Einar Hanson is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Die Freudlose Gasse

1925 | Drama

Duitsland 1925. Drama van Georg Wilhelm Pabst. Met o.a. Greta Garbo, Asta Nielsen, Werner Krauss, Einar Hanson en Jaro Fürth.

Aan de hand van de lotgevallen van twee jonge meisjes (Garbo en Nielsen) die hun lichaam te koop moeten aanbieden, wordt in duistere decors een indringend en realistisch beeld gecreëerd van het Wenen tijdens de inflatiejaren. Krauss is magnifiek als een slager die zijn vlees duur (tegen seksueel contact) verkoopt. Scenario van Willy Haas naar de roman van Hugo Bettauer. Door de lens keken Guido Seeber, Curt Oertel en Walter Robert Lach. In 1998 muziek toegevoegd van Aliocha Zimmermann.

Gunnar Hedes Saga

1923 | Romantiek

Zweden 1923. Romantiek van Mauritz Stiller. Met o.a. Einar Hanson, Pauline Brunius, Mary Johnson, Adolf Olchansky en Stina Berg.

Een slotvoogd leeft onder de hoede van zijn dominante moeder. Zij verjaagt de drie kunstenmakers die haar zoon op het landgoed binnenhaalt. Hij komt tegen zijn moeder in opstand, vertrekt voor een rondreis en is inmiddels verliefd op de jonge violiste Ingrid. Om het landgoed uit de handen van de schuldeisers te redden, doet hij het huzarenstukje van zijn grootvader na: hij brengt een enorme kudde rendieren van het noorden naar het zuiden. Deze onderneming loopt echter rampzalig af en hij wordt gek. Hij wordt naar huis teruggebracht en Ingrid (Johnson) wil zich in haar wanhoop verdrinken. Uiteindelijk besluit ze met de kunstenmakers te vertrekken (die net op tijd zijn teruggekomen), terwijl hij (Hanson) weer de oude wordt. De plot van dit verhaal van Selma Lagerl[KA3]of komt nogal melodramatisch over en de regisseur moet zijn best doen om de bijbehorende valkuilen te vermijden. Lagerl[KA3]of was ontevreden over de film (`Ik heb het scenario nooit goedgekeurd`). Toch bevat de produktie een aantal grootse momenten, vooral in de sc[KA2]enes die zich tijdens de trektocht met de rendierkudde afspelen. Het zijn de acteurs die er niets van bakken. Terwijl het spel van de moeder en van de voedster nogal sober overkomt (en voor die tijd zelfs erg sober), gaat Johnson helemaal op de expressionistische toer en zijn de kunstenmakers gewoon heel slechte acteurs. Wel een aantal sterke, dromerige vondsten.