Ricardo Blasco

Regisseur, Scenarist

Ricardo Blasco is regisseur en scenarist.
Er zijn 7 films gevonden.

Il giuramento di Zorro

1964 | Actiefilm, Avonturenfilm

Spanje/Italië 1964. Actiefilm van Ricardo Blasco. Met o.a. Tony Russell, Maria José Alfonso, Robert Paoletti, Jesus Puente en Mirella Maravidi.

Weer een film over de legendarische, gemaskerde held Zorro. Deze versie gaat over een opstand waarbij een genadeloze vogelvrij verklaarde zichzelf tot gouverneur van Santa Barbara uitroept en met ijzeren hand over de inwoners heerst. Met Zorro's hulp wordt de wrede tiran echter verslagen en leven de inwoners van de stad weer in vrijheid. Een niet buitengewoon, low-budget actie-avontuur.

Duello nel Texas

1964 | Western

Italië 1964. Western van Ricardo Blasco. Met o.a. Richard Harrison en G.R.S. Stuart.

Goedkope, slecht gespeelde spaghettiwestern met een voorspelbare en weinig originele plot. Jongeman wil zich wreken op de lieden die verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn stiefvader.

Las 3 espadas del Zorro

1963 | Avonturenfilm

Italië/Spanje 1963. Avonturenfilm van Ricardo Blasco. Met o.a. Guy Stockwell, Mikaela, Antonio Prieto en Gloria Milland.

Zorro komt in opstand tegen een tirannieke leider. Een van de B-films die in de jaren zestig in Europa over Zorro zijn gemaakt.

Destino: Barajas

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Ricardo Blasco. Met o.a. Germán Cobos, Marisa de Leza, Manuel Zarzo, Manolo Marán en Ricardo Valle.

Verschillende anekdotes die zich rondom het Madrileense vliegveld Barajas afspelen. Een liefdes-zedenschets, zonder pretenties maar ook onschadelijk.

Autopsia de un criminal

1962 | Misdaad

Spanje 1962. Misdaad van Ricardo Blasco. Met o.a. Francisco Rabal, Danielle Godet, Howard Vernon en Félix Dafauce.

Een avonturierster wil haar geliefde vermoorden om te kunnen trouwen met de diplomaat die zij zojuist heeft verleid. Deze goede detectivefilm heeft een fantastische rolverdeling. Twee buitenlandse acteurs, Godet en Vernon, waren destijds veelvuldig in Spaanse films te zien. Ze verleenden ook aan deze film hun medewerking.

Armas contra la ley

1961 | Misdaad

Spanje/Italië 1961. Misdaad van Ricardo Blasco. Met o.a. Renato Baldini, Moira Orfei, Mara Berni, Maria Luisa Merlo en Manuel Zarzo.

Een student wordt door een schuldeiser gedwongen tot medeplichtigheid in een nauwgezet voorbereide juwelenroof. Hij wordt bij de inval neergeschoten, zodat de politie op zijn spoor kan komen en paniek en hebzucht bij de andere bendeleden tot arrestatie leiden. Dit standaard-inbraakdrama werkt plichtmatig alle clichés van het genre af. De regie en spelprestaties zijn redelijk. Het scenario is van Ricardo Blasco en Daniel Ríbera naar een verhaal van Jaíme Jímeco Conejo en Augustin Vladivíeso de Ceballos. Het camerawerk is van Mario Pacheco.

Amor bajo cero

1960 | Komedie, Romantiek

Spanje 1960. Komedie van Ricardo Blasco. Met o.a. Tony Leblanc, Conchita Velasco, Jorge Rigaud en Katia Loritz.

In La Molina, tijdens het internationale ski-concours, bloeien vele romances op. Dit is een alledaagse, onsamenhangende en sentimentele komedie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ricardo Blasco op televisie komt.

Reageer