en karakters van Sax Rohmer.

Licensed to Kill

1966 | Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1966. Actiefilm van Lindsay Shonteff. Met o.a. Tom Adams, Peter Bull, Karel Stepanek en John Arnatt.

Een James Bond-achtig verhaal met veel vaart, en het voordeel van een satirische rol van Adams, en goede bijrollen.

Second Best Secret Agent In The Whole W

1965 |

1965. Lindsay Shonteff. Met o.a. Karel Stepanek, Tom Adams, Peter Bull en Veronica Hurst.

Een James Bond-achtig verhaal met veel vaart, en het voordeel van een satirische rol van Adams, en goede bijrollen.

Curse of Simba

1965 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1965. Horror van Lindsay Shonteff. Met o.a. Bryant Halliday, Dennis Price, Lisa Daniely en Mary Kerridge.

Bescheiden film wekt de illusie over enige inheemse exotische zwarte magie, maar er gebeurt niets bijzonders. Ook bekend als CURSE OF THE VOODOO.

Devil Doll

1964 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1964. Horror van Lindsay Shonteff. Met o.a. Bryant Halliday, William Sylvester, Yvonne Romain en Philip Ray.

Ondergewaardeerde Britse griezel en mysterie film met een erg goed optreden van Halliday als hypnotiseur-buikspreker, die tracht een ziel in de pop over te brengen. Sfeervol met ontelbare subplots.

The Last Gunfighter

1959 | Western

Canada 1959. Western van Lindsay Shonteff. Met o.a. Don Borisenko, Tass Tory, Jay Shannon, Michael Zenon en Ken James.

Een onaangename Canadese western over een revolverschutter die door farmers wordt gehuurd om hen te beschermen tegen de schutters van een rancher. Er gaan heel wat mensen dood, onder wie de held. Lindsay Shonteff was ook de producent en de scenarist, maar van westerns heeft hij weinig verstand.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lindsay Shonteff op televisie komt.

Reageer