Jorge Donn

Acteur

Jorge Donn is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Béjart impressions

1989 | Biografie

België 1989. Biografie van Thomas De Norre. Met o.a. Maurice Béjart, Antoine Livio, Maurice Huisman, Germinal Casado en Jorge Donn.

Een mengeling van getuigenissen, herinneringen en archiefbeelden. Deze laten de ingespannen concentratie zien die komt kijken bij de totstandkoming van een eigen creatie. De film toont hoe Maurice Béjart op deze wijze zijn eerste choreografieën realiseerde.

Les uns et les autres

1981 | Musical, Drama, Komedie

Frankrijk 1981. Musical van Claude Lelouch. Met o.a. James Caan, Fanny Ardant, Geraldine Chaplin, Robert Hossein en Nicole Garcia.

Vier muzikale families, uit Frankrijk (variété), Amerika (jazz), Duitsland (klassiek) en Rusland (ballet), worden gevolgd van 1936 tot in 1980 als de diverse wegen en ontwikkelingen zich kruisen op een UNICEF-gala. Deze epische film neemt een hink-stap-sprong door de geschiedenis en maakt gebruik van bekende en onbekende ware incidenten. De pretenties worden lang niet allemaal waargemaakt en de overzichtelijkheid is met acteurs die zowel eerste als tweede generatie spelen vaak ver te zoeken. Muziek als bindmiddel en filmische lef van Lelouch heffen bedenkingen op zolang de film duurt. De finale toont Maurice Béjarts choreografie van Ravels Boléro.
In 2017 opnieuw uitgebracht in de bioscopen in de digitale restauratie.

Couleur chair

1978 | Experimenteel, Mysterie

Frankrijk/Verenigde Staten/België 1978. Experimenteel van François Weyergans. Met o.a. Veruschka von Lehndorff, Laurent Terzieff, Jorge Donn, Dennis Hopper en Bianca Jagger.

In een dromerige en bizarre nachtelijke omgeving maken we afwisselend kennis met een clown, een professor aan een universiteit, een stripteasedanseres, een jonge weduwe, een Amerikaanse fotograaf met een afkeer van vrouwen, een sarcastische psychiater en een boekverkoopster. Er ontstaat hierdoor beslist een sfeer van vervreemding, maar daarmee maak je zeker nog geen speelfilm, omdat zelfs voor het thema van 'het zwerven' een gestructureerd scenario nodig is. Vertolkt door een uiterst ongelijksoortig vriendenclubje. Kortom, er zal nauwelijks iemand geloven in dit kunstmatige bouwsel.

Notes sur des amis en voyage

1974 |

Senegal/België 1974. François Weyergans. Met o.a. Maurice Béjart, Suzanne Farrell en Jorge Donn.

Een essay over de tegenstellingen tussen de Afrikaanse en Europese samenleving, zoals die naar voren komen tijdens een bootreis, uitgevoerd door het Ballet van de 20e eeuw. In feite deels fictie en deels een documentaire maar het stelt allemaal weinig voor en is onvoldoende uitgewerkt. Een op slechte wijze van zijn verpakking ontdaan literair werkstuk, waarop de invloeden van Robert Bresson en Marguerite Duras duidelijk merkbaar zijn. Met medewerking van de dansers van het Ballet van de 20e eeuw.

Bhakti

1969 | Muziek

België 1969. Muziek van Maurice Béjart. Met o.a. Paolo Bortoluzzi, Hitomi Asakawa, Jorge Donn, Tania Bari en Germinal Cassado.

Met het 'Ballet van de XXste Eeuw' ensceneerde Béjart een eigen balletfilm, waarin opnamen van de Ganges-rivier en de heilige stad Benares de scènes van het prachtige gechoreografeerde, spirituele ballet Bhakti afwisselen. Het camerawerk is van Willy Kurant.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jorge Donn op televisie komt.

Reageer