Henry Roussel

1875 -1946 Acteur

Henry Roussel (1875-1946) is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Les nouveaux messieurs

1929 | Zwijgende film

Frankrijk 1929. Zwijgende film van Jacques Feyder. Met o.a. Albert Préjean, Henry Roussel, Gaby Morlay en Charles Barrois.

Romantiek en satire ineen, in deze stomme film over een oude aristocraat en een jonge vakbondsman die strijden om de liefde van een mooie balletdanseres. De kritiek op de Franse politiek - macht corrumpeert, is het centrale thema - leidde in eerste instantie tot een algeheel vertoningsverbod, en later tot hevige censuur. De Belgische regisseur Feyder had zoals zoveel Europese cineasten in die tijd nog voor de uiteindelijke release al zijn toevlucht in Amerika gezocht, maar kwam na weinig succes een aantal jaren later alweer terug.

Le Friquet

1913 | Romantiek

Frankrijk 1913. Romantiek van Maurice Tourneur. Met o.a. Polaire, Henry Roussel, César, Dubosq en Renée Sylvaire.

Le Friquet (Polaire) is een weesmeisje dat in een circus werkt. Ze kan het harde leven echter niet aan en wanneer Graaf Hubert de Ganges (Roussel) haar een baan aanbiedt grijpt ze deze kans met beide handen aan. Ze kan een op hol geslagen paard tot rust brengen en hiermee maakt ze zulk een indruk op de Ganges dat deze zijn Britse paardenmenner Charley (Dubosq) ontslaat en haar in diens plaats aanstelt. Maar Le Friquet wordt verliefd op Claparon (Dalleu) en samen vluchten ze naar Parijs. Erg theatraal romantisch drama dat nu haast niet meer te genieten valt, ondanks enkele voor die tijd knappe beeld opstellingen. De film werd in 1995 door Claudine Kaufmann van de Cinématèque Française gerestaureerd van een onvolledige copie die Henri Langlois in 1970 heeft teruggevonden. Ongeveer een derde van de film is definitief verloren. De continuïteit werd opgelost door middel van tussenteksten. Tourneur baseerde zijn scenario op een toneelstuk van Willy, die zich op zijn beurt liet inspireren door een roman van Gyp.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Henry Roussel op televisie komt.

Reageer