Martha Mijares is acteur.
Er zijn 16 films gevonden.

Raffles

1958 | Misdaad

Mexico 1958. Misdaad van Alejandro Galindo. Met o.a. Rafael Bertrand, Martha Mijares, Prudencia Grifell en Arturo Martínez.

De avonturen van de 'dief met de witte handschoen'. Uitstekende rol en zeer geslaagde scènes.

Quinceañera

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Martha Mijares, Teresa Velázquez, Maricruz Olivier en Roberto Cañedo.

Drie meisjes uit verschillende sociale klassen dromen ervan hun vijftiende verjaardag te vieren, zonder dat zij vermoeden dat hun ouders zich in allerlei bochten moeten wringen om het partijtje van hun dochters te bekostigen. Aanstellerig en ridicuul.

La Ultima lucha

1958 | Sportfilm

Mexico 1958. Sportfilm van Julián Soler. Met o.a. Carlos Baena, Wolf Ruvinskis, Martha Mijares en Rosa Carmina.

Om niet failliet te gaan keert een ex-worstelaar terug in de ring. Hij voegt zich bij een groep waar de wrijvingen niet lang op zich laten wachten. Een slap melodrama dat nagenoeg geheel wordt gevuld door eindeloze worstelscènes.

Impaciencia del corazón

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Tito Davison. Met o.a. Martha Mijares, Christiane Martel, Armando Silvestre en Andrés Soler.

Tijdens de Frans-Mexicaanse oorlog van 1866 wordt een imperialistische kapitein verliefd op een vrouw die hem van zijn verwondingen geneest. Het verlamde nichtje van de vrouw wordt op haar beurt verliefd op hem. Goed gesitueerd en fantastisch geacteerd, niettemin stelt de film op zich niet veel voor.

El Hombre del alazán

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Fernando Casanova, Martha Mijares, Flor Silvestre en José Alfredo Jiménez.

Twee schelmen doen mee aan alle paardenraces met hun eigen paard, dat ze hebben geleerd om tot aan de start kreupel te gaan, om vervolgens de race te winnen. Een goed gestructureerde film met een acceptabel script.

El Cariñoso

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Martha Mijares, Pancho Córdova en Armando Arriola.

Een versierder laat zijn oog vallen op zijn buurvrouw, maar ziet er toch maar van af als het meisje te kennen geeft alleen met hem te willen trouwen. Een volmaakt oninteressante smartlap, zowel qua techniek als qua script.

Mis padres se divorcian

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Libertad Lamarque, Arturo de Córdova, Martha Mijares en Raúl Ramírez.

Een meisje weigert met haar vriend te trouwen omdat het huwelijk van haar ouders op de klippen is gelopen. Afgrijselijk.

El Caso de una adolescente

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Martha Mijares, Lucy Gallardo, Carlos López Moctezuma en Raúl Farell.

Een meisje, dat zich eenzaam voelt omdat haar ouders geen acht op haar slaan, wordt zwanger van haar vriend. Zij probeert het voor de familie te verbergen, maar uiteindelijk biecht zij alles op. Reactionaire pulp.

Nunca me hagan eso

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Clavillazo, María Antonieta Pons, Martha Mijares en Roberto Cañedo.

Een zwerver, moe van de minachting van een vrachtwagenchauffeur, maakt deze wijs dat hij bevriend is met een beroemd actrice. Van de film en de grappen gaan er dertien in een dozijn.

Escuela para suegras

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Martha Mijares, Blanca de Castejón en Oscar Pulido.

Omdat hij het kind van een rijke familie het leven heeft gered wordt een dief beloond met een medaille en een baan. Zeer middelmatige film die uitsluitend bedoeld is als kader voor de rol van 'Tin Tan'

A dónde van nuestros hijos

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Dolores del Río, Tito Junco, Ana Bertha Lepe en Martha Mijares.

Het leven van een echtpaar met vijf totaal verschillende kinderen. Zo reactionair zie je ze maar zelden.

Vivir a todo dar

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Antonio Espino 'Clavillazo', Martha Mijares, Marco de Carlo en Polo Ortín.

Een ex-gedetineerde brengt een bende jeugddelinquenten weer op het rechte pad. Zonder enige overtuigingskracht en veel te plichtmatig gefilmd.

El Vividor

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Martha Mijares, Marcelo en Arturo Soto Rangel.

Twee zwervers gaan naar de paardenrennen en worden daar rijk. Gebaseerd op het beroemde verhaal Avivato van Ariel Cortazzo. Eerder verfilmd en met aanmerkelijk meer succes, in 1949 in Argentinië, onder de oorspronkelijke titel van de roman.

El Chismoso de la ventana

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Clavillazo, Martha Mijares, Oscar Pulido en Celia Viveros.

Bij vergissing krijgt de bediende van een antiekzaak een telescoop in handen waarmee hij zijn buren gaat bespieden. Een zeer slechte parodie op Hitchcocks REAR WINDOW.

Con quién andan nuestras hijas?

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Silvia Derbez, Martha Mijares, Luz María Aguilar en Yolanda Varela.

De trieste lotgevallen van verschillende jongeren die in slecht gezelschap verkeren. Hypocriet en moraliserend zoals er maar weinig zijn.

Maldita ciudad

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Francisco Soler, Anita Blanch, Carlos Orellana en Martha Mijares.

Een schrijver bedenkt een gruwelijk verhaal, waarin hij al zijn dorpsgenoten verwikkelt, met de bedoeling het aan een filmregisseur te verkopen. Een waardige film van de wisselvallige Rodríguez.