Bernard Launois

Regisseur

Bernard Launois is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Touche pas à mon biniou

1980 | Komedie, Erotiek

Frankrijk 1980. Komedie van Bernard Launois. Met o.a. Sim, Florence Blot, Henri Génès, Jeannette Batti en Gérard Croce.

Sim, een Franse komiek die enige gelijkenis vertoont met een rotte appel en in de waan verkeert alleen al daardoor leuk te zijn, speelt in deze werkelijk mensonterende debiele film een gepensioneerde zeeman die van zijn bazige en gierige vrouw geld probeert los te krijgen om te kunnen deelnemen aan een pokertoernooi in Parijs. Hij verstopt het kleine beetje geld wat hij heeft in een doedelzak, maar dat blijft niet onopgemerkt. Krullebol Cowl, vaste waarde in dit soort rotzooi, mag nog maar eens in het water vallen met een bakfiets, een zielige stunt die perfect zijn komische talenten samenvat.

Sacrés gendarmes

1980 | Komedie

Frankrijk 1980. Komedie van Bernard Launois. Met o.a. Jacques Balutin, Robert Castel, Sim, Daniel Prévost en Ibrahim Seck.

Schoolvoorbeeld van een imbeciele Franse komedie, inclusief hoogbejaarde grappen over domme negers en nog dommere Belgen. De regisseur is wel zo voorzichtig geweest om de film te laten voorafgaan door de mededeling dat een en ander 'niet de draak wil steken met het politiekorps, waarvan de toewijding door iedereen wordt geappreciëerd'. Niet alleen stuitend dom, maar nog laf en hypocriet ook.

Les Machines à sous

1976 | Erotiek

Frankrijk 1976. Erotiek van Bernard Launois. Met o.a. Monique Vita, Olivier Mathot, Marlène Miller en Marcel Portier.

Armoedige softporno, opgehangen aan een pover verhaaltje over een afrekening tussen een hoer en haar pooier. Om de haverklap worden fletse toeristische beelden van oud Parijs ingelast en, heel intrigerend, close-ups van een antiek metrostel.

Les dépravés du plaisir

1975 | Komedie, Misdaad, Erotiek

Frankrijk 1975. Komedie van Bernard Launois. Met o.a. Rudy Lenoir, Anna Garek, Olivier Mathot, Castel en Alain Tissier.

Een jong meisje gaat zonder na te denken in op de uitnodiging een kasteel te bezoeken, waar bizarre windhondenjachten worden gehouden, waarvoor zij en anderen als prooi dienen. Gelukkig komen de vrienden van de club haar op tijd bevrijden. Een mislukte kruising van een imitatie van THE MOST DANGEROUS GAME en een misdaadkomedie. Zou ongetwijfeld zestig minuten redelijk vermaak hebben kunnen opleveren. Ook bekend onder de titel LE GIBIER.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bernard Launois op televisie komt.

Reageer