Grete Møldrup: montage.
Er zijn 6 films gevonden.

Far til fire: Til Søs

2012 | Jeugdfilm, Familiefilm, Komedie

Denemarken 2012. Jeugdfilm van Claus Bjerre. Met o.a. Niels Olsen, Kasper Ruwai Berg Kesje, Jess Ingerslev en Sidse Mickelborg.

In deze zesde aflevering van een serie films over de avonturen van een 'vader met vier kinderen' gaat de familie aan boord van een mooie, maar oude tweemaster, het opleidingsschip De Valborg. Ze doen mee aan een zeilwedstrijd, met het prijsgeld kan het schip opgeknapt worden. Maar hun tegenstanders spelen vals. Vrolijk, onschuldig amusement, gebaseerd op een in Denemarken succesvolle serie films uit de jaren vijftig, die weer waren gebaseerd op een populaire krantenstrip. Na deze zesde film lijkt de koek overigens wel een beetje op.

Vader met vier kinderen: terug naar de natuur

2011 | Familiefilm

Denemarken 2011. Familiefilm van Claus Bjerre. Met o.a. Niels Olsen, Jess Ingerslev, Sidse Mickelborg en Kasper Ruwai Berg Kesje.

Deense familiefilm over een alleenstaande vader die samen met zijn vier kinderen op bezoek gaat bij hun tante in een Zweeds natuurreservaat. Het park blijkt echter te worden vervuild door een bende die oude koelkasten in het moeras dumpt. In een poging bewijs te verzamelen tegen de schurken worden ze al snel zelf achtervolgd door de bendeleden, en moeten ze zien te overleven in de wildernis. Onderdeel van een reeks van vijf films over de sullige vader, gebaseerd op een populaire Deense krantenstrip.

Far til fire - på japansk

2010 | Familiefilm

Denemarken 2010. Familiefilm van Claus Bjerre. Met o.a. Niels Olsen, Kasper Ruwai Berg Kesje, Kathrine Bremerskov Kaysen en Jakob Wilhjelm Poulsen.

De alleenstaande vader, zijn vier kinderen en hun maffe oom kenden we al uit Far til fire gi'r aldrig op (in Nederland: Vader met vier kinderen zoekt werk). Daarin raakt pa zijn baan kwijt omdat hij zo'n saaie uitstraling heeft, waarop de kids hem trakteren op een make-over. In dit vervolg krijgt de familie Japanse buren, wat leidt tot breed uitgemeten, afwisselend leuke en flauwe grappen rond eetstokjes, bonsaiboompjes en karaokeliedjes. Zeer succesvol in Denemarken, maar vooral genietbaar voor de jonge doelgroep.

Kȧdisbellan

1993 | Komedie, Drama

Zweden 1993. Komedie van Åke Sandgren. Met o.a. Stellan Skarsgård, Basia Frydman, Niclas Olund, Ernst-Hugo Järegård en Jesper Salén.

In het Stockholm van rond 1925 is tabakshandelaar en socialist Skarsgard betrokken bij ondergrondse activiteiten. Zijn joods-Russische vrouw Frydman heeft een illegaal handeltje in condooms. Centraal staat hun tien-jarige zoontje Salen, die slaag krijgt van zijn onderwijzer en als jood en zoon van een socialist op school de pispaal is. Maar de knaap is vindingrijk, en met zijn slinger, een van condooms gemaakte katapult, neemt hij wraak en begint hij zelf een lucratief handeltje. Met de opbrengst wil hij een fiets kopen. Knap tijdsbeeld, ondanks enkele tragische momenten leuk, geestig, hartverwarmend, bitterzoet en optimistisch. Gebaseerd op de autobiografische roman van Roland Schutt. De kleine Salen, een ideaal, spontaan en ongekunsteld acteertalent, is toevallig in een winkelcentrum ontdekt. Ook bekend als THE SLINGSHOT.

Sofie

1992 | Drama

Zweden​/​​Noorwegen​/​​Denemarken 1992. Drama van Liv Ullmann. Met o.a. Karen-Lise Mynster, Erland Josephson, Jesper Christensen, Torben Zeller en Stig Hoffmeyer.

Schitterend, Ingmar Bergman-achtig regiedebuut van Ullmann, de Noorse fetisj-actrice van de Zweedse meester met een verhaal, gebaseerd op de roman van Henri Nathansen. Titelpersonage is in het Kopenhagen van 1886 een joodse maagd van 29 die verliefd wordt op een kunstschilder; hij is joods en ook niet kapitaalkrachtig. Zij wordt dan maar door haar moeder gekoppeld aan een trieste vogel, zij krijgt een zoon die zij later het leven en de vrijheid gunt die zij zelf nooit heeft gehad. Klassiek verteld, tot in de kleinste details bestudeerd, traag, plechtstatig, sereen, waardig, voornaam met een soundtrack met muziek van Beethoven, Bach en Schubert die, samen met gedempte kleuren en fin-de-siècle decors voor een speciaal sfeertje zorgt.

Dansen Med Regitze

1989 | Drama

Noorwegen​/​​Denemarken 1989. Drama van Kaspar Rostrup. Met o.a. Michael Helmuth, Frits Helmuth, Ghita Nørby en Rikke Bendsen.

Een bescheiden echtgenoot op leeftijd denkt tijdens een etentje terug aan zijn lange, veelbewogen huwelijk (dat in flash- backs getoond wordt) met zijn dominerende vrouw uit de titel. Het drama doet het heel goed, tot het derde deel, wanneer het melodrama te clichématig en voor de hand liggend wordt. Genomineerd voor een Oscar als Beste Buitenlansdse film. Gebaseerd op een roman van Martha Christiansen. Camerawerk van Claus Loof.