Carlos Serrano de Osma

Regisseur

Carlos Serrano de Osma is regisseur.
Er zijn 6 films gevonden.

La Rosa roja

1960 | Avonturenfilm

Spanje 1960. Avonturenfilm van Carlos Serrano de Osma.

In de negentiende eeuw ontstaat een romance tussen een eenvoudige zangeres en een stoutmoedige straatrover. Een ongebruikelijke en zeer lofwaardige film, waarin het bijzondere talent van Serrano de Osma goed naar voren komt, eé[KA1]n van de weinige authentieke regisseurs die de Spaanse cinema heeft voortgebracht.

Parsifal

1951 | Muziek, Avonturenfilm

Spanje 1951. Muziek van Carlos Serrano de Osma en Daniel Mangrane. Met o.a. Ludmilla Tchérina, Gustavo Rojo, Carlo Tamberlani en Félix de Pomés.

De beroemde opera van Wagner wordt op het witte doek belicht als avonturenfilm van een zeker esthetisch niveau. Een van de vroegste tekenen van de intrede van de fantasie in de Spaanse film.

La Sombra iluminada

1948 | Misdaad, Drama

Spanje 1948. Misdaad van Carlos Serrano de Osma. Met o.a. Luis Prendes, Asunción Sancho, Manuel Requena en Félix Fernández.

Een psychopaat vlucht uit de kliniek, waarin hij vanwege een moord werd opgesloten en probeert vervolgens de waarheid te herstellen. Een werkelijk curieuze film van één van de meest ongedurige en persoonlijke regisseurs uit de geschiedenis van de Spaanse cinema.

La Sirena negra

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Carlos Serrano de Osma. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Isabel de Pómes, Ana Farra en María Asquerino.

Een drama dat speelt in de negentiende eeuw over een jongen die geobsedeerd wordt door de herinnering aan zijn vroegere liefde, die gestorven is door onverzettelijkheid van de familie. De derde film van Carlos Serrano de Osma - opmerkelijk en gemaakt met een groot esthetisch gevoel, maar wel een beetje gefrustreerd door de overdreven pretenties ervan.

Embrujo

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Carlos Serrano de Osma. Met o.a. Lola Flores, Manolo Caracol, Fernando Fernán-Gómez en Fernando Sancho.

Tijdens het eerbetoon aan een voormalige ster van de flamenco wordt haar tragische liefdesleven aan een jonge danseres verteld. Een van de weinige Spaanse folkloristische films van cinematografisch belang. Dit is in het bijzonder te danken aan de grote persoonlijkheid van regisseur Serrano de Osma.

Abel Sánchez

1946 | Drama

Spanje 1946. Drama van Carlos Serrano de Osma. Met o.a. Alicia Romay, Mercedes Mariño, Rosita Valero en Manuel Luna.

Joachim en Abel, in hun kinderjaren boezemvrienden, worden rivalen in hun liefde voor de nicht van Joachim. Dit is een bewerking van de roman van Miguel de Unamuno, één van de belangrijkste Spaanse schrijvers.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carlos Serrano de Osma op televisie komt.

Reageer