Mauricio de la Serna

Regisseur, Scenarist

Mauricio de la Serna is regisseur en scenarist.
Er zijn 6 films gevonden.

Furia en El Edén

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Mauricio de la Serna. Met o.a. Ignacio López Tarso, Columba Domínguez, Alma Delia Fuentes en Tito Junco.

In een dorpje arriveren een ingenieur en een jonge vrouw met niet erg goede bedoelingen. In zijn de laatste film probeerde De La Serna het hele verhaal te vertellen, wat de gekunstelde regie nog eens benadrukte. Het werd een film beladen met symbolen en pretenties.

Pecado de juventud

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Mauricio de la Serna. Met o.a. Arturo de Córdova, Ana Bertha Lepe, Alonso de Córdova en Carlos López Moctezuma.

Een nederig meisje uit de provincie komt in de stad in aanraking met zondige verleidingen. Gebaseerd op een toneelstuk van Josefina Vicens, dat een minder vlakke verfilming verdiende. Zeer onwaarschijnlijk en daardoor nogal belachelijk.

Cuánto vale tu hijo

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Mauricio de la Serna. Met o.a. Julio Aldama, Lilia Prado, Amanda del Llano en Beto el Boticario.

Een echtpaar komt van het platteland aan in de stad, waar zij een beter bestaan hopen te vinden. Na enige tijd krijgen zij een zoon die later aangereden wordt door een auto. De La Serna put het volsmelodrama uit: de hoofdrolspelers hadden nooit het platteland mogen verlaten voor de stad met al zij verdorvenheden. Hij regisseerde een zinloze en achterhaalde film.

Pepito y los robachicos

1957 | Komedie, Avonturenfilm

Mexico 1957. Komedie van Mauricio de la Serna. Met o.a. María Víctoria, Manolín, Pepito Romay en Lucha Gatica.

De avonturen van een zwerver en een van huis weggelopen jongetje. Een moraliserende en saaie film.

Pablo y Carolina

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Mauricio de la Serna. Met o.a. Pedro Infante, Irasema Dilián, Alejandro Ciangherotti en Eduardo Alcaraz.

Om een misverstand uit de wereld te helpen moet een vrouw zich als man verkleden. Een smakeloze komedie met de onvermijdelijke homoseksuele ondertoon. Staat stijf van ontstellende regiefouten.

La Ilusión viaja en tranvía

1953 | Komedie, Drama, Avonturenfilm

Mexico 1953. Komedie van Luis Buñuel. Met o.a. Lilia Prado, Carlos Navarro, Domingo Soler, Fernando Soto en Miguel Manzano.

Enkele spoorwegbeambten besluiten om op een feestdag gebruik te maken van een trein die bestemd is voor de sloop. Een triviale schelmenkomedie, met aanhoudende surrealistische insinuaties, die uitstekend past in de rij van de meest opmerkelijke films van Buñuel uit zijn Mexicaanse periode. Scenario van Mauricio de la Serna en José Revueltas. Camerawerk van Raúl Martinez Solares.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mauricio de la Serna op televisie komt.

Reageer