Nana Osten

Acteur

Nana Osten is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Oggi a Berlino

1963 | Drama

Italië 1963. Drama van Piero Vivarelli. Met o.a. Helmut Griem, Nana Osten, Vittorio Pugliese, Enrico de Boccardi en Pietro Sciaro.

Een jonge Oostduitser is verliefd geworden op een meisje in West-Berlijn, maar wordt na de bouw van de Muur onder valse voorwendsels terug in het Oosten gelokt en zal vanwege zijn weigering zich voor politieke propaganda te lenen naar Leipzig worden gezonden. Bij het afscheid op de demarcatielijn wordt hij door een Vopo doodgeschoten. Een jammerlijke mislukking, niet alleen door de produktionele opzet met een Italiaanse rolbezetting en nagesynchroniseerde hoofdrollen, maar ook door een falende dramatische structuur en regie. De journaalfragmenten lijken vooral om kostenbesparing te zijn ingelast en benadrukken daardoor de nep van de spelscènes des te meer.

Der Engel, der seine Harfe versetzte

1958 | Komedie, Fantasy

Duitsland 1958. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Henry Vahl, Matthias Fuchs, Nana Osten, Dunja Movar en Horst Haupt.

Een jonge vrouw, een engel(!) brengt haar harp naar de lommerd in een slaperig stadje in Noord-Duitsland en beleent DM 250. Algauw biedt een heer (de piepjonge Tappert, die later naam zou maken als commissaris Derrick) DM 2.700 voor het ding. Iedereen schijnt plotseling belangstelling te hebben en een keten van grappige gebeurtenissen voltrekt zich. Een komedie uit de oude doos zonder de platheid van een klucht voor wie onbekommerd passief wil ontspannen. Heinz Pauck en Günter Neumann bewerkten een roman van Charles Terrot tot scenario. Camerawerk van Sven Nykvist.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nana Osten op televisie komt.

Reageer