Nigel De Brulier: cast.
Er zijn 13 films gevonden.

The Adventures of Smilin' Jack

1943 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1943. Avonturenfilm van Ray Taylor en Lewis D. Collins. Met o.a. Tom Brown, Marjorie Lord, Philip Ahn, Jay Novello en Turhan Bey.

Avonturenfilm uit de oorlog, oorspronkelijk uitgebracht als een serial, over een held die een verbindingsweg zoekt tussen India en China. Dank zij de goede bijrollen is de film interessant in zijn genre.

The Adventures of Smilin' Jack

1943 | Actiefilm, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1943. Actiefilm van Ray Taylor en Lewis D. Collins. Met o.a. Tom Brown, Marjorie Lord, Philip Ahn, Jay Novello en Nigel De Brulier.

Serial in twaalf hoofdstukken. Amerikanen en Chinezen staan tegenover Duitsers en Japanners, vlak voor WO II, in een spionagegevecht rond het eiland Mandon waar beide partijen de baas willen spelen. Morgan Cox baseerde zijn scenario op de krantenstrip SMILIN' JACK van Zack Mosly.

Viva Cisco Kid

1940 | Western

Verenigde Staten 1940. Western van Norman Foster. Met o.a. Cesar Romero, Jean Rogers, Chris-Pin Martin, Minor Watson en Stanley Fields.

De Cisco Kid verhindert een postkoetsoverval en ontmoet daarbij Rogers op wie hij verliefd wordt. Haar vader blijkt niet zuiver op de graat te zijn en een nog problematischer partner te hebben, die hem wil vermoorden. Kortom, genoeg werk aan de winkel. Foster, in die tijd regisseur van de Mr. Moto- en Charlie Chan-films, voelt zich in deze western niet op zijn gemak en weet zijn gebruikelijke niveau niet te halen, ondanks de inspanningen van Romero in de titelrol.

Zorro Rides Again

1937 | Western, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1937. Western van William Witney en John English. Met o.a. John Carroll, Helen Christian, Reed Howes, Duncan Renaldo en Richard Alexander.

Serial in twaalf hoofdstukken. In deze befaamde serial doet Carroll de creatie Zorro, van Johnston McCulley, weer herleven, nadat Republic eerder met THE BOLD CABALLERO een groot succes scoorde. Zorro moet ingrijpen als Beery controle over een spoorwegmaatschappij wil verkrijgen. Sol Siegel was de producent; William Nobles de cameraman. In 1959 werd een 68m durende speelfilm uit de serial gemonteerd en onder dezelfde titel uitgebracht. Deze verknipte versie was van veel mindere kwaliteit dan het origineel.

The Californian

1937 | Western

Verenigde Staten 1937. Western van Gus Meins. Met o.a. Ricardo Cortez, Marjorie Weaver, Katherine DeMille, Nigel De Brulier en Morgan Wallace.

Een Zorro-achtige film waarin Cortez de held is. Hij komt terug uit Spanje om in Californië vast te stellen dat de Spaanssprekende bewoners van hun land worden gepest. Als een soort Zorro neemt Cortez de verdediging op zich.

The Green Goddess

1930 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1930. Avonturenfilm van Alfred E. Green. Met o.a. George Arliss, Alice Joyce, H.B. Warner, Ralph Forbes en Reginald Sheffield.

Protserig geheel, een van de vroege gesproken films, met Arliss als een eigengerechtigde machtswellusteling die onschuldige Engelsen gevangen houdt.

Moby Dick

1930 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1930. Avonturenfilm van Lloyd Bacon. Met o.a. John Barrymore, Joan Bennett, Walter Long, Nigel De Brulier en Noble Johnson.

Niet zo goed als de oorspronkelijke roman van Herman Melville, maar toch goed. Barrymore vertolkt op boeiende wijze Kapitein Ahab. Prima speciale effecten. Een nodeloos liefdesverhaal is toegevoegd, zoals ook in Barrymore's eerdere zwijgende filmversie The Sea Beast.

Iron Mask, The

1929 | Avonturenfilm, Historische film

Verenigde Staten 1929. Avonturenfilm van Allan Dwan en Allen Dwan. Met o.a. Douglas Fairbanks, Belle Bennett, Marguerite Da La Motte, Dorothy Revier en Vera Lewis.

De romans [KL]Les trois mousquetaires[KLE] en [KL]L`homme au masque de fer[KLE] van Alexandre Dumas werden verfilmd als THE MAN IN THE IRON MASK; we beleven het verhaal door de ogen van D`Artagnan (Fairbanks). Hij hij krijgt als taak om Lodewijk XVI te beschermen, eerst als prins en later als zijn koning. De snoodaard Rochefort (Haupt) wil zijn tweelingbroer als troonopvolger laten doorgaan. Deze weelderige cape-en-degenfilm had ooit een geluidsspoor met dialogen, maar die ging algauw verloren en de film circuleerde tot in de jaren 1990 uitsluitend als zwijgende versie. De firma Photoplay restaureerde met behulp van materiaal dat zich in de archieven bevond van het Museum of Modern Art in New York, die een kopie uit 1939 had bewaard. Met behulp van digitale technieken zijn de monologen van Fairbanks die in het begin en in het midden van de film zaten, weer aangebracht in Dolby kwaliteit. Carl Davies schreef een een bijpassende score bij en maakte gebruik van de partituren van Hugo Riesenfeld die ooit bij de versie van 1929 hoorden. De stem van Fairbanks, de grote ster van de zwijgende film, in het prille begin van de geluidsfilm was een grote sensatie voor het publiek. Hij mocht doorgaan, maar er waren ook filmdiva's die hun carri[KA]ere beëindigd zagen omdat ze gewoon geen aangenaam stemgeluid hadden of alleen maar heel ordinair of plat konden praten. De restauratie gebeurde overigens in samenwerking het Library of Congres in Washington, hetgeen betekent dat op deze versie copyright rust, waarschijnlijk tot in lengte van jaren, want voornoemde bibliotheek, zit aan de bron. De gerestaureerde versie is een stuk langer en duurt ongeveer half uur langer.

The Man Life Passed By

1923 | Drama

Verenigde Staten 1923. Drama van Ray Taylor en Lewis D. Collins. Met o.a. Percy Marmont, Eva Novak, Cullin Landis, Jane Novak en Nigel De Brulier.

Een goed gespeeld melodrama met Marmont over een pechvogel; uitgebracht door Metro-Goldwyn.

Salome

1923 | Drama

Verenigde Staten 1923. Drama van Charles Bryant. Met o.a. Alla Nazimova, Rose Dione, Mitchell Lewis, Nigel De Brulier en Earl Schenck.

Theatrale bewerking van Oscar Wilde's scandaleuze toneelstuk naar het bijbelse verhaal over koning Herodus' lust voor zijn 14-jarige stiefdochter Salome. Nazimova was weliswaar de veertig gepasseerd, maar kwam verbluffend jeugdig over in haar spichtige verschijning en luchtige kledij. Door de uitbundige aankleding liepen de kosten op tot 350.000 dollar - een extreem hoog bedrag in de jaren '20 - maar Amerika's eerste art film werd ondanks de controversiële lading en het geïnspireerde spel lauwtjes ontvangen.

The Mystery of 13

1919 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1919. Avonturenfilm van Francis Ford. Met o.a. Francis Ford, Rosemary Theby, Pete Girard, Mark Fenton en Phil Ford.

Een matige actie-serial (in vijftien hoofdstukken) waarvoor de actrice Elsie Van Name - die ook een klein rolletje speelde - het verhaal schreef. John Clymer bewerkte het tot een draaiboek. Er zit weinig vaart in, al wordt er wel wat geknokt (zonder overtuiging).

The Mystery Ship

1917 | Fantasy, Thriller

Verenigde Staten 1917. Fantasy van Harry Harvey en Francis Ford. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Duke Worne, Elsie Van Name en Kingsley Benedict.

Serial in achttien hoofdstukken. Wilson en Gerber zijn aanvankelijk geen vrienden. Worne is haar verloofde maar dat blijkt een bandiet te zijn die de papieren steelt van Gerbers vader, o.a. een kaart waarop een verborgen schat staat aangegeven. Het duo Wilson/Gerber vindt elkaar en de moordaanslagen door Worne op Gerber worden door Wilson voorkomen. Het was de eerste van een serie serials die de twee met elkaar maakten. Worne zou een paar jaar later regisseur worden. Wilson werd dat ook, en tevens werd hij producent - drukke baasjes in die pionierstijd van de film.

Ramona

1916 | Western

Verenigde Staten 1916. Western van Donald Crisp. Met o.a. Adda Gleason, Monroe Salisbury, Richard Sterling, Mabel Van Buren en H.M. Best.

De eerste, helaas te lange verfilming van het boek van Helen Hunt Jackson, bewerkt door Lloyd Brown en met camerawerk van Bert Glennon en Enrico Vallejo. Crisp speelt ook een rolletje onder de naam James Needham. In 1910 reeds maakte de befaamde filmpionier D.W. Griffith een 10m durende verfilming met Henry B. Walthall en Mary Pickford naast Francis Grandin, Robert Herron en Kate Bruce. Griffith schreef zelf het scenario en natuurlijk was Billy Bitzer zijn cameraman.