Nikos Kalogeropoulos

Acteur

Nikos Kalogeropoulos is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Rembetiko

1983 | Muziek, Biografie

Griekenland 1983. Muziek van Costas Ferris. Met o.a. Sotiria Leonardou, Nikos Kalogeropoulos, Michalis Maniatis, Nikos Dimitratos en Konstantinos Tzoumas.

Rembetiko-muziek is een soort Griekse stadsblues verbonden met de sfeer van gore kroegen waar in de jaren twintig de sociale verschoppelingen bijeenkwamen. De film verhaalt het leven van één van de grootste rembetiko-zangeressen, van haar geboorte in 1913 in Smyrna tot haar dood in 1955 in Athene. Bekroond op de festivals van Thessaloniki en Berlijn. De film is vooral vanuit muzikaal oogpunt interessant, want dramatisch is hij nogal mager; in ieder geval te lang.

Mathe Pedi Mou Gramata

1982 | Drama

Griekenland 1982. Drama van Theodoros Marangos. Met o.a. Vassilis Diamandopoulos, Anna Manzourani, Nikos Kalogeropoulos en Christos Kalavrouzos.

Het verhaal van een een crisis in een dorpsschool, waarbij de leerlingen uit het dorp de lessen niet meer volgen. Het dorp houdt herdenkingsbijeenkomsten voor degenen die door de Duitsers werden geëxecuteerd. Op de lijst ontbreekt een socialist uit het dorp. De zoon van de bovenmeester protesteert hiertegen, hetgeen tot een confrontatie met zijn vader leidt, die liegt uit naam van de vervolging. Een film vol emoties. USA-titel: GO TO SCHOOL, SON.

Arpa-Colla

1982 |

Griekenland 1982. Nikos Perakis. Met o.a. Dimitris Chryssomallis, Despina Pajanou, Nikos Kalogeropoulos, Ilias Logothetis en Rebecca Taylor.

Een persiflage over de Griekse filmindustrie, waarin de helden niet in staat zijn de films te produceren die ze willen. Wanneer ze oog in oog komen te staan met de sociale problemen van hun land, veranderen ze de omstandigheden onmiddellijk in scenario's die hun persoonlijke meningen onthullen. Ook bekend als PATCHWORK-COLLA.

Arpa Colla

1982 | Komedie

Griekenland 1982. Komedie van Nikos Perakis. Met o.a. Despina Pajanou, Nikos Kalogeropoulos en Dimitris Chryssomalis.

Giorgios is een jonge Griekse filmmaker die zich diep in de schulden heeft gestoken met zijn vorige film. Daarom probeert hij wat te verdienen met reclamefilms. Samen met vakgenoot Kostas bedenkt hij allerlei fantastische plannen voor een nieuwe film. Het blijkt niet gemakkelijk te zijn om tot overeenstemming te komen. Bovendien moet er nog een geldschieter gezocht worden

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nikos Kalogeropoulos op televisie komt.

Reageer