Joep Truijen

Acteur

Joep Truijen is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Lepel

2005 | Jeugdfilm, Familiefilm, Drama

Nederland/Duitsland/Verenigd Koninkrijk 2005. Jeugdfilm van Willem van de Sande Bakhuyzen. Met o.a. Joep Truijen, Neeltje de Vree, Barry Atsma, Carice van Houten en Loes Luca.

Negen jaar is Lepel (Truijen) pas. Maar terwijl zijn krengige stiefoma (Luca) voor de televisie hangt, moet hij alle klusjes in huis doen. In dit mooi vormgegeven Assepoester-achtige moderne sprookje gaat het jochie op zoek naar een moeder. Geestige jeugdfilm, geschreven door Mieke de Jong, is een ontroerende fabel met mooie dialogen en heerlijke visuele vondsten. Een deftig warenhuis blijkt een schuilplek achter de herendassen te hebben, de schoolmeester rijdt in een appelgroen Trabantje en Lepels beste vriend wordt de verlegen verkoper Max (Atsma).

Milan en de zielen

2004 | Korte film, Drama

Nederland 2004. Korte film van Arend Steenbergen. Met o.a. Kim van Kooten, Joep Truijen en Heleen Mineur.

Voor Milan is zijn overleden vriendinnetje Stella springlevend. Stella vertelt Milan over de zielendief. Milan wordt bang en sluit zich op in de wereld die hij deelt met Stella. Ondertussen maakt Milans moeder zich ongerust. Zij is radeloos, omdat ze niet tot hem door kan dringen. Dan besluit ze tot een confronterende actie.

The horseless prince

2003 | Korte film

Nederland 2003. Korte film van Tim Oliehoek. Met o.a. Victor Reinier, Miryanna van Reeden en Joep Truijen.

'Pimmetje... het is bedtijd. Ga je mee, dan lees ik je nog wat voor.' De zevenjarige Pim is gefascineerd door het sprookje Sneeuwwitje. Vooral door het gedeelte waar de prins Sneeuwwitje wakker kust. Zijn moeder leest het sprookje daarom bijna elke avond voor. Op een dag heeft ze een verassing voor Pim. In haar atelier heeft ze een prachtige schets gemaakt van de kussende Sneeuwwitje en de prins. Als moeder en zoon in de auto stappen om verf te gaan kopen, loopt de rit fataal af. De moeder van Pim is op slag dood en Pim loopt een zware hersenschudding op. De artsen waarschuwen de vader van Pim voor tijdelijke uitval van bepaalde hersenfuncties. De kleine jongen is dan ook flink in de war als hij zijn opgebaarde moeder te zien krijgt. Te meer ze precies op Sneeuwwitje lijkt. Pim schrijft een brief naar kroonprins Willem Alexander. Hij is ervan overtuigd dat de Hollandse prins zijn moeder kan wakker kussen. Maar tijdens de begrafenis komt de prins niet opdagen. Pim is teleurgesteld en denkt dat de post vertraging heeft. De verwarde jongen sluipt midden in de nacht naar het kerkhof, waar het graf met losse planken gesloten is. Hij weet het lichaam van zijn moeder te bemachtigen en haar in het atelier te verstoppen. 'Nu heeft de prins meer tijd om te reageren', denkt Pim. Als de prins twee maanden later nog steeds niets van zich laat horen, twijfelt Pim over de 'echtheid' van prins Willem Alexander. 'Hij heeft geeneens een paard, zoals de prins in Sneeuwwitje'. Dan besluit Pim om zelf maar prins te worden. Door een fles blauwe verf op te drinken, hoopt hij dat hij echt blauw bloed zal krijgen. Pim verliest echter zijn bewustzijn. Maar als hij wakker wordt, blijkt hij inderdaad blauw bloed gekregen te hebben. Als hij zijn moeder wakker kust, opent die tot zijn verbazing haar ogen. Pim is dolgelukkig, het is gelukt. Moeder en zoon lopen naar buiten waar ze vader tegenkomen. Hij is in paniek en passeert zijn gezin zonder enkele reactie. De nieuwsgierige Pim loopt zijn vader achterna. Dan ontdekt Pim dat de blauwe verf hem fataal is geworden. Niet de kus, maar zijn dood heeft hem met zijn moeder herenigd

op televisie
1 uitzending

Lepel (2005) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
vrijdag 28 december
NPO 3
11:00 - 12:35

Reageer