Jean Lapointe

Acteur

Jean Lapointe is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Never Too Late

1996 | Komedie, Mysterie, Drama

Canada 1996. Komedie van Giles Walker. Met o.a. Olympia Dukakis, Cloris Leachman, Jan Rubes, Jean Lapointe en Corey Haim.

Vier bewoners van een bejaardenhuis spelen niet alleen samen bridge, maar proberen ook vermeende fraude binnen het tehuis te achterhalen. Peter, één van de vorige bridgespelers is overleden. De begrafenis moet worden betaald en Peter heeft de directeur daar geld voor gegeven. Maar als zijn vriend Woody om het geld vraagt, meent de directeur dat het ging om een donatie. Het bejaarde viertal laat het er niet bij zitten en gaat op onderzoek uit

La sarrasine

1992 | Drama

Canada 1992. Drama van Paul Tana. Met o.a. Tony Nardi, Enrica Maria Modugno en Jean Lapointe.

Tana, een Canadees van Italiaanse afkomst, koos voor een actuele gebeurtenis uit het begin van deze eeuw en greep deze aan om het over immigratie, integratie, racisme en intolerantie te kunnen hebben. Een nette kleermaker wordt in 1904 in Montreal onterecht ter dood veroordeeld wegens moord op een Canadees- Franse zakenman. Dit drama met een zeer hedendaagse tintje vormt voor Tana het uitgangspunt, om zijn vredesboodschap van eensgezindheid tussen de gemeenschappen uit te dragen en de kijker te vertellen, dat de vermenging van rassen onze toekomst is. Hij doet dit met behulp van een subtiel spel met kleuren, waarin het wit van de sneeuw en de zwarte kleding van de Italiaanse vrouw in elkaar overgaan. De film dankt eveneens veel aan het onopgesmukte spel van de acteurs.

Une histoire inventée

1990 | Komedie, Drama

Canada 1990. Komedie van André Forcier. Met o.a. Jean Lapointe, Louise Marleau, Charlotte Laurier, Marc Messier en Jean-François Pichette.

Trompettist Gaston (Lapointe) keert na een desastreuze tournee door de V.S. terug naar Montreal, waar hij zijn vroegere plaats in de club van zijn vriend weer inneemt. De knappe Florence (Marleau) ziet opnieuw haar kans schoon om Gaston te verleiden, maar die heeft meer belangstelling voor haar dochter Soledad (Laurier). Best aardig maar pretentieloos Canadees sfeerscheppertje.

One Man

1977 | Drama

Canada 1977. Drama van Robin Spry. Met o.a. Len Cariou, Barry Morse, Jayne Eastwood, Carol Lazare en Sean Sullivan.

Terwijl hij een afrekening onder gangsters verslaat komt tv- reporter Jason Brady (Cariou) iets anders op het spoor. Door criminele onoplettendheid is de chemische fabriek Konrad Industries de omgeving aan het vergiftigen. De pollutie bereikt het punt waarop kinderen in levensgevaar komen. Brady verwittigt onmiddellijk de overheid en moet dan merken in wat voor een heksenketel hij terecht is gekomen. Niet enkel werkt de directie van de fabriek hem tegen, maar ze zetten ook zijn tv-station onder druk. Iedereen is tegen hem, zelfs zijn vrouw en de fabrieksarbeiders die schrik hebben hun baan te verliezen. Een van de eerste onafhankelijke producties die het gevaar van de overmachtige multi-nationals aan de kaak stelden. Een eenmanskruistocht tegen zulk een instelling is als een gevecht tegen de windmolens. Een moedige en spannende film, geschreven door Spry en Peter Pearson. Fotografie van Douglas Kiefer.

L' Eau chaude, l'eau frette

1977 | Komedie, Misdaad

Canada 1977. Komedie van André Forcier. Met o.a. Jean Lapointe, Jean-Pierre Bergeron, Sophie Olément, Louise Gagnon en Réjean Audet.

Een meisje en een jongen besluiten de minnaar van de moeder van het meisje te vermoorden, nadat deze de relatie heeft verbroken. Een film vol platvloerse en clichématige zwarte humor.

Angela

1977 | Drama

Canada 1977. Drama van Boris Sagal. Met o.a. Sophia Loren, John Vernon, John Huston, Jean Lapointe en Michelle Rossignol.

Ondermaats melodrama met een nochtans indrukwekkende cast. Vernon komt terug van het Koreaanse front en treft echtgenote Loren aan met een baby waarvan hij onmogelijk de vader kan zijn. Hij laat het kind ontvoeren door zijn onderwereldconnectie Huston, maar draait even later achter de tralies als betrokkene in een wapensmokkel. Twintig jaar later wordt de eenzame Loren verliefd op een frisse knaap die, jawel, haar zoon blijkt te zijn. Tragisch allemaal, daar niet van. Met stroopmuziek van Henry Mancini.

Tout feu, tout femme

1976 | Familiefilm

Canada 1976. Familiefilm van Gilles Richter. Met o.a. Jean Lapointe, Andrée Boucher en Réal Béland.

Een brand maakte Boucher dakloos, maar de wakkere brandweerman Lapointe biedt haar onderdak en ze wordt halsoverkop verliefd op hem. Het probleemis: hij blijkt echter een verstokt vrijgezel. Een onschuldige, simpele komedie voor jong en oud.

Les Ordres

1974 |

Canada 1974. Michel Brault. Met o.a. Jean Lapointe, Hélène Loiselle, Claude Gauthier, Louise Forestien en Guy Provost.

Het Front de la Libération du Québec ontvoerde in 1970 een Britse handelsattaché en de Canadese minister Laporte en vermoordde hen. Het resultaat was dat de burgemeester van Montreal een speciale noodwet afkondigde, 450 mensen liet aanhouden, en hen dagenlang opsloot, zonder een verklaring waarom. Dit feit was de aanleiding voor deze film die de belevenissen volgt van een viertal slachtoffers. De film kreeg indertijd de beste kritieken, maar was commercieel gezien een flop.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean Lapointe op televisie komt.

Reageer