Mark Waschke

1972 Acteur

Mark Waschke (1972) is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Es ist alles in Ordnung

2014 |

Duitsland 2014. Nicole Weegmann. Met o.a. Christina Hecke, Mark Waschke en Silke Bodenbender.

Birgit, die uit een vorige relatie puberdochter Sarah heeft en met haar huidige echtgenoot Andreas zoontje Philipp, leeft bijna haar ideale middenklassersbestaan, compleet met rijtjeshuis. Tussen de recalcitrant-provocerende Sarah en de machteloze stiefvader Andreas beginnen echter de conflicten uit de hand te lopen. Langzaam implodeert de gezinsidylle. Zoveelste psychodrama over een disfunctioneel gezin doet de kijker zich na dertig tergende minuten afvragen: hoeveel subsidiegeld moet er nog gepompt worden in dit soort sociaal-realistische therapeutercinema? De enige bezienswaardigheid is de fotografie van The Chau Ngo.

&Me

2013 | Romantiek

Nederland 2013. Romantiek van Norbert ter Hall. Met o.a. Teun Luijkx, Verónica Echegui, Mark Waschke, Rossy de Palma en Rafael Cebrián.

Aanvankelijk lichtvoetige lovestory van tv-regissseur Norbert ter Hall (Waltz, A'dam-E.V.A.), die gaandeweg een meer melancholische toon aanslaat. Over driehoeksverhouding tussen een Spaanse studente, een Duitse homoseksuele topambtenaar en een dossierverhuizer in Brussel, het centrum van Europese eenwording. De weltschmerz van Edurne, Eduard en Richard beklijft helaas niet bij gebrek aan tragiek en chemie tussen de acteurs. Zoals de maandelijkse karavaan witte vrachtwagens door Brussel stroomt, vol dozen dossiers richting Straatsburg en weer terug, zo drijven de levens van het drietal van kant naar wal.

Schilf

2012 | Thriller

Duitsland 2012. Thriller van Claudia Lehmann. Met o.a. Mark Waschke, Stipe Erceg en Bernadette Heerwagen.

Een natuurkundedocent met een zwak voor deeltjesfysica (Waschke) ziet zijn theorieën over parallelle werelden bewaarheid worden nadat zijn zoontje plotsklaps verdwijnt. Zit de jongen in een andere dimensie, of is papa de draad kwijt? Cineast Lehmann is zelf gepromoveerd in de deeltjesfysica, maar haar ongetwijfeld gedegen kennis van zaken heeft niet geleid tot een pakkende debuutfilm. De opgevoerde theorieën zijn kneuterig, de personages blijven vlak, en de uitzinnige uitsmijter doet geen recht aan de talloze verhaallijnen die vooraf gaan. Geslaagd als intellectuele oefening, mislukt als cinematografisch vermaak.

Mord in Ludwigslust

2012 | Misdaad

Duitsland 2012. Misdaad van Kai Wessel. Met o.a. Anja Kling, Mark Waschke en Lea Mornar.

In het slotpark van Ludwigslust ligt een vermoorde vrouw van eind dertig, achtergelaten in een geënsceneerde pose. De moordcommissie van Ludwigslust wordt belast met het onderzoek.

Und dennoch lieben wir

2011 | Drama

Duitsland 2011. Drama van Matthias Tiefenbacher. Met o.a. Claudia Michelsen, Mark Waschke en Melika Foroutan.

Een succesvolle, maar ongelukkige vrouwelijke chirurg bouwt een hechte vriendschap op met de moeder van een schoolvriend van haar zoon. Maar dan ontdekt zij dat de vrouw een verhouding heeft gehad met haar man.

Fenster zum Sommer

2011 | Drama

Duitsland/Finland 2011. Drama van Hendrik Handloegten. Met o.a. Nina Hoss, Mark Waschke en Fritzi Haberlandt.

Terwijl Juliana met haar grote liefde August vakantie viert in Finland, ontwaakt ze plotseling jaren terug in de tijd in Berlijn, een paar maanden voor de belangrijkste dag uit haar leven. Want op 12 mei ontmoette ze niet alleen August, maar zag ze ook haar beste vriendin Emily voor haar ogen verongelukken. Ze krijgt een tweede kans haar vriendin te redden, maar dat lijkt ten koste te moeten gaan van haar eigen geluk. Potsierlijke science-fiction, maar de contrasterende plaatjes van winters Berlijn en de midzomernacht in Finland zijn prachtig.

Wiedersehen mit einem Fremden

2010 | Drama

Duitsland 2010. Drama van Niki Stein. Met o.a. Silke Bodenbender, Peter Davor, Nina Kunzendorf en Mark Waschke.

Jaren 50. Liesbeth Steiner blijft hopen dat haar man Max de Russische gevangenschap heeft overleefd. Ze woont bij haar schoonfamilie, maar die zien haar liever gaan dan komen. Als Max toch nog terugkomt, blijkt hij zo te zijn veranderd dat hij eigenlijk een vreemde voor haar is.

Unter dir die Stadt

2010 | Drama

Duitsland/Frankrijk 2010. Drama van Christoph Hochhäusler. Met o.a. Robert Hunger-Bühler, Nicolette Krebitz, Mark Waschke, Wolfgang Böck en Corinna Kirchhoff.

Broeierig verleidingsdrama in de parallelwereld van de Frankfurter haute finance fascineert door raadselachtige personages en fraaie vormgeving. Wanneer topbankier Roland Cordes en de zwoele, wispelturige Svenja elkaar ontmoeten vonkt het. Om de handen vrij te hebben wendt Cordes zijn invloed aan om Svenja's echtgenoot Oliver als interim-manager in Jakarta te stationeren. Naïeve Oliver weet noch van de affaire, noch dat zijn voorganger beestachtig is vermoord. Psychologische benadering van romancier/coscenarist Ulrich Peltzer en esthetisch oog van ex-architectuurstudent Hochhäusler zijn een prikkelende combinatie. Elegant, koel spel van Hunger-Bühler en Krebitz.

8 Uhr 28

2010 | Romantisch drama

Duitsland 2010. Romantisch drama van Christian Alvart. Met o.a. Nadeshda Brennicke, Mehdi Nebbou en Mark Waschke.

Eenmaal in de week, om 8:28 in de ochtend, stapt een knappe boekhouder bij Katherina in de trein. De vluchtige ontmoetingen ontwikkelen zich al snel tot een affaire, ondanks dat Katherina volkomen gelukkig lijkt met haar man en hun dochter. Een slecht huwelijk is niet altijd de aanleiding tot vreemdgaan, zo luidt dan ook de boodschap van deze televisiefilm. Verfrissend, maar de tenenkrommende dialogen - 'de boekhouding is als het leven: geen winst zonder verlies' – maken er toch weer een klassiek Duits fernsehdrama van.

Die Lüge

2008 | Thriller

Duitsland 2008. Thriller van Judith Kennel. Met o.a. Natalia Wörner, Mark Waschke, Manfred Zapatka en Uwe Bohm.

Twee vrouwen, Susanne en Nadja, lijken sprekend op elkaar. De succesvolle Nadja haalt de berooide Susanne over haar plaats in te nemen als Nadja een paar dagen met haar minnaar wil doorbrengen. Susanne wordt echter verliefd op Nadja's man en dan wordt een van de vrouwen dood aangetroffen.

Buddenbrooks

2008 | Drama

Duitsland 2008. Drama van Heinrich Breloer. Met o.a. Armin Mueller-Stahl, Jessica Schwarz, August Diehl, Mark Waschke en Iris Berben.

In het midden van de negentiende eeuw gaat het goed met de koopmansfamilie Buddenbrook uit Lübeck. Maar als stamvader Jean (Mueller-Stahl) sterft moeten zijn nakomelingen kiezen tussen hart en verstand en gaat het langzaam bergafwaarts met de machtige familie. Breloer maakte een peperduur kostuumdrama van Thomas Manns roman, met prachtig production design, maar ook met veel clichés: als iemand sterft, stormt het; tijdens ander noodweer wordt er stiekem gekust in een oud wrak op een verlaten strand. Gelukkig blijven de acteurs boeien.

Mitte 30

2007 |

Duitsland 2007. Stefan Krohmer. Met o.a. Mark Waschke, Silke Bodenbender en Anneke Kim Sarnau.

Gerrit, getrouwd met Claudia, moet op dertigjarige leeftijd constateren dat zijn leven op zakelijk gebied mislukt is. Zijn firma is failliet en na de dood van zijn zakenpartner wordt hij aangeklaagd door diens vrouw Sandra. En uitgerekend op deze vrouw raakt hij smoorverliefd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mark Waschke op televisie komt.

Reageer